DJI Mavic 3 si Mavic 3 Cine – drone pentru profesionisti

DJI a anunțat noile drone Mavic 3 și Mavic 3 Cine, două drone profesionale, mai scumpe decât toate celelalte modele din gama „consumer” lansate de ei până acum. Cele două modele de drone sunt dotate cu senzorii MFT integrați în gimbal-uri. Se pare că senzorii au diagonală similară cu cele din unele aparate foto mirroless Olympus/Panasonic.

DJI Mavic 3 si Mavic 3 Cine poza drona profesionala
DJI Mavic 3 si Mavic 3 Cine

DJI Mavic 3 si Mavic 3 Cine permit filmări la calitate înaltă, includ senzori noi și performanți, integreazând câte doi senzori foto de dimensiuni mari și promit o autonomie de peste 40 de minute pentru o singură baterie.

Rezoluția senzorului prezent în ambele modele este de 20 megapixeli, focală obiectivului este de 24 mm, iar diafragmă este variabilă între F2.8 și F11. Camerele atașate pe gimbal-ul cu 3 axe are marca Hasselblad. Spun camere pentru că există și o camera secundară de 12 megapixeli cu senzor 1/2″ cu zoom hibrid 28x (162mm f/4.4).

poza obiectiv drona profesionala performanta senzor Hasselblad
obiective – Hasselblad

dji mavic 3 senzor obiective Hasselblad
DJi colaborare Hasselblad

DJI Mavic 3 și Mavic 3 Cine nu sunt extrem de diferite la nivel hardware. Acestea arată aproape identic la exterior, diferențele fiind la nivel software și la nivelul stocării interne. Mavic 3 permite înregistrarea pe carduri SD, în timp ce Mavic 3 Cine vine cu un SSD de 1 TB intern. Motivul fiind formatul ProRes prezent doar la Mavic 3 Cine.

drona profesionala Mavic 3 și Mavic 3 Cine
Mavic 3

Mavic 3 permite doar filmare în H.264 și H.265, codec-uri cu compresie mai mare și care ocupă mai puțin spațiu. Pentru ProRes 422 HQ, Mavic 3 Cine integrează acel SSD rapid și mult spațiu de stocare. De asemenea, filmarea în HDR este posibilă doar pe modelul Cine.

Citește și: Kingston DataTraveler Max Gen 2 – stick memorie USB 3.2 cu viteze foarte mari

Capabilitățile celor două drone DJI sunt însă la fel. Filmare 4K la 120 de cadre pe secundă sau 5.1K la 50 cadre pe secundă, filmare în profil neutru D-Log, profiluri de culori naturale de la Hasselblad, cât și compatibilitate cu OccuSync 3+, care permite control de la distanță de până la 15 km pentru maximum 46 de minute pe o baterie încărcată complet.
Ambele drone pot detecta obstacole de la o distanță de 200 de metri și pot naviga automat în jurul acestora. Noii senzori permit și noi funcții avansate de „return to home” și „active track”, însă aceste capabilități vor fi disponibile după un update de firmware.

evomag.ro

Telecomanda folosită de aceste noi drone este modelul RC-N1 (de la Mavic Air 2S), iar modelul Cine vine cu un model îmbunătățit cu un ecran de 1000 niti. Sistemele de pe Mavic prind semnal GPS, GLONASS și BeiDou.
Transmisia video se face acum la rezoluție 1080P la 60 fps. Sistemul APAS ( Advanced Pilot Assistance Program ) a ajuns la versiunea 5.0 și oferă senzori pentru obstacole cu unghi de cuprindere wide și ultra-wide. Sistemele de ghidaj pot planifică rude în care să ia în calcul datele de la acești senzori.

Mavic 3 are o greutate de 895 grame iar varianta Cine este cu 4 grame mai grea. Odată cu aceste îmbunătățiri și costurile de achiziție cresc, varianta Mavic 3 stock costă 2300 Euro în timp ce varianta FlyMore ajunge la 3000 Euro. Seria Cine are un preț de 5000 Euro pentru varianta Premium Combo (singura disponibilă).

Echipamentele DJI pot fi achiziționate în România de la F64 (vezi oferta) – eMAG (vezi oferta) – Cel.ro (vezi oferta)

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

One thought on “DJI Mavic 3 si Mavic 3 Cine – drone pentru profesionisti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.