Cea mai noua versiune a Capture NX 2

Nikon a anuntat disponibilitatea Capture NX 2.4.0, cea mai noua versiune a aplicatiei de prelucrare a imaginilor, cea mai mare imbunatatire fiind compatibilitatea pentru imaginile RAW (NEF) realizate cu Nikon 1 J3 si Nikon 1 S1.

capture nx2 Soft de editare foto
Capture NX2

Fata de vechea versiune, noua versiune (care poate fi cumparata si de aici) aduce urmatoarele modificari, valabile pentru ambele sisteme de operare:

Se asigura compatibilitate pentru imaginile RAW realizate cu Nikon 1 J3 si Nikon 1 S1.

Urmatoarele modificari au fost aduse optiunii Balans de alb din sectiunea Setari aparat foto din Dezvoltare din paleta Lista de editare.

– Subacvatic poate fi selectata din New WB (Balans de alb nou). Cu toate acestea, Subacvatic se poate selecta doar pentru imaginile RAW realizate cu un aparat foto compatibil cu functia balans de alb subacvatic.

– Culorile rezultate sunt corectate cand selectati Blit pentru New WB (Balans de alb nou) pentru imaginile RAW (NEF) realizate cu Nikon 1 V2.
A fost rezolvata o problema care, in rare cazuri, bloca afisarea unor imagini JPEG.

Modificari suplimentare in versiunea Windows
Se asigura compatibilitate cu Windows 8, Windows 8 Pro si Windows 8 Enterprise, versiunile de 64 si 32 de biti. A fost confirmata functionarea in modul desktop. Utilizarea ecran tactil nu este compatibila.

Modificari suplimentare in versiunea Macintosh
Se asigura compatibilitate pentru afisajele de inalta rezolutie Macintosh, cu optiune incorporata Retina display. Cu toate acestea, optiunea este disponibila doar pentru afisarea imaginilor in fereastra de imagine.

Pentru a instala ultima versiune a Capture NX 2, respectiv versiunea 2.4.0, trebuie sa aveti instalata cel putin versiunea 2.3.0 si serial number valabil. Capture NX 2.4.0 poate fi descarcat de pe site-ul oficial.

fotostefan

5 thoughts on “Cea mai noua versiune a Capture NX 2”

  1. Pingback: Test Nikon D5200

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.