Cei 11 castigatorii ai LBS Photography Awards 2018

La ediția 2018 a LBS Photography Awards au fost premiati 11 fotografi: Pascal Maitre, Giulio di Sturco, Benedetta Ristori, Kathleen Flynn, Sudipto Das, Brent Stirton, Toby Smith, Ian The, Amelia Troubridge, Brent Stirton, Shoshana Stewart.

Giulio di Sturco photographer building cladire arhitectura
©Giulio di Sturco – The Auditorium of the Global University Campus in New Songdo International Business District is a compelling aerotropolis strategically located just over 7 miles from Incheon International Airport, May 2013

Africa Living Without Electricity autor Pascal Maitre ne aduce la cunoștință faptul că 620 milioane de africani locuiesc fără a avea electricitate.

Pascal Maitre Africa poze lipsa electicitate
© Pascal Maitre – Village of Gbekandji, 11000 people live here without access to the electricity.

Eseul foto ”Aerotropolis, The Way We’ll Live Next” trimis de Giulio di Sturco la London Business School Photography Awards 2018 , ne prezintă Aerotropolis, o formă urbană care are la bază un aeroport.

poza gradina aeroport fotograf Giulio di Sturco
© Giulio di Sturco – Gardens by the Bay brings to life NParks’ vision of creating a City in a Garden. 

Benedetta Ristori a prezentat la LBS Photography Awards 2018 eseulLay Off – Vedem o creștere considerabilă a turelor de noapte care, în actualul model organizațional de producție, devin treptat una dintre cele mai profitabile inițiative și, prin urmare, o condiție tot mai mare a ocupării forței de muncă.

poze muncitor lucrand noaptea schimbul trei Benedetta Ristori
© Benedetta Ristori

Kathleen Flynn a fost premiată pentru ”Leaving Paradise” – În 2016, oamenii care trăiesc pe insula Jean Charles în zona de coastă a Louisianei au devenit primii “refugiați climatici” oficiali ai țării, datorită unei finanțări federale care le oferă șansa de a se deplasa într-un loc mai înalt – departe de creșterea apei care le amenință comunitate Coasta de Golf, veche de două secole.

poze apa copaci tarm insula Kathleen Flynn
© Kathleen Flynn – Trees void of leaves and life hang on to tiny strips of land surrounding Isle de Jean Charles.

The Slumtown Chronicles realizat de Sudipto Das ne prezintă Darapara este una dintre cele mai sărace mahalale de-a lungul căilor ferate din Tiljala, un cartier din Kolkata, în statul estic al Indiei. Peste 70.000 de locuitori ai mahalalelor se află sub pragul sărăciei. Cei mai mulți dintre locuitori lucrează ca salariați zilnici în industria pielăriei la scară mică, iar două mese pe zi sunt ceea ce ei primesc.

poze india saracie cale ferata oameni saraci
© Sudipto Das

Virunga’s Hydroelectric Promise autor Brent Stirton – După ce a suferit un conflict continuu din 1994, Parcul Național Virunga din Republica Democrată Congo este unul dintre cele mai dificile și mai periculoase locuri din lume care practică conservarea. Parcul este controlat de către agenții de parc dedicați, care se confruntă cu grupuri puternice de rebeli, miliții armate, sute de mii de persoane strămutate în conflict, precum și cu armata congoleză. Toate aceste grupuri încearcă să exploateze Virunga, casa gorilei montane, alături de altă faună și floră rare și exotice.

poza armata braconier rezervatie naturala virunga congo africa Brent Stirton
© Brent Stirton – VITSHUMBI, VIRUNGA NATIONAL PARK, DR CONGO: ICCN conservation rangers discover a poaching camp inside Virunga NP

Shifting Sands autor Toby Smith – Golful Persic se află pe punctul de a-și distruge mediul natural de specii migrante mondiale. Un ecosistem unic, verde, curat și amenințat se află nereprezentat și neprotejat.

poza desert padure copaci nisip Toby Smith
© Toby Smith

Can China’s Great Green Wall Keep the Desert Away? Ian Teh – În China astăzi, un nou Marele Zid este construit nu din piatră, ci din copaci. Obiectivul său este acela de a împiedica dezertele mari și extinse ale Chinei, care, datorită schimbărilor climatice, combinate cu exploatarea masivă, supraaglomerarea și gestionarea incorectă a apei, au crescut anual cu sute de mile pătrate. Drumurile, câmpurile fermierilor și chiar satele întregi au dispărut sub dune. În fiecare an, zeci de mii de tone de nisip și praf sunt suflate în Beijing și în alte orașe, creând un pericol vicios pentru sănătate.

poza desert china nisip copaci kubuqi
© Ian Teh – The Kubuqi Desert is the seventh largest desert in China.

Women in Innovation autor Amelia Troubridge – 1 din 3 femei spune că genul ei a afectat negativ cariera în inovare. Acest lucru trebuie schimbat.
Innovate UK, agenția de inovare a națiunii, consideră că inovația poate apărea numai atunci când se întâlnesc mințile minunate și diverse și au acces la mecanismele de sprijin adecvate pentru a-și realiza ideile. Participarea femeilor la ecosistemul inovării este esențială pentru dezvoltarea unei activități care va schimba cu adevărat lumea. Nu numai pentru aceste femei, ci pentru toată lumea – creșterea antreprenoriatului feminin ar putea aduce aproximativ 180 miliarde lire sterline economiei britanice.

poza fata femei halat alb laborator
© Amelia Troubridge

hashastravel.ro

A Life Dedicated to Fighting Malaria realizat de fotograful Brent Stirton pentru Novartis AS și prezentat la LBS Photography Awards 2018 – În Kenya, aproximativ trei sferturi din populație este expusă riscului de malarie și toate cele patru specii infecțioase ale parazitului de malarie apar în țară. Chiar și după progrese substanțiale, malaria rămâne principala cauză a mortalității în Kenya, ucidând anual aproximativ 30.000 de persoane – majoritatea copiilor sub 5 ani.

poza medici cercetare malaria africa kenya
© Brent Stirton – 1. KISUMU, KENYA, 21 JUNE 2015: Agnes Akoth Onyango, 57, Chief Nurse of the Walter Read Project, Kisumu, Kenya.

Turquoise Mountain curatoriată de Shoshana Stewart (CEO of Turquoise Mountain) autori fotografii: Lama El Desouky, Tina Hager, Homayun Nawrozi – Muntele Turquoise reunește clădiri istorice, meșteșuguri tradiționale, afaceri, sănătate, educație și cultură în inima orașului vechi din Kabul. A fost înființată de HRH Printul Charles în 2006, când s-a început curățare a 30.000 de metri cubi de gunoi de pe străzile lui Murad Khani, un cartier aflat pe prima linie a războiului civil de lungi decenii al Afganistanului.

poze trei fete costume populare Turquoise Mountain
© Turquoise Mountain photo project – LBS Photography Awards 2018

anunt terenuri vanzare valea doftanei prahova

Ediția din 2018 a concursului de fotografie organizat de London Business School (LBS) a primit mai mult de 200 de înscrieri pe o perioadă de 6 luni. Eseele foto trimise au acoperit o mare varietate de subiecte și au provenit din mai mult de 50 de țări diferite.

Juriul LBS Photography Awards 2018 a format expoziția cu cele 11 fotografii care reflectă cel mai bine misiunea organizației London Business School
O ceremonie de deschidere a avut loc la London Business School, unde expoziția a fost deschisă publicului, iar o serie de discuții și panouri au completat experiența vizuală.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.