FDR-AX53, HDR-CX625 și HDR-CX450 sunt noile camere video Sony

Vârful de gamă din linia de camere video lansate anul acesta de Sony la CES 2016 este cel mai recent model cu filmare 4K, FDR-AX53, care combină calitatea îmbunătățită a imaginii cu o performanță audio pe măsură.

Sony Handycam FDR-AX53 video 4K
Sony FDR-AX53

Modelul FDR-AX53 include un nou senzor Exmor R CMOS care furnizează clipuri 4K incredibile. Datorită dimensiunii pixeluluiii mai mare cu 1,6x, FDR-AX53 beneficiază de un nivel de sensibilitate mult mai mare decât predecesorul său și permite captarea extrem de clară a conținutului chiar și în condiții de luminozitate redusă.

Sony Handycam FDR-AX53
Sony Handycam FDR-AX53

FDR-AX53 include o nouă lentilă Zeiss capabilă să cuprindă un unghi de până la 26,8mm, captând scena cu acuratețe, de la unghiurile largi până la tele-filmare. Obiectivul permite camerei o plajă de zoom optic de 20x și 30x (4K)/ 40x (FHD) Clear Image Zoom, pentru filmare video de aproape.

Datorită lentilelor Advanced Aspherical (AA) cu Extra-low Dispersion (ED), aberațiile cromatice sunt reduse puternic, permițând captarea unor imagini cu o fidelitate a culorilor incredibil de precisă. Pelicula antireflex multistratificată ZEISS T* reduce reflexiile nedorite, pentru o imagine clară, chiar și în condiții de zile cu soare puternic.

FDR-AX53 este prima cameră cu versiunea îmbunătățită a sistemului de stabilizare Balance Optical SteadyShot de la Sony; un sistem de stabilizare a imaginii pe 5 axe care oferă imagini clare, focalizate când filmați din mână și, datorită noului mod Intelligent Active, asigură o înregistrare clară chiar și în timp ce utilizatorul aleargă. Acest sistem de stabilizare a imaginii permite cadre video excepționale din toate unghiurile, captate chiar și în mișcare sau în modul de zoom optic de 20X pentru planuri strânse.

FDR-AX53 înregistrează la o rată incredibilă 4K, de 100Mbps, folosind formatul de înregistrare ultra performant XAVC S™, care permite fiecărui cadru să fie umplut de detalii 4K.

f64.ro

Camera vine cu un algoritm nou adaptat AF, Fast Intelligent AF, prezent și în camera foto Sony α7S II (prezentată aici) care optimizează comunicarea dintre lentile și procesor pentru a obține viteze cu până la 40% mai mariii față de modelele precedente.

Calitate avansată a sunetului

Noua structură a microfonului camerei FDR-AX53 permite colectarea sunetelor din cinci direcții, oferind astfel senzația unei ambianțe mai realiste. Datorită structurii îmbunătățite a microfonului, nivelul de zgomot a fost redus cu aproximativ 40%ii, iar performanța stereo este de aproape două ori mai bună față de modelele anterioareii, permițând astfel înregistrări mai clare într-o gamă mai variată de împrejurări. Microfonul cu 5.1 canale înregistrează sunet stereo în două canale în XAVC S 4K/HD și sunet high surround cu 5.1 canale în AVCHD. În plus, funcția My Voice Canceling reduce vocea utilizatorului în timpul înregistrării.

Înregistrare Full HD la 100fps pentru filme slow-mo

În permieră pentru gama de camere Handycam Sony, FDR-AX53 poate înregistra Full HD la 100 fps, ceea ce înseamnă că filmările pot fi editate în format slow motion, cu ajutorul software-ului gratuit PlayMemories Home™, care adaugă o nouă dimensiune filmelor personale.
Modelul include o multitudine de opțiuni, pentru o flexibilitate mai mare în filmare, printre care se numără un inel manual și un buton care pot fi alocate pentru funcții ca zoom, focalizare și expunere și vizor electronic, permițând utilizatorului să compună ușor scene chiar și în zilele cu soare puternic. Pentru un control mai mare asupra editării, utilizatorii pot beneficia de opțiunile Time Code și User Bit.

Conținutul 4K poate fi redat pe un televizor compatibil cu acest standard prin intermediul unui cablu HDMI furnizat sau prin conversie automată din 4K în format Full HD pentru televizoarele Full HD. Pentru o încadrare superbă, această cameră de mână vă permite să rulați imaginile 4K în ramele video selectate, prin mărirea sau decuparea părților selectate în calitate Full HD.

Gama de camere Sony Full HD primește doi membri noi, HDR-CX625 și HDR-CX450.

camera video Sony HDR-CX625
Sony HDR-CX625

Noile modele au un unghi generos, de 26,8 mmiii, ceea ce înseamnă că imaginile pot fi captate în orice situație. Ambele modele beneficiază de stabilizare optică, inclusiv de sistemul avansat Balanced Optical SteadyShot cu modul în 5 axe Intelligent Active care asigură imagini extrem de detaliate și focalizate.
Camerele Handycam permit înregistrare XAVC S de 50Mbps și includ, de asemenea, și Fast Intelligent AF. Cu o performanță a microfonului surround și funcție de My Voice Canceling, calitatea superbă este garantată.
Cu ajutorul software-ului gratuit PlayMemories Home™ de la Sony, puteți organiza și edita imaginile precum și să creați clipuri time-lapse personalizatevi cu ajutorul Time-lapse Capture, pentru cadre de impact în 4K cu FDR-AX53, și HD cu HDR-CX625 și HDR-CX450

camera video sony HDR-CX450
Sony HDR-CX450

Transmisiuni Live

Pentru a-i implica și pe ceilalți în acțiune, toate modelele Handycam permit transmisiuni Live prin USTREAMTM , care permite difuzarea imaginilor și sunetelor HD din camerele Handycam prin intermediul unui punct de acces wireless.
Similar întregii game Handycam de la Sony, modelele noi includ o funcție de editare a clipurilor chiar în meniul camerei, Highlight Movie Maker , care selectează momente cheie din imaginile filmate, cum ar fi râsetele sau cadrele strânse, și le asamblează în clipuri scurte fără să mai fie nevoie de editare ulterioară.

Acestea pot fi personalizate cu efecte de tranziție și coloană sonoră și, odată terminate, distribuite în format MP4 pe rețelele de socializare.
Noua cameră Sony 4K va fi disponibilă în Europa din martie 2016; camerele Full HD vor fi disponibile de la jumătatea lunii februarie 2016.

i3840 x 2160 pixels
iiComparat cu FDR-AXP33/FDR-AX33
iii20x optic, 30x (4K)/ 40x (FHD) Clear Image Zoom
ivDisponibil doar în înregistrarea HD
vNecesită carduri de memorie SDXC/SDHC UHS-I U3 sau mai mare pentru înregistrarea XAVC S 4K 100Mbps și carduri de memorie SDXC/SDHC Clasa 10 sau mai mare pentru înregistrarea XAVC S 4K 60Mbps și XAVC S HD 50Mbps
viDisponibil cu PlayMemories Home. Pentru a crea clipuri time-lapse, e nevoie de versiunile 5.1(Windows)/3.1(Mac), programate pentru ianuarie 2016
viiDimensiunea minimă de decupare este 1920 x 1080
viiiÎnregistrarea în 5.1ch este doar în AVCHD
ixNecesită un router Wi-Fi router sau smartphone.
xDisponibil doar în AVCHD

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.