Concurs fotograf oficial EUROPAfest 2012

Si anul acesta jmEvents organizeaza un concurs fotograf oficial EUROPAfest 2012 sau cum am spus si repet concurs sa munciti (aproape) gratuit!

barter
gratis

sursa: whattheduck.net

Spun ca este concurs de muncit gratuit pentru ca din pacate nu exista un echilibru intre obligatii si beneficiile oferite fotografului oficial. Cei care doresc sa fie fotograf oficial al EUROPAfest 2012 trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

Participantii trebuie sa trimita 5 creatii originale pana pe data de 25 martie 2012. Creatiile primilor trei clasati vor fi postate pe pagina de facebook a EUROPAfest, in perioada 4 – 14 aprilie 2012, iar castigatorul va fi desemnat prin votul juriului si aprecierea publicului.
Castigatorul va fi anuntat public pe data de 16 aprilie 2012, pe pagina de Facebook EUROPAfest.

REGULAMENT
La concursul foto pot participa fotografi profesionisti, cat si amatori, cu varsta peste 18 ani.
Toti cei interesati se pot inscrie in concurs cu 5 fotografii color, creatii originale, care sa respecte tema concursului: atmosfera concert / eveniment de interior.

Conditii de participare
Cei interesati se vor inscrie cu un numar de 5 fotografii originale, realizate de ei insisi. De asemenea, se va face si o trimitere catre portofoliul sau personal in format digital (blog, site, etc.).
Fotografiile trimise trebuie sa pastreze caracteristicile EXIF si sa aiba o calitate de maxim 1 Megapixel, in format jpeg.
Fotografiile trebuie incarcate fara rama si fara sa contina vreun watermark.

Vor fi acceptate fotografiile cu persoane private doar daca au fost realizate intr-un spatiu public si daca acestea nu lezeaza dreptul persoanei la viata privata.

Concurentii trebuie sa fie proprietarii tuturor drepturilor asupra fotografiilor inscrise in concurs. Organizatorii concursului nu isi asuma nicio responsabilitate privind eventuale incalcari ale dreptului de autor. Responsabilitatea revine in mod exclusiv celui care a trimis fotografia.

Nu sunt acceptate in concurs fotografiile care:
– sunt colaje sau prelucrari, de exemplu persoane sau obiecte puse artificial in cadru, blur-uri artificiale
– nu ilustreaza tema concursului
– sunt royalty-free sau luate din diverse colectii platite
– contin orice forma de violenta
– promoveaza discriminarea de orice fel
– au caracter ofensator, abuziv, indecent, calomniator sau obscen
– prezinta incalcarea legii sau pot aduce prejudicii unei persoane, unei afaceri sau unei intreprinderi

Organizatorii vor folosi fotografiile inscrise numai in scopul realizarii concursului.

Jurizare
Juriul este format din persoane de specialitate si un reprezentant al jmEvents, organizatorul EUROPAfest 2012.
Decizia finala va lua in considerare atat reactia publicului, cat si votul juriului, exprimat pe Facebook.
Deciziile juriului sunt irevocabile si nu trebuie justificate Juriul poate decide ca niciun participant sa nu fie desemnat castigator.

Desfasurarea concursului
Incepand cu data de 5 martie 2012 fotografiile pot fi trimise pe adresa de e-mail: office@jmevents.ro pana pe data de 25 martie 2012 (ora 23:59) avand ca subiect: CONCURS FOTOGRAF OFICIAL EUROPAfest 2012.
In perioada 4 – 14 aprilie 2012 se va face postarea pe Facebook a fotografiilor finalistilor. Pe 16 aprilie 2012 va avea loc anuntarea castigatorului.
Organizatorii isi rezerva dreptul de prelungire sau modificare a datelor de concurs anuntand in prealabil acest lucru.

Mentiuni Speciale
Fotografiile realizate pe durata EUROPAfest 2012 devin proprietatea jmEvents. jmEvents poate folosi, publica si republica aceste produse in intregime sau partial, individual, in toate publicatiile mass-media din prezent si din viitor, si pentru orice scop, indiferent, pentru ilustrate, arta, editoriale, scopuri publicitare si comerciale, sau orice alte scopuri fara restrictii la modificari, fara obligatia de a acorda ulterior compensatii pentru utilizarea lor.
Castigatorul trebuie sa fie disponibil pe toata durata desfasurarii EUROPAfest 2012, 4 – 19 mai.

Iar beneficiile sunt urmatoare:

Beneficii
Castigatorul va fi recunoscut ca fotograf oficial al EUROPAfest 2012 si i se va asigura promovare dupa cum urmeaza:

– programul EUROPAfest
– pagina de Facebook EUROPAfest
– in comunicatele de presa cu specificarea sursei fotografiilor trimise
– exista posibilitatea realizarii unei prezentari a imaginilor surprinse in cursul zilei / zilelor precedente ale festivalului in spatiile de concert.
– de asemenea, exista si posibilitatea realizarii unei expozitii in holul salii de spectacol de comun acord cu organizatorii festivalului, detaliile urmand sa fie discutate.
Toti finalistii vor primi invitatii duble la festival si un set de materiale promotionale EUROPAfest.

In opinia mea aceste beneficii nu acopera deloc munca fotografului mai ales ca promovarea este facuta prost; datele de contact ale fotografilor de anul trecut nu sunt trecute pe pagina oficiala a jmEvents asadar cine vrea sa ia legatura cu Lucian Calugarescu,Daniel Comendant,Catalin Dumitru,Roxana Pop va trebuie sa faca putina munca de detectiv.Daca vreti sa luati legatura cu ei va dau un pont: cautati-i pe facebook. Iar daca nu aveti cont pe facebook va trebui sa va descurcati altfel!
Si stiti ca timpul inseamna bani, asa ca nu cred ca potentialii clienti stau sa caute prea mult dupa datele de contact ale celor patru fotografi mentionati mai sus.
Si pentru ca am adus vorba de bani, bugetul pentru EUROPAfest 2011 a fost de 300.000 euro! Chiar nu era posibil ca din cei 300.000 euro, cateva mii de euro sa fie alocati pentru cei patru? Pentru ca in final ei s-au ales cu o activitate trecuta in CV si niste aparitii in presa, dar si astea trecute aproape neobservate. Daca am gresit facand aceasta afirmatie va rog sa ma corectati!
Deci se merita sa participati la concurs?
Nu trebuie sa uitam ca pentru astfel de evenimente aveti nevoie de experienta, iar aceasta experienta nu se dobandeste peste noapte.Trebuie sa munciti un timp ca sa dobanditi experienta necesara pentru un eveniment de mare anvergura cum este EUROPAfest.
In plus trebuie sa fiti dotat cu aparat destul de performant (este bine sa aveti al doilea aparat de rezerva), obiective ( cat mai luminoase posibil) si blit.
Aceste doua lucruri, experienta si aparatura performanta, se traduce prin investiti facute de fotograf. Si cum veti fi rasplatit de acest concurs: cu o activitate in plus la CV si eventual cateva aparitii in presa?

In final va rog sa va uitati la urmatorul film:

Credeti ca filmul respectiv este educativ? Este potrivit cu situatia concursului?

One thought on “Concurs fotograf oficial EUROPAfest 2012”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.