Castiga 5000 de euro pentru un proiect de scurtmetraj la concursul The Pitch de la NexT

Tinerii cineaști români au șansa să participe, pentru prima dată, la unul dintre cele mai populare concursuri noi de proiecte de scurtmetraj, The Pitch, în cadrul Festivalului Internațional de Film NexT (3–7 aprilie 2014).

finantare scurtmetraj 5000 euro
Concursul The Pitch

Organizat de ShortsTV, canalul dedicat scurtmetrajelor, în parteneriat cu Romtelecom, The Pitch oferă șansa unei finanțări de 5.000 de euro pentru producția unui scurtmetraj.

Concursul The Pitch este găzduit anual de mai multe festivaluri importante, inclusiv de cel de la Cannes. Participanții trebuie să aibă cel puțin un film scurt în portofoliu și un proiect nou de scurtmetraj, cu un buget mai mic de 10.000 de euro și o durată maximă de 12 minute. Înscrierile vor începe pe 15 martie 2014 și se vor încheia pe 23 martie 2014, la ora 23.59, ora României. Candidaturile trebuie să conțină un sinopsis al filmului, concepția regizorală, bio-filmografia regizorului și un showreel de 45 de secunde din lucrările anterioare.

Candidații acceptați vor fi invitați apoi la The Pitch, care va avea loc pe 3 aprilie, în cadrul Festivalului NexT. La The Pitch, fiecare participant va avea exact 2 minute și 15 secunde ca să își vândă ideea în fața camerei de filmat, în limba engleză, dintr-o singură încercare. Toate prezentările vor fi postate apoi pe pagina de Facebook a ShortsTV, în dimineața de după susținerea lor, pe 4 aprilie. Cele cinci prezentări care adună cele mai multe „Like”-uri până duminică, 6 aprilie, vor ajunge pe lista scurtă The Pitch. Doar acestea cinci vor fi prezentate apoi unui juriu de specialiști, care va decide câștigătorul. Acesta va fi anunțat la gala de închidere a NexT, pe 7 aprilie.

Detaliile despre înscrierea la concursul The Pitch pot fi consultate aici.
Regulamentul complet al concursului The Pitch poate fi consultat pe site-ul www.shorts.tv.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.