Epson si National Geographic incurajeaza companiile sa protejeze pamantul inghetat de sub regiunile polare ale planetei

Epson și-a unit forțele cu National Geographic pentru a promova protejarea permafrostului – pământul înghețat de sub regiunile polare ale planetei – în noua sa campanie, denumită „Turn Down the Heat”.

poza gheata calota polara epson  National Geographic
Epson & National Geographic – Turn Down the Heat

Epson colaborează cu National Geographic pentru a susține lupta companiilor împotriva încălzirii globale

Campania a fost inițiată după ce oamenii de știință au prognozat că, până în anul 2100, permafrostul terestru se va dezgheța complet, ceea ce va determina schimbarea drastică a ecosistemelor, creșterea nivelului mării la nivel planetar și eliberarea în atmosferă a peste 950 de miliarde de tone de metan. Împreună, Epson și National Geographic își propun să determine companiile să devină mai conștiente de modul în care își pot reduce impactul asupra încălzirii globale.

vivacredit.ro

Campania „Turn Down the Heat” este desfășurată în colaborare cu exploratoarea Societății National Geographic, dr. Katey Walter Anthony, care supraveghează observatoarele arctice din Alaska și Rusia, și monitorizează impactul schimbărilor climatice pe termen lung. Rezultatele cercetărilor sale de pionierat în protejarea permafrostului sunt prezentate într-o serie de materiale video, infografice și conținut online, în colaborare cu Epson și National Geographic. Le puteți consulta accesând heatfree.epson.com.

Citește și: Epson L7160 – Review multifunctional A4 cu imprimanta foto CISS cu 5 culori

„Arctica se topește literalmente în fața ochilor noștri. Estimăm că până la 10% din încălzirea globală preconizată pentru acest secol poate proveni din dezghețarea permafrostului, afectând întreaga planetă,” a declarat Dr. Anthony. „Alegerile noastre contează, atât cele pe care le facem la serviciu, cât și cele din viața personală. Atunci când companiile și oamenii iau decizii inteligente privind tehnologia pe care o folosesc, ei pot contribui și la protejarea mediului înconjurător.”

Economisirea energiei este esențială în lupta împotriva încălzirii globale, dar numeroase tehnologii consumă energie electrică în cantități semnificative, fiind folosite în companii în mod constant. Prin noua gamă de imprimante cu tehnologie Heat-Free (fără încălzire) dezvoltată de Epson, compania își propune să se opună acestei tendințe, echipamentele necesitând mai puțină energie, mai puține piese de schimb și având un impact mai redus asupra mediului înconjurător.

„Sustenabilitatea stă la baza a tot ceea ce facem la Epson, iar noi ne-am propus nu doar să ne reducem propria amprentă asupra mediului înconjurător, ci să îi ajutăm și pe clienții noștri să facă același lucru,” a declarat președintele grupului Epson, Yasunori Ogawa. „Sperăm ca, prin tehnologiile noastre, să contribuim semnificativ la depășirea problemelor globale de mediu, alături de clienții și partenerii noștri.”

În eforturile pentru reducerea impactului asupra mediului înconjurător, companiile pot urma următorii cinci pași:

1. Reducerea căldurii emanate în spațiile de lucru: Aparatele electrocasnice, imprimantele și toate dispozitivele electronice din birouri pot emite cantități considerabile de căldură. Când acestea ar urma să fie înlocuite, companiile ar trebui să ia în considerare achiziționarea unora care nu emit căldură. Fiecare dispozitiv poate contribui la reducerea încălzirii globale și la îndeplinirea criteriilor ESG (de mediu, sociale și de guvernanță).

2. Trecerea la o economie circulară: Procesul de fabricație al mobilierului, al ambalajelor sau dispozitivelor electronice poate genera multă căldură, la fel și gestionarea deșeurilor. Ori de câte ori este posibil, companiile ar trebui să țină cont de felul în care noile produse achiziționate sau cele care se doresc a fi înlăturate pot fi reintegrate în economia circulară.

3. Economisirea apei și utilizarea surselor regenerabile de energie: Pentru consumul de energie din spațiile de lucru, companiile ar trebui să recurgă la surse regenerabile, ecologice, precum cele solare și eoliene, deoarece combustibilii fosili contribuie semnificativ la încălzirea atmosferei terestre. Același lucru este valabil și pentru încălzirea și tratarea apei. Așadar, companiile ar putea încerca să reducă pe cât posibil consumul de apă, inclusiv prin implementarea tehnologiilor pe bază de senzori.

4. Alinierea principiilor de sustenabilitate la întregul lanț de aprovizionare: Sustenabilitatea a devenit un aspect important pentru toate organizațiile, iar cele care își iau în serios angajamentul pentru un mediu mai prietenos sunt transparente în privința măsurilor pe care le adoptă în acest sens. Companiile care au un obiectiv de a contribui, prin acțiuni de sustenabilitate, la un mediu mai bun aceasta ar trebui, de asemenea, să fie atenți și la felul în care furnizorii și partenerii lor de afaceri respectă aceleași valori ale sustenabilității.

5. Atitudine vizionară: În lupta contra cronometru pentru salvarea planetei, companiile trebuie să facă mai mult decât să reducă folosirea hârtiei și să recicleze cât de mult posibil. Companiile au nevoie de un plan clar și complet pentru neutralizarea emisiilor de carbon, de la trecerea către energie regenerabilă, până la sisteme de economisire a apei. Stabilirea unor criterii stricte și a unei strategii clare pentru îndeplinirea acestora este esențială în lupta împotriva schimbărilor climatice. De asemenea, companiile ar trebui să devină mai transparente în această privință, deoarece clienții nu au fost niciodată mai atenți la sustenabilitate sau mai influențați de acest aspect ca până acum.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

3 thoughts on “Epson si National Geographic incurajeaza companiile sa protejeze pamantul inghetat de sub regiunile polare ale planetei”

  1. Articolul ăsta ar trebui să-l citească cei care vor 27 C in casă iarna, când 21 C ar fi de ajuns. Mi-ar placea să obțin căldura green, dar totul este atât de costisitor… fără îndoială, nu-i pentru buzunarele noastre. O spun cu tristețe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.