Festivalul de Statui Vivante 2018 a inceput in gradina Casei Filipescu-Cesianu

Festivalul de Statui Vivante, organizat de Teatrul Masca, s-a deschis marţi, 22 mai 2018, în grădina Casei Filipescu Cesianu, cu evenimentul “Noaptea statuilor vivante”.

Festivalul de Statui Vivante poza fata fimare telefon mobil #fisv2017 #statuivivante
Festivalul de Statui Vivante – Bucuresti

Festivalul Internaţional de Statui Vivante (FISV), ediţia a VIII-a, se va desfăşura până pe 28 mai 2018 şi va reuni artişti din Olanda, Portugalia, Spania, Macedonia, Anglia, Ucraina şi Germania.

În cadrul celei de-a VIII-a ediţii a festivalului de statui vivante vor putea fi văzute peste 100 de reprezentanţii susţinute de artişti ai Teatrului Masca alături de invitaţi din cele şapte ţări participante.

Următoarele şase zile ale Festivalului se vor desfăşura în Grădina Cişmigiu (23 şi 24 mai), Parcul Al. I Cuza (25 şi 26 mai), Parcul Herăstrău, intrarea din Şos. Nordului (27 şi 28 mai) şi esplanada Teatrului de Comedie (23-27 mai).

Festivalul de Statui Vivante poze pregatire statue vivanta #statuivivante bucuresti
Festivalul de Statui Vivante- pregatiri

FISV 2018 va găzdui şi o serie de evenimente conexe: demonstraţii de machiaj, expoziţii de fotografie şi de costume, spaţii de documentare cu materiale informative despre teatrul outdoor şi statuia vivantă, proiecţii video.

Vă recomand să citiți: Sony Xperia XA2 si Xperia XA2 Ultra – noile smartphone-uri perfecte pentru selfie-uri

În ediția 2018 statuile Teatrului Masca se referă la “Strigătele Parisului” și își propune să aducă în spațiul Festivalului atmosfera colosală a Parisului sfârșitului de sec XVIII și începutul secolului XIX cu străzile pline de comercianți ambulanți și mai ales de strigătele acestora, un adevărat concert de o rară vitalitate.

ishoot.ro

Atmosfera oarecum nostalgică va fi realizată prin tehnica statuii de porțelan, atât în ceea ce privește costumul cât și machiajul. Create de către scenografa Adina Mastalier care a folosit câteva substanțe cu totul speciale, costumele personajelor pe care le vom aduce în Festival sunt de o expresivitate extraordinară, suprafețele pe care se mișcă personajele sunt cât se poate de mici, iar din puctul de vedere al tehnicii de mișcare studiem folosirea stop cadrului activ și al miscării în relanti

Intrarea publicului la Festivalul de Statui Vivante este liberă. Programul #fisv2018 poate fi citit pe acest site

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.