Castelul Tepes din parcul Carol – Bucuresti

În această duminică, 27 ianuarie 2013, am fost împreună cu cei de la orasul.ro şi am vizitat Castelul lui Țepeş !

castelul lui tepes voda
Castelul lui Țepeş

Castelul Ţepes din parcul Carol, Bucureşti, a fost construit în 1906 cu ocazia expoziţiei jubiliare – 40 de ani de domnie a lui Carol I.
După Primul Război Mondial castelul a fost transformat într-o cazarmă destinată corpului de gardă de la Mormântul Ostaşului Necunoscut, aflat în apropiere, în faţa fostului Muzeului Militar Naţional. După inaugurarea mausoleului din Sudul parcului Carol în 1963, clădirea a continuat să fie folosită de militarii care asigurau garda.

ishoot.ro

Ulterior, după 1990, castelul a fost utilizat drept Corp de gardă pentru o subunitate de jandarmi, care îndeplinea misiuni de pază la câteva instituţii bancare din Capitală iar din 2004 fostul Turn de Apă a devenit sediul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor.

bucuresti castelul tepes
Castel

Clădirea are intrarea pe strada Candino Popescu şi cu greu se vede de pe aleile parcului Carol I.De fapt este pentru prima dată când văd clădirea , deşi am mai trecut prin parcul Carol!

andrei birsan catalin doscas
Andrei Birsan Catalin Doscas

Cum spuneam invitaţia a venit din partea lui Andrei Bîrsan, preşedintele asociaţiei Bucureştiul meu drag, fiind ajutat de Cătălin Doscas, reporter Realitatea TV.

One thought on “Castelul Tepes din parcul Carol – Bucuresti”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.