Concurs de fotografie „Moldova – Share it!”

Institutul Polonez din București lansează concursul de fotografie intitulat „Moldova. Share it!”, care se adresează elevilor din Republica Moldova.

40 ore
orele

Fotografiile câștigătoare vor fi publicate sub formă de cărți poștale, care vor fi trimise către tinerii din Uniunea Europeană. Concursul este organizat în cadrul unui proiect mai amplu desfășurat de Institutul Polonez în Republica Moldova și care promovează ideile Parteneriatului Estic de identitate și integrare.

La concurs pot participa elevi ai liceelor, școlilor de cultură generală, școlilor profesionale și colegiilor din Republica Moldova, precum și cetățeni ai Republicii Moldova care urmează cursurile unor școli postgimnaziale din alte țări. Participanții pot trimite o singură poză care să înfățișeze un monument istoric, un peisaj, obiect sau orice consideră ei că merită arătat tinerilor din străinătate și care să reprezinte Moldova. Lucrările vor fi trimise la adresa de e-mail bucuresti@instytutpolski.org până la data de 22 septembrie 2013. Dintre pozele primite, juriul va alege cele mai bune trei fotografii, care vor fi publicate sub formă de carte poștală, iar autorii lor vor primi premii în obiecte – cărți și albume cu muzică. Regulamentul concursului poate fi consultat mai jos.

Regulamentul Concursului de fotografie: „Moldova – Share it!”

1. Organizatorul concursului este Institutul Polonez din București.
2. La concurs pot participa elevi ai liceelor, școlilor medii de cultură generală, școlilor de meserii și școlilor profesionale din Republica Moldova, precum și cetățeni ai Republicii Moldova care urmează cursurile unor școli postgimnaziale din alte țări.
3. Condiția participării la concurs este trimiterea unei fotografii de autor care să reprezinte Moldova prin ilustrarea calităților ei culturale sau turistice, la adresa de e-mail a Institutului Polonez din București: bukareszt@instytutpolski.org până la data de 22 septembrie 2013. (inclusiv). Subiectul e-mailului trebuie să conțină textul: Concurs: „Moldova – Share it!” iar în e-mail fotografia trebuie însoțită de numele și prenumele autorului, data de naștere, adresa poștala a acestuia și o descriere scurtă a locului fotografiat.
4. O persoană poate înscrie în concurs doar o singura fotografie cu rezoluție minimă de 1181 x 1772, adică 2 MPx. Fișierul cu fotografia trebuie să aibă ca titlu numele și prenumele autorului imaginii.
5. Pentru înscrierea la concurs este necesară de asemenea următoarea declarație, semnata și scanata:

„Subsemnatul/a…declar pe proprie răspundere că fotografia trimisă a fost făcută de mine și că nu aduce atingere drepturilor de autor ale unei terțe părți. De asemenea, cedez Institutului Polonez din Bucureşti toate drepturile de autor pentru fotografia înscrisă în concurs”.

Vor fi luate în considerare exclusiv lucrările însoţite de această declaraţie. Originalul declarației va fi eventual solicitat.

6. Dintre lucrările trimise juriul numit de către Organizator va alege cele mai bune trei fotografii, care vor fi publicate sub formă de carte poștală distribuită gratuit. Autorii lucrărilor câștigătoare vor primi premii în obiecte – cărți și albume cu muzică.

7. Rezultatele concursului vor fi anunțate pe data de 7 octombrie 2013 pe site-ul Institutului Polonez: www.culturapoloneza.ro
8. Înscrierea la concurs presupune acceptarea regulamentului de față.

One thought on “Concurs de fotografie „Moldova – Share it!””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.