Fabricarea aparatului foto Fujifilm X-T10

Fabricarea unui aparat foto mi se pare un lucru foarte interesant de urmărit și de aceea m-am gândit să vă prezint acest videoclip realizat la o fabrica Fujifilm. În cele 3 minute ale clipului, producătorul japonez ne prezintă cum fabrică aparatul foto mirrorless Fujifilm X-T10.

cum se fabrica aparat foto mirrorless Fujifilm X-T10
Fabricarea aparatului foto Fujifilm X-T10

Mi se pare că acest videoclip este amintire că fiecare aparat foto este într-adevăr o ”mașinărie” uimitoare.

Fujifilm X-T10 ansamblare aparat foto fabrica japoneza
ansamblare aparat foto Fujifilm X-T10
Fujifilm X-T10 ansamblare manuala aparat foto fabrica japoneza
ansamblare manuala aparat foto Fujifilm X-T10

Din câte se poate observa majoritate operațiilor necesare fabricării aparatului foto mirrorless Fujifilm X-T10 sunt executate manual de sute de angajați.

Aparatul foto mirrorless Fujifilm X-T10 pe lîngă designul elegant, control clasic și corpul din aliaj de magneziu, are și cu un sistem autofocus îmbunătățit, cu 77 de puncte și capacitatea de a urmări automat subiectul aflat în mișcare. Conform producătorului nipon, noul sistem autofocus predictiv, cu modurile tracking zona și tracking larg (în total sunt șase moduri AF), este mai precis și mai rapid decît generația anterioară.

mirrorless fuji x-t10
fuji x-t10

Vă recomand să citiți: Asa sunt fabricate aparatele foto Canon

Viteză de fotografiere continuă ajunge pînă la 8fps. ISO nativ este cuprins între 100 și 25600, putînd fi extins pînă la 51200.
Fijifilm X-T10 are un ecran LCD de 3 inch (7.6cm), articulat, cu o rezoluție de 920.000 puncte dar nu este tactil (touchscreen). Este prezent și vizorul electronic, de tip OLED cu o rezoluție de 2.360.000 puncte, factor de mărire 0.62x.

ishoot.ro

Aparatul foto X-T10 cîntărește 381 grame, are bliț încorporat, poate filma Full HD 60fps și bit rate 36Mbps, are conexiune wifi și un acumulator Li-ion NP-W126, care, conform standardului CIPA, asigura o autonomie de 350 de poze.

Acest X-T10 este “fratele mai mic” al lui X-T1 (prezentat aici), de la care împrumută majoritatea funcțiilor, dar într-un corp mai mic și ceva mai ușor. De la X-T1 preia senzorul X-Trans II CMOS în format APS-C de 16 megapixeli, procesorul de imagine EXR II. Diferența este dată de noul sistem autofocus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.