Cum gasesti camerele video ascunse in camera de hotel sau casa inchiriata

Weekendul trecut un prieten mi-a povestit ca a găsit o cameră video ascunsă în camera de hotel! Este al doilea prieten care trece prin așa ceva, astfel m-am gândit să scriu aceste recomandări: cum sa gasesti camerele video ascunse in camera de hotel sau intr-o casa inchiriata.

Cum gasesti camerele video ascunse in camera de hotel sau casa inchiriata
Cum gasesti camerele video ascunse in camera de hotel sau casa inchiriata

Photo by Bernard Hermant Unsplash

Cum găsești camerele video ascunse în camera de hotel sau casa închiriată

Camerele de securitate sunt menite să fie văzute ca un factor de descurajare suplimentar. Cu toate acestea, camerele video ascunse sunt menite să urmărească o persoană fără să o ia prin surprindere și există foarte puține motive pentru a face acest lucru.

camera video ascunsa lampa lumina exterior
camera video

Photo by Waldemar on Unsplash

Acesta este domeniul tenebros al camerelor spion și trebuie să știți cum să vă protejați de această potențială invazie a vieții private. Pentru a preveni acest lucru, există câteva măsuri pe care ar trebui să le luați pentru a încerca să găsiți camerele video ascunse pentru a vă recâștiga intimitatea.

#1 Inspecție vizuală

poza camera video ascunsa detector fum
camera video ascunsa detector de fum

În principiu cel mai rapid mod de a găsi o cameră video ascunsă este inspecția vizuală. Te uiți cu atenție la produse cum ar fi:
→Ceasurile de perete și de masă
→Prize
→Tablouri
→Boxe
→Detectoare de fum
→Filtre de cafea
→Fierbătoare de apă

Orice cameră de supraveghere va fi amplasată într-un loc care să permită atât mascarea sa, cât și surprinderea unor imagini compromițătoare și de interes major pentru cel ce a montat-o. În cazul camerei de hotel sau de pensiune, zonele de risc care prezintă sunt: patul, baia, dressing-ul.

Unele camere video sunt conectate la o sursă electrică, prin urmare verifică cablurile care ți se par suspecte sau aparent inutile.

Chiar și camerele bine ascunse vor avea o cantitate mică de sticlă reflectorizantă din obiectiv. Dacă folosești o lanternă și o îndrepți spre ceva despre care crezi că ar putea ascunde o cameră, vei vedea o reflexie acolo, ceea ce este o modalitate destul de bună de a detecta dacă există o cameră video ascunsă. Desigur pentru ca această metodă să funcționeze mai bine, ar trebuie ca lumina ambientală să fie diminuată.

Deoarece unele camere video ascunse sunt concepute pentru a filma pe întuneric cu ajutorul LED-urilor cu infraroșu, smartphone-ul dvs. ar putea vedea lumina de la LED-uri.
Cu luminile stinse și perdelele trase, orice cameră ascunsă în camera de hotel care are capacitatea de filmare pe timp de noapte își va activa LED-urile IR. Deschideți aplicația camerei de pe smartphone și priviți în jurul camerei în timp ce urmăriți pe ecran. Dacă este vizibilă orice sursă de lumină pe care nu o puteți vedea cu ochii voștri, este posibil să provină de la o cameră de spionaj. Aprindeți luminile și examinați mai atent zona respectivă.

ishoot.ro

Unul din prietenii mei a găsit camera video ascunsă în detectorul de fum, iar celălalt într-un odorizant de cameră! Le-au găsit întâmplător, dar pe viitor vor fi mai atenț când se vor sta la hotel.

Încă nu am auzit ca la camerele de hotel să fie folosite acele oglinzi bidirecționale sau unidirecționale, care permit unei persoane să vadă prin ea fără a fi văzut. Dar poate este bine să verificați și oglinda din camera de hotel.

Modalități prin care puteți verifica oglinda de la hotel:
➤ stinge lumina din încăpere și folosește o lanternă, cu sursă de lumină puternică în fața acesteia – în situația în care observi ce este în spatele oglinzii, atunci este destul de clar că este o oglindă unidirecțională
➤ atinge oglinda cu degetul – dacă sunt diferențe între degetul lipit de oglindă și reflexie, atunci este vorba despre o oglindă normală. În caz contrar, dacă degetul este lipit de reflexie, este de la sine înțeles tipul de oglindă utilizat.

