Eseul foto premiat la concursul WMA Masters

Eseul foto ”The Unlocked Space” realizat de YIM Sui-fong a câștigat concursul WMA Masters organizat de The WMA Commission.

YIM Sui-fong The Unlocked Space WMA Masters winner
© YIM Sui-fong – Eseul foto ”The Unlocked Space”

YIM Sui-fong a absolvit Facultatea de Arte Frumoase a Universității Chineze din Hong Kong, cu diplomă de licență și master în arte plastice. Munca ei deseori explorează discrepanțele, interpretările și tensiunea care apar în procesul de comunicare interpersonală prin retelarea memoriei cuiva în legătură cu viața de zi cu zi. YIM este co-fondator al Institutului Rooftop și un membru de bază al colectivului de artiști, L sub.

The Unlocked Space

poza calendar chinezesc YIM Sui-fong The Unlocked Space
© YIM Sui-fong – The Unlocked Space – WMA Masters winner

Eseul foto The Unlocked Space ne prezintă Wong Ka Chong (ceea ce înseamnă “fabrica guvernului colonial britanic” în Cantoneză) un fost cartier cu locuințe în care tatăl ei a trăit mulți ani. YIM Sui-fong a fost la vechea adresă și a constatat că acum este o clădire care a fost lăsată abandonată.

Sistemul clădirilor cooperatiste nu mai există. Obiectele i-au pierdut pe proprietar, ca o bucată de istorie căreia nimeni nu acordă atenție, o piesă de istorie care poate fi manipulată, modificată, ștersă și definită. Oare aceasta nu reprezintă o natură a tranziției?

YIM Sui-fong va primi un premiu în bani în valoare de 250 000 HK (aproximativ €27.047 Euro). Tema concursului foto WMA Masters a fost ”Transition” , iar juriul a fost alcătuit din: Zoher ABDOOLCARIM, Jacqueline FRANCIS, Yumi GOTO, Kevin LEE, LEUNG Po-shan Anthony, Gladys LI and Sandra S. PHILLIPS.

În numele juriul, Zoher ABDOOLCARIM, a declarat că eseul fotografic The Unlocked Space
”este un set autentic de fotografii. Deși ar putea părea că fotograful a găsit întâmplător locul, bogăția conținutului capturat în apartamentele de tranziție sugerează o cercetare artistică atentă, care pune accentul pe problema locuințelor din proiect. Și această problemă este prisma vieții în Hong Kong.”

Vă recomand să citiți: Invata sa incadrezi fotografia cu simulatorul Cadrez-moi

WMA Masters este un concurs de fotografie care vizează creșterea fotografiei ca o formă de artă în Hong Kong, precum și stimularea dialogului, promovarea conștientizării comunității cu privire la aspectele importante din punct de vedere social pentru Hong Kong.
Proiectele finaliste pot fi văzute pe această pagină

One thought on “Eseul foto premiat la concursul WMA Masters”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.