Expozitie de Bijuterii Stravechi la Casa Filipescu-Cesianu din Bucuresti

Muzeului Municipiului București invită publicul să viziteze expoziția tematică „Bijuterii Străvechi și Mesaje Relevate”, aflată la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr 151) până în luna martie 2021.

poze colier monezi aur bijuterii muzeu bucuresti
expozitie de bijuterii stravechi

După succesul expozițiilor anterioare care au explorat universul tainic și misterios al orașului, precum „Zeițe și șamani în credințele străvechi. Plastica antropo-zoomorfă – de la artă la identitate” și „Orașul subteran. București, între sacru și profan”, Muzeul Municipiului București propune iubitorilor de artă și istorie un nou proiect care pune în valoare obiecte ce provin din Colecția de Arheologie.

Citește și: Google PhotoScan – aplicatia pentru scanat pozele printate pe hartie foto

De această dată accentul este pus pe evoluția podoabelor și accesoriilor vestimentare ce au împodobit corpul uman din cele mai vechi timpuri.

Expozitie de Bijuterii bucuresti muzeu casa cesianu fotografii
Expozitie de Bijuterii Stavechi – Casa Filipescu-Cesianu din Bucuresti

Piesele prezentate în expoziție sunt diverse din punct de vedere al materialului, stilului, originii, datării și provin din Colecția de Arheologie a Muzeului Municipiului București.

fotografii vernisaj Expozitie de Bijuterii Stavechi - Casa Filipescu-Cesianu din Bucuresti
Vernisaj Expozitie de Bijuterii Stavechi – Casa Filipescu-Cesianu din Bucuresti

Expoziția de bijuterii cuprinde mai mult de 200 de artefacte reprezentative, însoțite de imagini și reconstituiri grafice, vor ilustra secvențe din evoluția podoabelor și accesoriilor vestimentare.

fotografii Expozitie de Bijuterii Stravechi muzeu bucuresti
expozitie tematica

În povestea evoluției umane se află încă ascuns un senzual căruia i-a fost oferit de timpuriu o extensie anatomică prin decorațiile purtate ca mesaj relevat despre noi înșine. Frumusețe, Forță, Statut, Credință, toate împreună se regăsesc în dorința împlinită de a manipula privitorul prin fiecare detaliu vestimentar.

poza paftale muzeu casa filipescu cesianu bucuresti
paftale

Fie că apropiem distanțe sau alungăm priviri care ne caută, ne folosim de mici decorații prețioase pe care le asociem dorinței de a trece praguri sau proiecției despre noi înșine, ca mesaj oferit celuilalt.

poza bijuteri oase fotografii muzeu bucuresti
bijuterii stravechi – muzeul Casa Filipescu-Cesianu din Bucuresti

Bijuteriile, cum le numim generic astăzi, pot reprezenta cea mai veche poveste spusă de umanitate într-un limbaj nonverbal. În deplină tăcere, dar cu vorbele lipite de buze.

Citește și: Tuburi de extensie Kenko pentru macrofotografie

Bijuteriile și accesoriile vestimentare reprezintă o manifestare universală de înfrumusețare apărută încă din vremurile preistorice. Realizate din cochilii, scoici, oase, piatră, lut, metal, sticlă și pietre semiprețioase, acestea atestă nevoia umană de a împodobi corpul, părul, hainele. Dar mai ales de a împlini personalitatea.

f64.ro

Este posibil ca de timpuriu să fi fost purtate ca talisman împotriva forțelor malefice, în scop decorativ sau ca simbol al statutului social. Frumusețea, calitatea și creativitatea acestor artefacte ilustrează măiestria artizanilor începând din neolitic și până în zilele noastre.

anunt terenuri vanzare valea doftanei prahova

Traversând timpul și spațiul, această expoziție este o invitație la explorarea relației complexe a omului cu podoabele, care va transporta vizitatorul într-o lume a cărei artă fascinează și astăzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.