Cosplay la East European Comic Con (EECC) 2017 in Bucuresti

În perioada 5 – 7 mai 2017 a avut loc la Romexpo, în București, cea de-a cincea ediție a East European Comic Con (EECC). Eu am fost acolo în ultima zi, duminică, 7 mai și am fost mai atent la fenomenul cosplay.

poze foto East European Comic Con EECC 2017 Bucharest #EastEuropeanComicCon2017
East European Comic Con (EECC) 2017 Bucharest

Pentru cine nu știe Cosplay este prescurtare din englezescul ”costume play”, care este o formă de prezentare în care participanții se costumează în personaje din manga, anime, jocuri video, cărți cu benzi desenate etc.

poza fotograf cosplay East European Comic Con 2017 Bucuresti #eecc2017
fotograf cosplay

După cum se vede nu am ratat momentul și am făcut câteva poze cu acest subiect, iar pe canalul meu de youtube sunt câteva scurte filmări din timpul concursului de cosplay. În continuare câteva imagini, iar mai multe poze cu personajele cosplay găsiți și la Galeria Foto.

fotografii East European Comic Con 2017 Bucuresti #eecc2017
East European Comic Con 2017 Bucuresti #eecc2017

Majoritatea personajelor cosplay erau oprite la tot pasul de vizitatori pentru a face un instantaneu sau un selfie împreună. Din câte am observat cam toți, toate (băieți și fete) erau drăguți și acceptau fără reținere invitația la fotografiere.

poza cosplay samurai East European Comic Con 2017 Bucuresti #eecc2017
Cosplay
poze cosplay East European Comic Con 2017 Bucuresti #eecc2017
Cosplay – Comic Con Bucharest
poze fotografii cosplay #EastEuropeanComicCon2017
#EastEuropeanComicCon2017 – selfie time

Cred că de la un an la altul fenomenul cosplay devine mai bine reprezentat și în România. Sâmbătă, 6 mai, a avut loc concursul European Cosplay Gathering (ECG), iar duminică am văzut EECC Regular Cosplay Contest care a cuprins două categorii: Solo Cosplay Category și Group Cosplay Category.

O observaţie pentru organizatori: numele și alte date despre cosplayer-ilor participanți la concurs să fie făcute publice, dacă nu înainte de concurs, măcar la 1 zi după terminarea evenimentului. Chiar și prezentatorul concursului EECC Regular Cosplay, americanul Kenneth Huegel, a mărturisit că a făcut repetiții pentru pronunțarea cât mai corectă a numelor participanților și a personajelor.
Erată la textul tăiat: după câteva ”săpături” pe facebook am găsit informațiile despre câștigătorii EECC Regular Cosplay Contest:

Solo:
Best costume: Pasztecik – Gladiator from Aion

poza cosplay Pasztecik Gladiator from Aion East European Comic Con 2017 Bucharest #eecc2017
Pasztecik – Gladiator from Aion

Best performance: Venus Cosplay and Makeup (Veni Zdravkova)- Cesare Borgia from Assassin’s Creed Brotherhood

foto comic con romania Venus Cosplay and Makeup Veni Zdravkova- Cesare Borgia from Assassin's Creed Brotherhood #eecc2017
Venus Cosplay and Makeup – Cesare Borgia from Assassin’s Creed Brotherhood

Best prop: Lyra Cosplay – High Counselor Athena from Smite

foto poza comic con Lyra Cosplay High Counselor Athena Smite #eecc2017
Lyra Cosplay – High Counselor Athena from Smite

Best technique: Ioana – Tyrande from World of Warcraft, redesign by Zach Fischer Illustration

Group:
Best group: Naga Ryuusei – characters from 07-Ghost

La categoria Preferații Juriului, cei trei memebrii ai juriului (Keiko-z, Mirai, Kairi) au acordat trei premii următorilor cosplayer-i:

Keiko-z: David – Lich King from World of Warcraft

poza cosplay David Lich King from World of Warcraft East European Comic Con (EECC) 2017 Bucharest
David – Lich King from World of Warcraft

