Ce mai fotografiaza lumea?

Mă uităm pe site-ul Canon USA şi am găsit studiul lor despre ce fotografiază posesorii aparaturii foto. Studiul “Canon 2016 Photography Trends Study” a fost organizat online în Statele Unite ale Americii în perioada 21 – 26 aprilie 2016, pe un eşantion de 1.004 adulţi. Astfel a reieşit că fotografierea animalelor de companie este mai populară decât selfie-urile; practic 59% din cei intervievaţi îşi fotografiază animalele de companie şi doar 57% îşi fac autoportrete (selfie).

poza Canon 2016 Photography Trends Study
Canon 2016 Photography Trends Study

Eu cred că este mai bine să nu ne preocupăm prea tare de selfie-uri, având în vedere faptul că unii nu sunt atenţi şi îşi pierd viaţă (numai anul trecut au murit în jur de 14 persoane!) sau distrug diverse obiecte (vezi articolul de pe Agerpres: Statuia unui rege portughez din Lisabona a căzut victimă unui amator de selfie-uri).

caini dresati persoane nevazatoare
caini parada sf. patrick

Alte rezultate ale studiului Canon:

 • 24 la sută dintre cei intervievaţi au declarat că realizează peste 300 de poze lunar (tu câte poze faci lunar?)
 • 62% dintre intervievaţi cred că abilităţile lor s-au îmbunătăţit în ultimii 2 sau chiar 5 ani, în timp ce 80% din participanţii la studiu au evaluat propriile lor abilităţi de fotografiere că fiind bune spre excelent !
 • 80 la sută fac fotografii în timpul întâlnililor în familie, vacanţe sau sărbători ( Crăciun, Ziua Recunoştinţei, Hanuka)
 • 16% fac fotografii când merg la evenimente sportive
 • 55 la sută dintre intervievaţi fotografiază mâncare
 • mancare indiana
  mancare

  Sigur, având doar 1000 de respondeţi raportat la aproximativ 319 milioane populaţia SUA, din care probabil jumătate au un aparat de fotografiat (fie el smartphone sau cameră foto), probabil studiul nu este chiar cel mai exact sau reprezentativ, dar totuşi mi s-a părut interesant şi de aceea v-am prezentat cîteva date. Dacă doriţi să aflaţi mai multe informaţii vizitaţi site-ul Canon

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.