Extinderea programului Global Imaging Ambassadors initiat de Sony

Sony anunță colaborarea cu William Klein și cu fotografii agenției Panos Pictures în programul Global Imaging Ambassadors.

sony Global Imaging Ambassadors
espen rasmussen

Prin intermediul programului Global Imaging Ambassadors, Sony va iniția o colaborare strânsă cu o suită de fotografi din diverse arii geografice.

Acest parteneriat simbiotic va permite Sony să ofere expertiză tehnică, precum și produse inovatoare fotografilor care vor oferi fotografii inedite, feedback profesional și susținerea brandului.

Prin colaborarea individuală cu fiecare fotograf, se obțin creații artistice care să ofere o identitate vizuală unică programului, folosind gama de echipament foto de topi Sony.

Printre acestea se numără fotografiile realizate de către William Klein în vara anului 2013, care, la 60 de ani de la apariția “Life is Good” și “Good for you in New York”, recrează stilul legendarului album foto și realizează un documentar fotografic emotionant în Brooklin, oraș considerat de maestrul fotograf ”America de maine.”

Despre documentar, Klein declară: “Pentru mine, Brooklyn a reprezentat întotdeauna un mister iar anul acesta s-a transformat într-o descoperire fotografică. Cu Sony α99, fotografia a devenit o plăcere. Camera foto mi-a fost partener, nu povară, iar calitatea imaginilor a reprezentat o adevărată revelație.”

O parte din opera “Brooklyn, by William Klein”, împreună cu un material video din culisele realizării acesteia, pot fi vizualizate pe noul website Ambassador. Mai mult, o parte din creațiile legendare ale lui William Klein pot fi vizitate în cadrul muzeului FOAM din Amsterdam. Colecția cuprinde peste 200 de lucrări ale fotografului, realizate pe parcursul a șase decenii și include 10 fotografii din proiectul Brooklin.

Panos Pictures integrează în proiect o serie de fotografi recunoscuți, printre care Zackary Canepari, Espen Rasmussen, Sanjit Das și George Georgiou. În decursul ultimelor 5 luni, acești fotografi au folosit camerele foto Sony RX1/RX1R și α7 pentru a realiza imagini în țări precum Malaezia, Norvegia, Turcia și Statele Unite ale Americii.

Sanjit Das
Sanjit Das

“Fotografii panos Pictures fac eforturi pentru a aduce imagini unice și creative în abordarea vizuală a subiectelor jurnalistice. Prin parteneriatul cu Sony, aceștia se bucură de cele mai noi inovații tehnologice, având astfel suportul tehnic necesar pentru desfășurarea unor proiecte pe termen lung într-o industrie care se află în continuă schimbare”, a declarat Adrian Evans, Director Panos Pictures.

Zackary Canepari Global Imaging Ambassadors
Zackary Canepari

Alți fotografi, precum Karla Gachet din Bolivia, vor fi incluși în program în anul 2014. Toate proiectele curente pot fi găsite pe website-ul Ambassador.

Yoshiyuki Nogami, Sony Senior General Manager, Marketing Division, Digital Imaging Business Group: “Programul Global Ambassadors permite Sony să ofere expertiza tehnică dobândită unor fotografi celebri pentru ca aceștia să își aducă viziunile creative la viață. Din perspectiva Sony, acest proiect ne permite să înțelegem ce anume își doresc fotografii de la echipamentul propriu. Astfel, vom putea să modelăm procesul de dezvoltare al noilor produse, pentru a furniza cele mai bune soluții de imagine digitală de pe piață.”

Programul este condus în numele Sony de către World Photography Organisation (WPO), organizație internațională ce furnizează diverse platforme și programe destinate fotografilor de diferite niveluri profesionale și discipline, alături de programe educaționale și culturale pentru public.

Sony are un parteneriat de lungă durată cu WPO, prin intermediul sponsorizării anuale a evenimentului World Photography Awards.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.