Competitia Sony World Photography Awards si-a desemnat castigatorii

Competiția Sony World Photography Awards și-a desemnat, în această săptămână, câștigătorii.

Câștigătorul trofeului L’Iris d’Or și câștigătorii categoriilor competiției Sony World Photography Awards 2014
Fotograful american Sara Naomi Lewkowicz a câștigat L’Iris d’Or

Sara Naomi Lewkowicz (31 de ani, SUA) a devenit „Fotograful anului” 2014, câștigând trofeul L’Iris d’Or în cadrul competiției Sony World Photography Awards. Fotografia ei a fost selectată din peste 139.554 de imagini din 166 de țări, cel mai mare număr de înscrieri din istoria de șapte ani a competiței. Fotograful și-a ridicat premiul – echipamente digitale de fotografie Sony și un premiu în bani în valoare de 25.000 dolari – în cadrul ceremoniei Sony World Photography Awards, ce a avut loc la Londra.

Sara Naomi Lewkowicz
Sara Naomi Lewkowicz

Discutând despre premiul obținut, Lewkowicz comentează: „Sunt uimită, în competiție au fost foarte multe fotografii incredibile, nu mi-am imaginat că voi câștiga. Eram foarte mulțumită de primul premiu primit! Mă simt copleșită de fericire!”

W.M. Hunt, președintele juriului, a definit, în cuvinte pătrunzătoare, seria de fotografii câștigătoare: “Culori vibrante, pocnituri, dramatică și plină de impact, intimă și provocatoare.”

Sara Lewkowicz este originară din New Yorker și în prezent este masterand în comunicare vizuală la Universitatea din Ohio, în Atena. Este licențiată în jurnalism la Universitatea din Carolina de Nord. Fotografiile sale au fost publicate în Time Magazine, Stern, Days Japonia. A obținut mai multe burse și premii, inclusiv Alexia Student Grant în 2013, locul întâi la categoria “Probleme contemporane” în cadrul World Press Photo 2013, Ville de Perpignan Remi Ochlik Award. A fost desemnată Fotograful de colegiu al anului de către COPY, primind și alte premii și distincții precum POYi , Days Japonia, World Report Award în cadrul Festivalului pentru Fotografie Etică în Italia și multe altele.
Ales de Comitetul Onorific de arbitri, L’ Iris d’Or – cel mai important premiu al competiției Sony World Photography Awards – este atribuit unui singur fotograf a cărui operă este cea mai bună dintre fotografiile înscrise în concurs. Fotograful câștigător este selectat din rândul câștigătorulor competiției între profesioniști.

Fotograful britanic Scarlet Evans a fost desemnat câștigătorul competiției Student Focus din cadrul Sony World Photography Awards 2014.

Scarlet Evans sony awards
Scarlet Evans

Câștigătorul a fost ales dintre studenții la peste 230 de universități din întreaga lume. Studenta Scarlet Evans a intrat în competiție în numele universității Central Saint Martins College of Arts and Design, din Marea Britanie – și a fost premiată la gala de decernare a premiilor Sony World Photography Awards ce a avut loc la Londra, în prezența celor mai importanți membri ai industriei fotografice din lume. Scarlet și universitatea Central Saint Martins vor primi echipament foto Sony în valoare de 35.000 de euro.

Fotograful amator din China Chen Li a fost desemnat “Open Photographer of the Year” la ediția din 2014 a Sony World Photography Awards

Chen Li Open Photographer of the Year
Chen Li

Imaginea cu care a câștigat Chen Li, ‘Rain in an ancient town’ (Ploaie în orașul antic), a fost selectată din peste 65.000 de fotografii înscrise în competiția care a avut ca scop desemnarea celei mai bune fotografii realizate de un fotograf amator sau de un pasionat de fotografie. Chen Li a fost invitat la Londra de World Photography Organisation, unde a fost premiat în timpul ceremoniei de gală la care a luat parte elita industriei mondiale a fotografiei.

Mai multe informatii si imagini pot fi vazute pe siteul Sony World Photography Awards.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.