Epson a lansat cea mai avansată gamă de imprimante profesionale cu jet de cerneală

Epson a prezentat cea mai mare gamă de imprimante și prese profesionale inkjet la Drupa 2016, cel mai important târg din lume în domeniul imprimării, desfășurat la Düsseldorf, în Germania.

poza stand epson drupa 2016
Epson – Drupa 2016

Soluțiile prezentate acoperă o gamă largă de aplicaţii din domenii precum: etichetare de produse, signaletică, fotografie, îmbrăcăminte, decor și aplicații pentru decorarea de produse.

De la ultima prezență la Drupa, în 2012, compania a intensificat programul de dezvoltare și a dublat rata de lansare pentru noile produse dedicate industriei de soluții pentru imprimarea profesională, oferind noi standarde de calitate, performanță, ușurință în utilizare și recuperarea investiţiei. Astfel, în ultimele șase luni, Epson a lansat 13 imprimante noi care au fost prezentate la Drupa.

Soluțiile au fost prezentate și în contextul impactului asupra mediului, un domeniu în care Epson are obiective majore:

“Ambițiile noastre în ceea ce privește dezvoltarea durabilă merg mai departe de tehnologia care reduce din impactul mediului asupra produselor noastre. Putem ajunge la un viitor durabil numai dacă punem accentul pe acțiunile noastre în mediul de business. Epson vrea să schimbe comportamentul și afacerile clienților noștri prin lansarea unor produse, servicii și funcții care ajută la crearea unui mediu de business mai eficient și mai durabil”, a spus Minoru Usui, președintele Epson în cadrul unei conferințe de presă susținute la Drupa 2016.

Design-ul și precizia imprimantelor inkjet și a preselor reduc consumul de energie și de cerneală. De exemplu, noile imprimante SureColor SC-S prezentate la Drupa utilizează de patru ori mai puțină energie în comparație cu tehnologia latex, cu aproximativ 15% mai puțină cerneală în comparație cu generația SureColor anterioară și cu până la 50% mai puțină cerneală decât tehnologia latex (în funcție de material și de setările legate de calitatea imprimării).

A treia generație de capete de imprimare PrecisionCore TFP folosită în configurațiile single head și linehead are un impact semnificativ în dezvoltarea imprimantelor și preselor Epson, ducând la crearea unor produse care oferă calitate superioară la viteze mai mari, livrând, în final, o performanță mai bună. Pentru a satisface nivelul de cerere estimat, Epson a anunțat o investiție de 160 milioane de euro într-o nouă fabrică în Japonia, scopul fiind acela de a tripla capacitatea de producție de capete de imprimare pentru noile produse profesionale aflate în curs de dezvoltare.

În conformitate cu angajamentul de a răspunde nevoilor industriei de printing aflate permanent în schimbare și pentru a maximiza potențialul diferitelor aplicații de imprimare, Epson a unit diviziile sale de imprimante de format mare, imprimante pentru etichetare și imprimante pentru textile pentru a crea o nouă divizie la nivel mondial, numită „Professional Printing Solutions” (Soluții de Imprimare Profesională), condusă de COO Sunao Murata.

„Angajamentul nostru față de cercetare și dezvoltare și îmbunătățirea continuă a tehnologiei pe care o oferim clienţilor noştri modelează tot ce facem. Am expus mai multe imprimante inkjet și prese ca niciodată – toate oferind cea mai bună performanță de producție și experiență de utilizare – arătând modul în care companiile le pot folosi pentru a construi afaceri de succes și pentru a intra pe noi piețe”, spune Sunao Murata, COO al Diviziei de Soluții de Imprimare Profesională, în cadrul Seiko Epson.

