Cum a fost in ultima zi la East European Comic Con (EECC) 2016

East European Comic Con (EECC) 2016, cel mai mare eveniment din estul Europei dedicat pasionaţilor de filme, seriale, benzi desenate şi jocuri video , a avut loc în Bucureşti, în perioada 27-29 mai.

poze cosplayer East European Comic Con (EECC) Bucuresti
East European Comic Con (EECC) Bucuresti 2016

Ediţia de vară a EECC s-a desfăşurat ca şi în anii trecuţi (vezi Cum a fost la East European Comic Con 2014 ) în incinta Romexpo, pavilioanele fiind împărţite pe două zone, una dedicată culturii sf, iar cealaltă dedicată gaming-ului. Într-un pavilion aveau loc panel-uri unde actorii sau youtuberii vorbeau despre cariera şi pasiunile lor şi unde fanii puteau să le adreseze întrebări. Tot aici, a avut loc concursul de cosplay, care a impresionat atât prin performanţa participanţilor cât şi prin costume, pe care mulţi dintre ei şi le-au confecţionat singuri.

poza juriu Cosplay Regular Contest comic con bucuresti
juriul Cosplay Regular Contest
poze East European Comic Con (EECC) Bucuresti romexpo
Cosplay Regular Contest castigatori

poze Cosplay Regular Contest comi con bucharest 2016
pe scena comic con
fotografii Cosplay Regular Contest comic con bucuresti 2016
Cosplay Regular Contest

Vă prezint câteva imagini video de la Cosplayer Regular Contest desfăşurat duminică (sâmbătă a avut loc concursul pentru desemnarea reprezentantului român la European Cosplay Gathering – ECG, care se va desfăşura în iulie la Paris, Franţa).

photosetup.ro

Iată şi evenimentul de premiere susţinută de Ken Huegel.

De fapt acest concurs de cosplay a fost unul din motivele pentru care am mers anul acesta la Comic Con-ul românesc. Eu nu sunt unul dintre acei oameni care să stea la coadă la poze cu celebrităţi, deşi la East European Comic Con au venit destul de mulţi actori (Charles Dance, Daniel Portman, Gemma Whelan („Game of Thrones“), Mark Pellegrino („Lost“, „Supernatural“ şi „Dexter“), Sylvester McCoy („Hobbitul“) şi David Anders („Heroes“, „Alias“, „Once Upon a Time“, „i Zombie“), ci mai degrabă vreau să văd cum evoluează fenomenul cosplay. Acest termen l-am explicat în acest post

poze concurs cosplay East European Comic Con (EECC) Bucuresti
la concurs

East European Comic Con (EECC) Bucuresti cosplay

poze East European Comic Con (EECC) Bucuresti 2016
cosplay

Dar apropo de panel-urile actorilor, probabil cel mai interesant a fost cel al actorului Sylvester McCoy, care s-a tot plimbat prin public şi aproape toţi cei prezenţi au avut ocazia să îl vadă îndeaproape. Ceilalţi actori invitaţi au stat pe scenă.

La ieşirea din sala unde aveau loc panel-urile şi concursul de cosplay, vizitatorii se puteau fotografia pe Tronul de Fier, iar în apropiere, HBO a amplasat şi un panou tactil cu personaje din „Game of Thrones“ „sensibile la atingere“.

panou tactil games of thrones East European Comic Con (EECC) Bucuresti
games of thrones tactil

Într-un hol al unui pavilion de la Romexpo găseai şi puteai să achiziţionezi suveniruri începând de la stickere şi căni cu personajele preferate, până la accesorii, tricouri şi chiar figurine şi bineînţeles benzi desenate.

poza pavilion romexpo East European Comic Con (EECC) Bucuresti
pavilion romexpo

La etaj se aflau standurile artiştilor grafici, unde puteai admira printuri ale lucrărilor şi tot aici puteai juca board games, picta figurine mini sau desena pe tabletele grafice puse la dispoziţie de Wacom.

poza jos boardgames East European Comic Con (EECC) Bucuresti
joc

Pavilionul de gaming, în care se organizau diverse concursuri cu premii, s-a dovedit a fi poate cea mai dinamică încăpere din cadrul festivalului. Aici erau expuse cele mai performante configuraţii de gaming pentru a putea fi testate de gamerii de la eveniment. Tot aici se afla şi standul Romanian Game Developers Association (RGDA) unde erau prezentate cele mai noi jocuri româneşti.

MApN a fost prezent pentru prima dată la East European Comic Con 2016 cu echipamente şi tehnică din dotare. Arme care se găsesc în unele jocuri video, dar şi un vehicul militar Humvee.

poza humvee East European Comic Con (EECC) Bucuresti
sus pe Humvee

Star Wars are un club şi în România.

poza star wars club East European Comic Con (EECC) Bucuresti
Star Wars Romania Club

În principiu mi-a plăcut la East European Comic Con 2016, fiind o experienţă plăcută, singura observaţie fiind cea legată de sonorizarea deficitară in timpul concursului de cosplay, dar să sperăm că la urmatoarele ediţii se va rezolva şi acest aspect, iar din câte am inţeles au început deja pregătirile pentru East European Comic Con Winter Edition (11-13 Noiembrie 2016).
Alte fotografii de la Comic Con-ul românesc puteţi vedea la Galeria foto.

fotostefan

2 thoughts on “Cum a fost in ultima zi la East European Comic Con (EECC) 2016”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.