Cosplay si StarCraft 2 la DreamHack 2013

In cadrul festivalului de jocuri pe calculator DreamHack, desfasurat in perioada 14 – 15 septembrie 2013 la Bucuresti, a avut loc si un concurs de Cosplay.

Concurs de Cosplay bucuresti
Concurs de Cosplay

Eu am ajuns chiar la finalul concursului si din pacate nu am retinut nici numele castigatorilor, dar am sa va arat citeva imagini realizate pe ultima suta de metri!

Daca nu stiati cosplay este o prescurtarea japoneza a cuvintelor englezesti costume play (joc costumat, cum am putea zice noi pe româneşte) si este o forma de arta, orginile fiind in Japonia cum ati si banuit, in care participantii se costumeaza in personaje din manga, anime, jocuri video, carti cu benzi desenate etc.

cosplay sala polivalenta
dreamhack cosplay
concurs cosplay dreamhack
concurs cosplay

Participanti prezenti la DreamHack 2013 s-au intrecut in elaborarea unor costumatii si a unor machiaje care mai de care mai sofisticate.Din pacate nu am reusit sa-i fotografiez chiar pe toti.

cosplay bucuresti
cosplay
cosplay sala polivalenta
personaj cosplay

Spre deosebire de editia de anul trecut desfasurata la Turbohalle, DreamHack 2013 s-a desfasurat la Sala Polivalenta, care desi a oferit o suprafata mai mare, cel putin in zona scenei, totusi datorita numarului mare de vizitatori salile adiacente erau aglomerate, dupa cum se poate observa si din poze.

dreamhack bucharest 2013
dreamhack cosplay
cosplay dreamhack2013
la dreamhack

Din cite am auzit eu cosplayer-ii au avut intrarea gratuita la DreamHack, pe baza costumului (costumul regulamentar, integral!)

costum cosplay dreamhack
costum
detaliu machiaj cosplay
detaliu

cosplay la dreamhack2013
cosplay

In afara de premiile oferite la concursul de CosPlay, au fost si premii acordate prin tragere la sorti sau prin competitii destinate publicului participant.De exemplu cei de la Maguay au acordat prin tragere la sorti un ultraportabil de gaming, model MyWay H1101x, iar cei de la Asus un laptop de gaming de 17 inchi din gama superioara G750.Bineinteles ca suma totala a premiilor puse la bataie pentru vizitatori nu se poate compara cu cei aproximativ 65.000 de dolari acordati gamerilor profesionisti prezenti la DreamHack.

Duminica, ultima zi a festivalului de gaming, s-au disputat pe scena principala finalele pentru concursurile de Couter Strike, League of Legends si Starcraft 2.
Din cite am observat eu la jocul de strategie Starcraft 2 a fost o invazie coreeana!Din ultimii 16 jucatori, 14 au fost din Coreea de Sud, nici un român, doar un polonez si un finlandez.

Eu am avut timp doar pentru primul “meci”, desfasurat intre INnoVation (Shin Hyung) si elfi (Samuli Sihvonen, din Finlanda).

INnoVation vs elfi StarCraft 2
INnoVation vs elfi

Chiar daca este o joaca totusi acesti tineri se antreneaza mai multe ore pe zi, iar unii dintre ei, adica cei mai buni dintre ei, au chiar si salarii la nivelul miilor de dolari!

2 thoughts on “Cosplay si StarCraft 2 la DreamHack 2013”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.