Zonele Epson la Drupa

poza stand epson drupa 2016
Drupa 2016

Zona Sign & Display: în această zonă, Epson a prezentat cea mai recentă gamă de imprimante de format mare SureColor SC-S și SC-F. Imprimantele din aceste serii pot fi polosite pentru a produce panouri informative, sisteme de afișaj și obiecte pentru decor pe o mare varietate de materiale. Lansată în ianuarie anul acesta, noua gamă de imprimante SureColor SC-S, cu noua formulă de cerneală UltraChrome GS3 și capete de imprimare permanente PrecisionCore, este spectaculoasă. Reproiectată în întregime, noua serie este alcătuită din 3 imprimante cu 4 până la 11 culori (inclusiv roșu, portocaliu, alb și argintiu metalizat) care oferă o productivitate de până la 95,3 m²/oră. Această gamă de imprimante oferă cea mai bună combinație între calitate, viteză și preț de pe piață.

Zone de etichetare: la Drupa, Epson a unit gama high-end de prese industriale pentru etichetare cu celelalte produse destinate printării de etichete: imprimante pentru birou, pentru zona de retail și imprimante portabile, fiind astfel producătorul cu cele mai multe soluții de imprimare de etichete de la eveniment. Printre produsele cele mai importante din această zonă se află presele digitale Epson SurePress, inclusiv modelul SurePress L-6034VW care folosește capul de printare PrecisionCore și cerneala UV tratată termic cu LED-uri, precum și cerneală albă cu opacitate ridicată. Această presă este ideală pentru producerea de etichete de calitate, rezistente la zgârieturi și la apă. Gama SurePress include, de asemenea, modelul SurePress L-4033AW, cu șapte culori, ideal pentru producerea de etichete de calitate ridicată pe o gamă largă de materiale, inclusiv hârtie structurată, film și folii metalice. În această zonă a fost prezentat, de asemenea, și modelul ColorWorks C7500 și imprimanta portabilă LabelWorks LW-Z900 pentru utilizare industrială și în construcții.

Zona pentru centre de copiere: Epson a arătat cum retailerii stradali și centrele de copiere își pot extinde serviciile prin imprimarea de produse de calitate rapid și ușor pentru a genera noi venituri. Compania a dezvoltat o gamă de imprimante proiectate pentru a satisface cererea consumatorilor pentru o varietate de produse personalizate, de la imprimări pe canvas și postere, la căni și smartphone-uri. În această zonă, au fost prezentate imprimante de producție, de la SureColor SC-F2000 care printează direct pe material textil, la SureLab D700, laboratorul foto digital.

O particularitate a acestei zone au constituit-o noile imprimante rapide Epson SureColor SC-P de format mare, echipate cu cele mai noi capete de imprimare PrecisionCore MicroTFP. În standul Epson a fost prezentată, de asemenea, imprimanta de 64 de inci cu zece culori, SC-P20000, lansată în martie, dar și o nouă imprimantă de 44 de inci, SureColor SC-P10000. Aceste noi modele combină cea mai mare viteză de imprimare cu calitatea superioară pentru a produce fotografii de format mare, printuri fine art, postere și panouri grafice de mari dimensiuni la un standard de calitate foarte înalt.

Zona Prepress: cea mai nouă tehnologie de printare în culori naturale a fost demonstrată de ultimele modele de imprimante SureColor: SC-P700 de 24 inci și SC-P9000 de 44 inci, care dispun de un set de 11 culori UltraChrome HDX ce include noul tip de cerneală de culoare violet. Aceste imprimante folosesc capete de imprimare PrecisionCore pentru a asigura cea mai bună calitate a imprimării.

Zona de tehnologie: Epson investește zilnic peste un milion de dolari în cercetare și dezvoltare pentru a crește inovația, iar în această zonă au fost demonstrate unele dintre ultimele sale tehnologii. Aici a fost explicată în profunzime tehnologia unică de printare Epson. În plus, vizitatorii au putut vedea într-un clip video PaperLab – primul sistem de reciclare a hârtiei din lume, destinat folosirii la birou. Acest nou sistem folosește un proces uscat de reciclare hârtiei pentru a produce coli A4 sau A3, cărți de vizită și hârtie colorată. Totodată, apariția PaperLab marchează lansarea unei noi divizii în cadrul Epson care va dezvolta sisteme inteligente de reciclare și va investiga cum poate fi aplicată această tehnologie la o scară mai mare în viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.