Cum a fost la Weekend-ul Nikonistilor

In perioada 22-24 martie 2013, in cadrul Hotelului Pullman Bucuresti, s-a desfasurat cel mai important eveniment foto monobrand si cel mai mare eveniment al unei comunitati foto din Romania, Weekend-ul Nikonistilor, editia a IV-a.

weekend-ul nikonistilor 2013
weekend-ul nikonistilor

Am fost acolo in ambele zile (sambata si duminica) si chiar am participat la citeva seminarii foto.

Cei de la Nikon au expus in cupola World Trade Plaza toata gama de aparate foto, fie ca sunt compacte, dslr-uri sau mirrorless-uri, dar si obiective sau optica sportiva.

Spatiul a fost organizat in mai multe zone: studioul D800 dedicat fotografiei de fashion,

nikon d800 fotografia de moda
nikon d800

standul NPS (Nikon Professional Services), unde puteau fi incercate aparatele si obiectivele profesionale,

nps romania
nikon professional service

standul Nikon 1, unde puteau fi testate mirrorless-urile, zona Nikon Sport Optics, unde am privit prin lentilele binoclurilor si lunetelor terestre.

Dar, de departe cea mai apreciata zona era cea dedicata fotografiei de actiune, unde tineri sportivi faceau demonstratii de gimnastica la cal cu manere, arte martiale si chiar biking extrem. Workshop-ul practic de aici era sustinut de Mihai Stetcu, fotograf oficial al Red Bull in Romania.

mihai stetcu
mihai stetcu
fotografia de actiune mihai stetcu
mihai stetcu – centru

El ne-a spus citeva informatii utile despre cum se pot realiza fotografii cit mai reusite la sporturi extreme, iar unul din sfaturile intelese rapid de mine a fost: dotarea trusei foto cu un obiectiv wide.
Eu am avut la mine un Sigma 17-50mm ce nu mi s-a parut suficient de wide in cazul fotografierii demonstratiei de biking extrem.

nikon expunere multipla
expunere multipla

foto de actiune_1

foto de actiune_2

ishoot.ro

foto de actiune_3

foto de actiune_4

foto de actiune_5

Tot in cupola World Trade Plaza s-a desfasurat si seminarul de editare foto sustinut de Bogdan Panait.El a trecut in revista notiunile bine de stiut atunci cind introducem o imagine intr-un program de editare, fie el Photoshop> sau Capture NX2, a vorbit despre formatul NEF si avantajele sale, retusari ale diverselor tipuri de fotografie: peisaj, portret si fotojurnalism.

Nu vreau sa uit de seminarul ad-hoc sustinut de Vali Barbulescu, in care ne-a destainuit cateva dintre secretele fotografiei de fashion in studioul D800.

fotograf vali barbulescu
vali barbulescu – stinga

Prezenta lui Vali Barbulescu nu a fost anuntata in programul oficial al evenimentului, dar cred ca cei care au fost “pe faza” au aflat de la Vali informatii utile despre fotografia de fashion.

Am luat o scurta pauza ca sa merg la marsul de protest al biciclistilor bucuresteni, iar la intoarcere am fost prezent la seminarul despre fotojurnalism, fotografia de presa si fotografia documentare sustinut de Daniel Mihailescu.

daniel mihailescu fotoreporter afp
dan mihailescu

Dan Mihailescu este fotoreporter al agentiei de stiri AFP si ne-a vorbit din indelungata experienta personala despre cum sa surprindem esentialul unui eveniment si cum sa transmitem cel mai bine atmosfera acestuia, cum sa gasim subiectele, care este diferenta intre fotografia de agentie de presa, fotojurnalism si fotografia documentara.
Cu acest seminar s-a incheiat si prima zi de la weekend-ul nikonistilor, iar seara am mers sa filmez Ora Pamantului !

A doua zi, duminica 24 martie 2013, am fost la seminarul si demonstratia practica despre filmare cu DSLR-ul, prezentate de Tudor Lucaciu.

tudor lucaciu director de imagine
tudor lucaciu

Tudor este unul dintre putinii directori de imagine ce are o experienta bogata in filmarea cu DSLR.De la el am aflat aspectele tehnice ce trebuie luate in calcul atunci cind vrem sa filmam cu DSLR, setarile aparatului foto, obiectivele folosite, pregatirea sesiunii de filmare, accesoriile de filmare folosite, diverse trucuri pentru depasirea unor limitari ale aparaturii foto.

Aceste doua sesiuni s-au continuat cu seminarul de editare de film, sustinu de Neil Coltofeanu.

neil coltofeanu editare de film
neil coltofeanu

Neil ne-a prezentat cum pot fi montate diverse scene cu ajutorul Final Cut, program de editare video destinat calculatoarelor Apple si tehnici de colorizare cu ajutorul DaVinci Resolve Lite.

In general la seminarii s-au discutat aspecte generale, pentru ca intr-o ora sau o ora si jumatate este foarte greu sa intri in detalii. Chiar si asa, mereu este ceva de invatat si eu zic ca a meritat sa stau acolo si sa ascult.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Este bine sa participati la aceste intalniri, chiar daca nu sunteti nikonisti, pentru ca puteti invata in 5 minute chestii pe care le gasesti pe net in cateva ore. In plus este o sansa sa testati toata gama de aparate si optica Nikon.
Seminariile de la Weekend-ul Nikonistilor au fost inregistrate si cred ca se vor gasi pe net, la nikonisti.ro.

fotostefan

3 thoughts on “Cum a fost la Weekend-ul Nikonistilor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.