Editare foto cu Nexus 7

Tableta Nexus 7 are incorporat o aplicatie numita Gallery, care, in plus de vizualizarea fotografiilor, va permite sa faceti si editare foto.

nexus 7 editare foto cu gallery
nexus 7 editare foto

Optiunile editorului foto incorporat in app-ul Gallery pot fi activate de la cele 3 puncte din coltul dreapta sus sau de la cele 3 cercuri intersectate ce apar in coltul din stanga jos.

editor foto pe nexus 7
editare foto

Acest editor este destul de util, avand multe optiuni care va pot ajuta la o prelucrare foto pe Nexus 7 (citeva pareri despre aceasta tableta pot fi citite aici).
Dintre optiunile prezente as aminti: Curbe

nexus 7 prelucrare foto
curbe

Cine nu stie ce sunt aceste Curbe (sau in original Curves) ele sunt un instrument mai complex decit Levels si ne permite sa ajustam contrastul dintr-o fotografie si ajustarea iluminarii diferitelor zone.

editor foto curves
nexus 7 – curves

Tot la acest editor foto am gasit si o optiune foarte utila de ajustare automata a balansului de alb. Inainte de auto-corectie:

nexus 7 color cast
balans de alb

dupa auto-corectie:

corectie de culoare pe nexus 7
corectie de culoare

In plus de curbe si auto-corectia pentru culoare, aplicatia va pune la dispozitie si posibilitatea de a corecta umbrele (shadows), expunerea si hue, puteti aplica sharpening pentru a obtine imagini mai clare.

Daca doriti cu acest app puteti face crop dintr-o fotografie (decupare dintr-o fotografie, subiect despre care am mai scris si aici):

decupare poza pe nexus 7
crop

In plus mai puteti indrepta sau roti fotografia respectiva.Aplicatia are si numeroase efecte (cum ar fi sepia, alb-negru, fish eye) dar si rame:

nexus 7 gallery app
foto

rama foto pe nexus 7
rama pentru poza

Daca nu sunteti multumiti de corectia sau efectul aplicat acest app are si optiunea Undo sau mai bine zis History care va ajuta sa reveniti la stadiul dorit.
Dupa ce ati terminat de editat imaginea puteti sa o salvati pe Nexus,pe Picasa sau sa o impartasiti (share) cu prietenii de pe Google+ sau o puteti transfera prin bluetooth direct din galerie fara a fi nevoiti sa apelati la alte aplicatii. Si pentru ca aceasta Gallery se sincronizeaza cu contul de pe Google puteti “aduce” fotografii salvate pe acel cont si sa le editati pe Nexus 7.

Ca si concluzie as putea spune ca acest editor foto inclus in app-ul Gallery de la Nexus 7 este surprinzator de util, oferind o gama variata de corectii, efecte si rame pentru fotografiile destinate mediului online sau mediului electronic (vor fi vazute doar pe monitorul calculatorului, laptopului, smartphone-ului); pentru cele destinate printarii sau pentru o editare foto mai complexa va recomand sa folositi un calculator cu monitor calibrat.

One thought on “Editare foto cu Nexus 7”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.