Castigatorul premiului de 120.000 dolari oferit la concursul foto HIPA

Au fost anuntate rezultatele celei de a treia editie a concursului internationl de fotografie Hamdan International Photography Awards (HIPA), concurs lansat anul trecut, pe 11 aprilie si al carui mare premiu este 120.000 dolari americani.

photo contest HIPA
HIPA 2013

Va reamintesc principala tema a concursului foto a fost “Creating the Future”, iar celelalte teme au fost: “General”, “Black and White” si “Street life”.

La editia HIPA din 2013 au fost inscrise 26000 de fotografii, din 156 de tari, iar marele premiu in valoare de 120000$ a revenit lui Fuyang Zhou, din China.

Fuyang Zhou HIPA 2013
Fuyang Zhou

La categoria “General” locul intai a fost ocupat de Vladimir Proshin, din Rusia, care a primit 14000$; Yanan Li din China a ocupat locul inti la categoria “Black and White” si a primit 16000$; iar la categoria “Creating the Future” locul intai si 20000$ au revenit lui Ali Kh Al Zaidi din Kuweit.
Imaginile castigatorilor, dar si celelalte fotografii inscrise in concurs pot fi vazute pe pagina oficiala HIPA.

Anterior ceremoniei de premiere, desfasurata pe 17 martie la Dubai International Financial Centre (DIFC), au mai fost acordate doua premii speciale: premiul “Photography Appreciation Award” in valoare de 20000$ a revenit fotojurnalistului Steve McCurry, pentru angajamentul sau de lunga durata pentru fotografie, iar al doilea premiu “Photographic Research and Report Award” in valoare de 25000$ a revenit dr. Ren Ng, fondatorul companiei Lytro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.