Castigatorii BP Portrait Award 2015

Premiul intai al concursului BP Portrait Award 2015 a fost castigat de artistul israelian Matan Ben-Cnaan, autorul tabloului “Annabelle and Guy”.

Annabelle and Guy by Matan Ben-Cnaan © Matan Ben-Cnaan
Annabelle and Guy by Matan Ben-Cnaan © Matan Ben-Cnaan

Pentru realizarea portretului alegoric “Annabelle and Guy”, Matan Ben-Cnaan s-a inspirat, partial, din povestea biblica a lui Jephthah, un judecator israelit care a promis lui Dumnezeu ca daca se va intoarce victorios din lupta cu Amon, va sacrifica prima persoana care-l va intampina la intoarcerea din lupta. Iar prima persoana a fost chiar fiica sa.

Cele doua personaje din tabloul prezentat mai sus, sunt prietenul lui Matan Ben-Cnaan, Guy si fiica lui vitrega, Annabelle. Pentru tabloul, in ulei pe carton (1195 x 1395mm, Matan Ben-Cnaan a primit 30.000 de lire sterline (£) si o comanda din partea National Portrait Gallery, in valoare de 5000 lire sterline (£).

Premiul al doilea, in valoare de 10.000 lire sterline (£), a revenit artistului Michael Gaskell, care a realizat portretul nepoatei lui, Eliza. Tabloul (acrylic on Board, 370 x 270mm) o prezinta pe Eliza la virsta de 14 ani.

Michael Gaskell BP Portrait Award 2015
Eliza by Michael Gaskell © Michael Gaskell

Mai multe informatii si alte imagini gasiti pe site-ul:
www.npg.org.uk/whatson/bp-portrait-award/exhibition/prize.php

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.