Camerele de securitate sunt de obicei mai mari și nu sunt ascunse, dar pot fi amplasate cu bun gust într-un colț și sunt montate de obicei lângă tavan. Dacă cineva încearcă de fapt să țină camera secretă, inspecția vizuală ar putea să nu fie suficientă, totuși.

#2 Aplicații pentru smartphone pentru a detecta camerele video ascunse

Camerele video ascunse pot folosi reteau wi-fi pentru a transmite imaginea video. O aplicație de scanare Wi-Fi poate găsi dispozitive care utilizează aceeași rețea ca și dumneavoastră.
În App Store pentru iPhone, WiFi Guard este o aplicație gratuită care va lista toate dispozitivele care sunt conectate la aceeași rețea pe care o utilizați și dumneavoastră.

aplicatie iphone Cum gasesti camerele video ascunse in camera de hotel sau casa inchiriata
Wifi Guard

Totuși trebuie să țineți cont că văzând numele dat unui dispozitiv nu este foarte util, deoarece acesta poate fi numit termostat sau ceva la fel de inofensiv pentru a preveni orice suspiciune.

Magazinul Play Store are o aplicație similară, gratuită, de scanare Wi-Fi, numită Network Analyzer.

aplicatie android detectare camere video ascunse
Network Analyzer

Este important să rețineți că nu veți vedea o cameră ascunsă dacă este conectată la o altă rețea și este relativ ușor pentru cineva care încearcă să fie secretos să creeze o rețea Wi-Fi separată pentru a reduce șansele ca aceasta să fie găsită.

Transferul video prin Bluetooth este mai lent, dar este totuși posibil. Există aplicații care verifică, de asemenea, dacă există dispozitive Bluetooth. Pentru iPhone și Android, LightBlue este o soluție bună și gratuită.

aplicatie detectare camera ascunsa bluethoot
LightBlue – Cum gasesti camerele video ascunse in camera de hotel sau casa inchiriata

Pentru a localiza fizic dispozitivele electronice, un magnetometru este un instrument util și există aplicații care vă permit să folosiți busola smartphone-ului pentru a detecta câmpurile magnetice.

Dacă dețineți un telefon cu Android, puteți descărca Detectify gratuit din Play Store pentru a verifica dacă există câmpuri magnetice.

aplicatie smartphone detectare camere ascunse
Detectify

Pentru iPhone, Magnetometer este o aplicație gratuită care vă permite să vedeți în timp real forța magnetică. Într-o încăpere cu puține dispozitive electrice, s-ar putea să vedeți o citire de 15 până la 20 de microteslas, dar atunci când iPhone-ul este apropiat de o cameră video, s-ar putea să vedeți un salt mare în energia magnetică.

Rețineți că un magnetometru va arăta o energie magnetică crescută în apropierea oricărui dispozitiv electric și va avea, de asemenea, o citire puternică atunci când este plasat lângă oțel sau alte metale feroase.
Puterea detectată va varia în funcție de telefon, așa că, mai degrabă decât să căutați un anumit număr de microtesteli, verificați creșterile bruște ale citirii în timp ce mutați telefonul.

Ce să faci dacă găsești o cameră video ascunsă în camera de hotel sau casa de închiriat?

Camerele video ascunse găsite în camerele de hotel ar trebui raportate la recepție dar și la poliție. Ar fi bine să aveți o dovadă, o poză a camerei ascunse, screenshot din aplicațiile recomandate.
Obiectul în care a fost instalat dispozitivul de supraveghere trebuie acoperit.

Citește și: Recomandari cum sa arati bine intr-un apel video

Se recomandă apoi să nu accepți schimbarea camerei cu alta din același hotel, ci să optezi pentru schimbarea hotelului. În cazul închirierii proprietăților particulare este de preferat să anunți proprietarul și în aceeași măsură poliția.

Desigur acestea sunt doar câteva recomandări ușor de aplicat de majoritatea dintre noi, cred eu. De asemenea trebuie să știți că unele camere video au carduri de memorie care stochează doar date pentru a fi recuperate după ce cineva pleacă, iar acestea sunt mult mai greu de detectat.
Cei preocupați mai mult cum pot depista camerelor video ascunse în camerele de hotel sau proprietăți private de cazare (Airbnb) pot folosite detectoare de camere spion

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

2 thoughts on “Cum gasesti camerele video ascunse in camera de hotel sau casa inchiriata”

  1. Interesant articol! Acum o să am treabă 30 de minute când mă cazez într-un hotel 😀
    Sau …. fac rezervare și când mă duc acolo îi iau prin suprindere, vreau altă cameră! ACUM! :)))
    Zi faină!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.