De Dragobete la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucuresti

Anul acesta Dragobetele a fost sarbatorit in avans la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucuresti. Am trecut si eu duminica pe acolo si am vazut Cucii din comuna Brăneşti, judetul Ilfov si pe membrii trupei Hara, care au reusit sa mai incalzeasca atmosfera.

cucii bucuresti dragobete
Cucii

Grupul de datini si obiceiuri Cucii, din comuna Brăneşti, judetul Ilfov, au fost prezenti de Dragobete la Muzeul Satului ca sa ne anunte cu surle, clopotei si trambite ca ei sunt “Vestitorii primăverii”, iar cei atinsi de toiegele lor aducatoare de noroc, vor fi feriti de ghinion tot anul! Nu pot sa ma abtin de la gindul ca poate, de fapt, noi românii meritam o ciomageala ca sa ne mearga mai bine!

obieciuri branesti ilfov
Cucii
cucii la muzeul satului bucuresti
la muzeul satului dimitrie gusti
dragobete la muzeul satului bucuresti
de dragobete

Membrii trupei Hara au sustinut un frumos spectacol pe mica scena din curtea muzeului “Dimitrie Gusti”; la care eu nu am putut sta prea mult, dar va pot arata doua scurte fragmente filmate acolo:

Hara – Nu-mi mai pasa:

trupa hara muzeul satului
trupa Hara

Hara – Mai frumoasa:

flavius buzila trupa hara
Flavius Buzila

In sala ”Gheorghe Focşa”, aflata chiar la intrarea in muzeu, pe partea stinga, este expusa ce-a de a treia editie a expozitiei de fotografie “Dragobetele sărută fetele” organizata in colaborare cu Asociatia Bucureştiul Meu Drag.

expozitie foto dragobete muzeul satului
expo foto

fotostefan

3 thoughts on “De Dragobete la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucuresti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.