Castigatorul Premiului Art of Diversity 2019 oferit de Bridgeman Studio

Din cele 5.000 de înscrieri din întreaga lume, Premiului Art of Diversity 2019 a revenit lui Ken Nwadiogbu din Nigeria. Ale cinci mențiuni au revenit participanților Rhea Dillon, Gianna Lee Dispenza, Aicha Fall, Linnet Rubaya și Naira Mushtaq.

Ken Nwadiogbu winner contest Art of Diversity Bridgeman Studio
Ken Nwadiogbu Art of Diversity

Premiul Art of Diversity primit de Ken Nwadiogbu costă în 5.000 de lire în numerar pentru proiectarea unei ediții limitate de lucrări, care urmează să fie vândute online pe Artsy și în spațiul de proiect al apreciatului artist YBA Yinka Shonibare OBE RA, în martie 2020.
Celelalte 5 înscieri au fosr premiate cu 500 £, fiecare, plus oportunitatea să-și expună lucrările în expoziția de la Londra.
50% din vânzările tipăriturilor în ediție limitată se vor îndrepta către ONG-ul Mama Biashara.

Tema concursului din 2019 a fost Diversitatea. Ideea lansării unei competiții internaționale de artă urmează calea Black Verizon Media stabilită anul trcut prin inițiativa New Black.

ishoot.ro

Diversitate există în cadrul comunității negre, dar și în cadrul diferitelor comunități care trăiesc în orașele noastre sau în multe moduri în care abordăm viața și munca. Această competiție se referă, de asemenea, la reamintirea importanței unității și a modului în care aliații pot ajuta la îmbunătățirea lucrurilor și la crearea mai multă conștientizare prin faptul că sunt susținători ai incluziunii.

Citește și: Creative Types – Test online distractiv care dezvaluie carui tip creativ apartineti

Cu toții avem o poveste și o relație cu diversitatea iar concursul și-a propus să o facă auzită de la artiștii emergenți, prin ochii și arta lor. Arta este, până la urmă, o conversație între un creator și un public și dorim să începem această conversație. Arta influențează emoțiile noastre, iar emoțiile au un comportament impactant. Vrem să creați și inspirați schimbarea prin arta dvs.

Bridgeman Studio winner Ken Nwadiogbu Lagos Nigeria
Bridgeman Studio Award 2019: The Art of Diversity – Ken Nwadiogbu

Lucrările lui Ken Nwadiogbu pot fi găsite în colecții precum The Dean Collection, deținută de Kasseem „Swizz Beatz” Dean și Alicia Keys; Echipa WASP Rugby, Muzeul de Artă Yemisi Shyllon, precum și colecțiile altor personalități apreciate.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

În 2019, Nwadiogbu a fost distins cu Premiul pentru Future Award Prize for Visual and Applied Arts și a fost recent numit de Guardian Life drept una dintre „Personalități de excepție din 2019”.

Un inteviu cu Ken Nwadiogbu poate fi citit aici

One thought on “Castigatorul Premiului Art of Diversity 2019 oferit de Bridgeman Studio”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.