“Culorile Coreei“, expoziţie de pictură la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Ambasada Republicii Coreea in Bucuresti, Muzeul Naţional al Ţăranului Român si doamna Anna Kim ne-au invitat, marti 8 ianuarie 2013, la vernisajul expozitiei de pictura “Culorile Coreei”.

culorile coreei expozitie de pictura
Gazdele

Im Han-Taek (ambasadorul republicii Coreea), Virgil Nitulescu (dir. MNTR), Anna Kim

Anna Kim s-a nascut la Seul, dar ca sotie de diplomat, a trait si in alte orase ale lumii, intre care, Ciudad de Mexico, Madrid, Bruxelles, Paris si Sofia (unde traieste acum, fiind sotia Ambasadorului Republicii Coreea in Bulgaria).

privitori
tablouri

Anna Kim a absolvit un master in istoria artei la Universitatea Ewha, din Seul, în 1984, si o diploma speciala pentru pictura in ulei si acrilic, de la Institutul de Arte Frumoase din Ciudad de Mexico. A primit, de asemenea, Certificatul de pictor traditional, din partea Institutului pentru Educatie Sociala din cadrul Universitatii Yonsei si Certificatul de pictor traditional din partea Universitatii Ewha.

A folosit diverse tehnici – pictura in ulei si acrilic, pastel, guasa etc., marca sa fiind, acum, utilizarea pulberilor naturale din roci – materiale utilizate, in mod traditional in Coreea – fapt care o ajuta sa confere o coloristica deosebita lucrarilor sale. Pictura ei reprezinta o combinatie intre arta traditionala coreeana si reinterpretarea acesteia, prin arta contemporana.

pictura coreeana
expozitie pictura

Picturile Chaek-go-ri exprima speranta elevilor care doresc să fie aproape de carti si doresc sa se concentreze asupra studiilor lor.Prin urmare obiectele ce apar in picturi sunt strins legate de carti, cum ar fi ornamentele ce se gasesc in camera de studiu.Dar de asemenea in picturile chek-go-ri se gasesc si obiecte ce nu au legatura cu cartile, cum ar fi ceainice, pipe pentru tutun, flori, ceasuri, etc.

chaekgori
Chaek-go-ri

Picturile chaekgori, spre deosebire de picturile de peisaj sau picturile cu flori, foloseste tehnica perspectivei inversate, in care obiectele indepartate sunt desenate mai mari.

Citeva simboluri ce apar in picturile chaek-go-ri:
– piersica: simbolizeaza longevitatea;
– rodia si pepenele: simbolizeaza speranta de a avea multi copii;
– piatra: onestitate si integritate;
– bujor: sanatate si cinste;
– pana de paun: dorinta de a ocupa o functie inalta.

fotografie cu telefonul mobil
expozitie pictura

Mai multe lucruri despre arta ei pot fi aflate de pe blogul sau: sunwoll.blog.me

Expozitia se afla in Sala Acvariu si va putea fi vizitata pina la 21 ianuarie 2013.
PS: poate cei de la MNTR ar face bine sa publice pe site-ul lor o harta a muzeului, pentru ca au multe sali si nu intotdeauna sunt usor de gasit!

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.