Cum a fost la Ziua fotografiei de strada

Am fost si la Ziua fotografiei de strada, eveniment organizat de asociatia Bucurestiul meu drag la muzeul Municipiului Bucuresti.

Despre fotografia de strada ne-au vorbit: Andrei Pandele, Vlad Eftenie si Lucian Muntean:

despre fotografia de strada
andrei birsan andrei pandele vlad eftenie lucin muntean

Un pic ciudat mi s-a parut faptul ca inca de la bun inceput s-a adus in discutie problema complexa legata de copyright si de castigurile financiare de pe urma fotografiei de strada.
Chiar si Nicu Buculei, unul din organizatorii concursului Wiki Loves Monuments 2011 a remarcat ca exista un conflict intre faptul ca se dorim sa facem fotografii pe strada unor oameni fara sa le cerem permisiune si sa le folosim noi iar pe de alta parte sa obtinem bani din fotografiile respective, fara sa impartim castigurile cu subiectii fotografiilor.
Deci problema destul de complicata, iar Andrei Birsan, organizatorul intalnirii, a spus ca aceste doua aspecte complexe: copyright si bani, vor face subiectul unei alte intalniri.

Din fericirie, zic eu, s-a revenit la aspecte legate strict de fotografie, adica despre compozitie, tehnici de fotografiere. Va las sa-i urmariti pe cei trei invitati:

Vlad Eftenie:

Fotoreporterul Lucian Muntean:

Arhitectul si fotograful Andrei Pandele:

fotostefan

3 thoughts on “Cum a fost la Ziua fotografiei de strada”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.