Castigatorii concursului Syngenta Photography Award 2015

Castigatorii Syngenta Photography Award 2015 au fost anuntati in cadrul ceremoniei de premiere desfasurata la Somerset House din Londra.

Benedikt Partenheimer fotograf german
© Benedikt Partenheimer

Benedikt Partenheimer – Shijiazhuang, AQI 360

Fotograful german Benedikt Partenheimer a fost declarat castigatorul categoriei Open, iar fotograful american Mustafah Abdulaziz a fost selectat castigatorul categoriei Professional Commission.

Benedikt Partenheimer a primit 5.000$ pentru imaginea panoramica de mai sus “Shijiazhuang, AQI 360”, care face parte din seria “Particulate Matter”, iar acronimul AIQ folosit in titlul pozei vine de la “Air Quality Index” si indica gradul de poluare a aerului – in acest caz 360, un nivel periculos.

Ca raspuns la tema din acest an “Scarcity-Waste“, Mustafah Abdulaziz, a fost selectat de un juriu international prezidat de William A. Ewing pentru seria afla in lucru “Waters”.

Mustafah Abdulaziz Syngenta Photography Award 2015
© Mustafah Abdulaziz

Respectiva serie reprezinta o explorare fotografica a unei resurse naturale aflata in criza si se desfasoara in India, Pakistan, Etiopia si Sierra Leone. In plus proiectul “Waters” a primit sprijin si de la Organizatia Natiunilor Unite (ONU), WaterAid, si VSCO.

Mustafah Abdulaziz Syngenta Photography Award 2015
© Mustafah Abdulaziz

In plus fata de premiul cash de 15.000 USD Mustafah Abdulaziz va primi un grant in valoare de 25.000 USD pentru finalizarea unui nou proiect realizat care are ca subiect epuizarea si utilizarea abuziva a apei in statul american California.
Mai multe informatii si fotografii gasiti pe siteul www3.syngenta.com/global/photo2014/en/Pages/home.aspx

One thought on “Castigatorii concursului Syngenta Photography Award 2015”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.