Cum a fost la Salonul de Fotografie Bucuresti

A fost si a treia editia a Salonului de Fotografie SAFO. Eu am fost acolo vineri la seminarul lui Marcel Eremia – “Imaginea digitala de la camera foto la print” de la AME Design:

marcel eremia
ame design

Marcel Eremia a prezentat tehnici de pregatire a fisierelor, de verificare a lor, in scopul obtinerii unor rezultate bune la print. De asemenea a mai prezentat si notiuni de baza de management de culoare, foarte utile oricarui fotograf ce doreste un control cit mai bun al culorilor din propriile imagini.

Sambata am mers la seminarul interactiv de beauty & fashion sustinut de Dan Samoilă:

red carpet studio
dan samoila

Bineinteles a inceput seminarul prin prezentarea echipei de la acest seminar interactiv: designer Kristina Dragomir, make-up artist Betty Facaianu, model Diana si fotograf-asistent Irinel Cirlanaru

safo
kristina dragomir betty facaianu dan samoila

Dan ne-a vorbit si ne-a aratat luminile de studio, accesoriile folosite la aceste lumini si efectele obtinute. Fiind un seminar interactiv cei prezenti au adresat intrebari si mai ales au facut fotografii:

pozari
fotografi
fotomodel
diana

Tot sambata am fost si la seminarul Kodex: “Sa printam, sa inramam si sa expunem!”.Cei prezenti au aflat informatii despre tipurile si tehnicile de inramare, iar cei dornici au putut inrama ei insusi fotografiile puse la dispozitie de Kodex. Puteti vedea doua scurte filmari intr-un articol anterior

Duminica, ultima zi a salonului, am fost la sesiunea foto “Corpuri in miscare”dans contemporan.

photosetup.ro

Cateva impresii si observatii personale despre Salonul de Fotografie: a fost aceeasi locatie, adica aceeasi sala fara aerisire in care am “transpirat” si anul trecut anul trecut. Aparatele mobile de aer conditionat nu au reusit de loc sa racoreasca atmosfera incinsa din mica sala de la Muzeul Taranului Roman.

Prezenta la seminarii a fost , zic eu, multimitoare, dar in rest cam pustiu. Si poate mai bine ca nu au trecut pragul Salonului prea multi vizitatori pentru ca, inca o data repet, intr-o sala mica, fara aerisire prezenta unui numar mare de persoane ar fi dus la totala sufocare!

Nici prezenta firmelor din domeniul foto nu a fost impresionanta. Cu exceptia Nikon Romania celelalte firme au lipsit, alegand sa fie reprezentate prin dealeri. Probabil Romania nu este o piata foarte buna pentru aparate si accesorii foto, care sa justifice cheltuielile legate de prezenta la acest eveniment.Si probabil nici data desfasurarii nu a fost aleasa prea bine.Fiind vara cred ca multi sunt deja in concedii sau cel putin isi petrec weekendul la mare.

Mi-a placut standul Nikon. Poza realizata cu obiectivul Nikon AF 10.5mm f/2.8G ED DX fisheye:

nikkor fisheye
Nikon AF 10.5mm f/2.8G ED DX fisheye

Simplu si cu posibilitatea de a testa un numar impresionat de obiective si aparate foto. In plus lista prezentata se completeaza si cu trepiedele Velbon, dintre care mi-a atras atentia modelul Ultrek 45L, numa bun pentru calatorii.

Trepiedul Ultrek 45L sustine o greutate de pina la 2.5 kg, asadar este ideal pentru aparate compacte, mirrorless sau dslr entry level (de exemplu Nikon 1 V1, Canon PowerShot S100, Sony NEX-5n sau Fuji X10).

Tot de la standul Nikon am imprumutat si microfonul ME-1 , despre care v-am povestit in articolul trecut.

f64
Nikkor AF 10.5mm f2.8G ED DX fisheye

Ca tot am amintit de Fuji X10, acesta era in “meniul” de la F64:

f64
meniul f64

alaturi de Fuji x-pro1, Sony NEX-7 si Canon 650D:

safo
canon 650d

Canon 650D era prezent si la standul Digiland.

La Fotohobby erau lumini de studio plus imprimanta Epson Stylus L800, prima imprimanta Epson cu sistem CISS.

In concluzie: mi-a placut faptul ca expozantii s-au straduit sa amenajeze standuri cat mai originale si functionale unde am putut descoperii solutii foto interesate atat pentru fotografii entuziasti cat si pentru cei profesionisti; mi-au placut seminariile interactive si sesiunile foto de pe durata Salonului.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Dar este loc de mai bine: in primul ar trebui gasit un alt loc pentru acest Salon de Fotografie. Un loc in care sa putem respira. Poate ar trebui gasita si o alta perioada pentru desfasurarea Salonului, din cate am vazut eu marile tirguri de aparatura foto video si accesorii se tin toamna sau primavara. Mi-ar fi placut sa vad o mai mare “desfasurare de forte” cu prezentari de produse, lansari, sesiuni de demo, promotii speciale pe durata salonului.

fotostefan

One thought on “Cum a fost la Salonul de Fotografie Bucuresti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.