Debdatta Chakraborty castiga Friend-Ship Photography Award 2019

Debdatta Chakraborty a fost desemnat câștigătorul concursului Friend-Ship Photography Award 2019 organizat de asociația Youmanity

poza portrait fete indience victime atac acid Debdatta Chakraborty
© Debdatta Chakraborty – Sheroes Hangout

Fotografia “Sheroes Hangout” ne-o prezintă pe Dolly și Bala (R), una din victimele atacului cu acid, care încă se mai practică în India. Ele se întâlnesc la Agra, Uttar Pradesh, o cafenea unică și administrată de victimele atacului cu acid. Acesta este un loc în care Dolly și Bala (R) nu trebuie să-și ascundă fața, să se miște liber și să formeze prietenii importante.

Debdatta Chakraborty a câștigat și Global Change Institute Photography Competition, ediția din 2016, care a avut ca temă “A view from our waterways: the changing landscape for this vital resource”, cu fotografia “The Dal Lake Floating Market” (Piața plutitoare de pe lacul Dal)

photosetup.ro

Friend-Ship Photography Award a fost lansat în perioada Zilei Mondială a Prevenirii Suicidului (World Suicide Prevention Day), într-un efort de a lupta împotriva izolării sociale – motivul principal din spatele statisticilor în creștere. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, în fiecare an 800.000 de oameni își iau viața și sunt multe alte încercări.

Citește și: 3 carti gratuite despre fotografia de portret

Peste patru mii de fotografii trimise din peste 50 de țări diferite, subliniază importanța prieteniei.
Debdatta Chakraborty a primit £1,000 cash. Celelate 30 de imagini care au atras atenția juriului pot fi văzute aici

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.