Mirai: Khaia – Scarlet Grimm Tepet from Exalted Universe

photo coslpay Khaia Scarlet Grimm Tepet  Exalted Universe East European Comic Con (EECC) 2017 Bucharest
Khaia – Scarlet Grimm Tepet from Exalted Universe

Kairi: Steven – Logan from Logan

photo cosplay Steven Logan   East European Comic Con EECC 2017 Bucharest
Steven – Logan from Logan

În rest, ca organizare a spațiului și evenimentelor, această a cincea ediție a Eastern European Comic Con s-a desfășurat în mare parte ca ediția din 2016 (Vezi Cum a fost in ultima zi la East European Comic Con (EECC) 2016).

ishoot.ro

Desigur anul acesta au fost alți invitați. Astfel, actori din Game of Thrones (Ellie Kendrick) , The Vampire Diaries (Nathaniel Buzolic), Stargate SG-1 (Chris Judge) sau Lord of the Rings (Craig Parker) s-au întâlnit cu fanii, s-au fotografiat cu aceştia şi au dat autografe (contra-cost, cu bilete achiziţionate de la faţa locului), unii dintre ei fiind nevoiți să aștepte la cozi destul de mari.
Au fost prezenți numeroşi artişti grafici locali şi internaţionali care şi-au expus lucrările (Puiu Manu, Pisica Pătrată, Robert Obert, Victor Druijiniu), dar și creatori de conţinut video din România (Creative Monkeyz, Bromania, Sector 7, etc.).

poza lego star wars comic con bucuresti romania
nu atingeti

Anul acesta MApN nu a mai fost prezent, în schimb a avut loc un street food festival. Totuși prețurile practicate la street food festival mi s-au părut cam mari (20 lei un burger, 15 un sandvich, 6 sau 8 lei o cafea mică). Dar nici prețurile produselor (haine, bijuterii, benzi desenate, desene, tot felul de suveniruri cu tematică din filme, emisiuni TV, animații japoneze, jocuri video, literatură SF, cultură japoneză sau chiar tematică medievală) vândute în zona comercială nu mi s-au părut atractive.

Citește și: Sony ZV-1 review compactul pentru vlogging si nu numai

Parcă față de ediția de anul trecut, Comic Con 2017 a avut un spațiu expozițional mai generos. În plus de spațiile tradiționale (zona comercială, zona pentru întălniri cu actori și artiști, scena principală, zona de relaxare și cu mîncare) erau și
– vaste zone de gaming în care erau prezenți câteva dintre cele mai importante mărci care activează pe această piață, producători de hardware și software sau comercianți – Lenovo, PC Coolers, Riot Games, Samsung, PC Garage, HP, Fifth Dimension, Ubisoft, RDGA, Blizzard Entertainment, Nvidia, Logitech, ASUS, Acer, Maguay

poza computer East European Comic Con 2017 Bucuresti #eecc2017
computer cosplay
poza console video game vechi comic con bucuresti romania
vechi console

– zona pentru jocurile de cărți și cele de societate
– zona cu demonstrații de YoYo și Kendama

Mi s-a părut mișto ediția 2017 a Eastern European Comic Con din București. A fost un eveniment dinamic cu foarte mulți vizitatori (conform unor surse 40.000 de vizitatori în cele 3 zile), mi-a plăcut acolo la Romexpo, iar în weekendul respectiv chiar și vremea a ținut cu fanii Comic Con. Totodată, programul şi harta întregului eveniment au putut fi consultate prin intermediul unei aplicaţii de mobil, East European Comic Con, disponibilă pentru Android (PlayStore) şi iOS (Apple Store). Eu nu am încercat-o, dar dacă la următoarea ediție respectiva aplicație oferă informații și despre cosplayer-ii participanți la concurs și de ce nu și despre ceilalți prezenți la EECC atunci cu siguranță voi fi un utilizator.
#EastEuropeanComicCon2017 #eecc2017

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.