Festivalul International de Statui Vivante in parcul Herastrau din Bucuresti

Ce-a de 7-a ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante Masca desfășurat în București a fost una itinerantă: a debutat la casa Filipescu-Cesianu de pe Calea Victoriei, iar apoi s-a mutat în parcurile Humulești din cartierul Ferentari, Crângași din cartierul cu același nume, iar la finalul celor 7 zile a ajuns în parcul Herăstrău.

poze Festivalul International de Statui Vivante in parcul Herastrau din Bucuresti
Festivalul International de Statui Vivante in parcul Herastrau din Bucuresti

Un scurt videoclip cu o parte din statuile vivante prezente în parcul Herăstrău, în zona Roata Mare:

Vă recomand să citiți: Festivalul Statuilor Vivante – debut la casa Filipescu Cesianu din Bucuresti

fotografii Festivalul International de Statui Vivante 2017 Bucuresti Herastrau
Asteptarea – statui vivante
fotogografii statuie vivanta ajutor parc herastrau bucuresti
pregatiri

La ediția din 2017 au participat două grupuri de creatori de statui vivante din Europa, cei de la Great Names din Viena și cei conduși de Yvonn Hollander din Olanda. Alături de ei au evolua și cei de la Masca, care au adus publicului un număr de 15 statui vivante, parcă nu atât de multe ca în alți ani, dar bine realizate.

floria.ro

ALEXANDRE GUSTAVE EIFFEL; (15 decembrie 1832 – 27 decembrie 1923) a fost un inginer francez care a conceput și supravegheat construcția turnului Eiffel în 1889. Gustave Eiffel a început să se specializeze în construcția cu metal după facultate, iar primele lui lucrări s-au concentrat pe poduri.

În 1879, inginerul șef al Statuii Libertății a murit, iar Eiffel a fost angajat să îl înlocuiască, continuând să conceapă scheletul metalic al construcției – construcția care urma să-i lase numele în istorie. Un turn de fier se alfă pe Champ de Mars în Paris. Turnul este cea mai înaltă construcție din Paris și cel mai vizitat monument cu plată din lume.

poza statuie vivanta gustav eiffel Great Names herastrau
Gustave Eiffel

HANS CHRISTIAN ANDERSEN; (2 aprilie 1805 – 4 august 1875) este cel mai cunoscut autor danez pentru poveștile sale care au fost traduse în peste 125 de limbi. Unele din cele mai faimoase povești ale lui Andersen sunt „Micuța sirenă”, „Crăiasa Zăpezii”, „Rățușca cea urâtă”, „Privighetoarea”, „Hainele cele noi ale împăratului” și multe altele. Poveștile lui au inspirat piese de teatru, spectacole de balet și filme de acțiune și de animație. Popularitatea lui Andersen nu s-a limitat numai în rândul copiilor; poveștile lui numite eventyr în daneză, sau fairy-tales în engleză conțin teme care depășesc barierele de vârstă și naționalitate.

poza statui vivante Great Names Andersen BUcuresti
Andersen

GABRIELLE ‘COCO’ BONHEUR CHANEL; (19 august 1883 – 10 ianuarie 1971) a fost designer vestimentar și fondatoarea brand-ului „Chanel”. Prin costumele și rochiile mici negre pe care le-a creat, Coco Chanel a făcut design-uri care sunt și astăzi populare. A creat un nou look pentru femeile secolului 20, prin haine care erau în primul rând confortabile. A avut o scurtă carieră de cântăreață înainte de a-și deschide primul magazin de haine în 1910. În anii 1920, a lansat primul ei parfum și a introdus costumul Chanel și mica rochie neagră. Estetica design-ului ei a fost transpusă în bijuterii, genți și parfumuri. Parfumul ei de marcă, Chanel No. 5, a devenit un produs emblematic.

poza statuie vivanta coco chanel Great Names bucuresti #fisv2017
Coco Chanel

Lista actorilor participanți poate fi citită pe site-ul teatrului Masca

Actorul Mihai Mălaimare – fondatorul teatrului Masca, la înălțime atât la prpriu cât și la figurat:

poza mihai malaimare scara parc herastrau bucuresti
Mihai Malaimare
poze Festivalul International de Statui Vivante 2017 bucuresti
dentistul impostor

HENRY FORD; (30 iulie 1863 – 7 aprilie 1947) a fost un industrialist american, antreprenor, producător de automobile. Deși Ford nu a inventat automobilul, el a dezvoltat și fabricat primul automobil pe care mulți americani din clasa de mijloc și-l puteau permite. Introducerea modelului T de automobile a revoluționat transportul și industria americană. Ca proprietar al companiei Ford Motor, a devenit unul dintre cei mai bogați și cunoscuți oameni din lume. I se atribuie producția „fordistă” în masă de bunuri ieftine și salariile mari pentru muncitori. Cu o paletă largă, de la mașini la camioane si SUV-uri, Ford a fost inovator în tehnologia producției de vehicule pentru mai mult de un secol. Compania Ford Motor este cea mai mare afacere de familie din lume.

poza statuie vivanta henry ford steagul romaniei #fisv2017
Henry Ford

MARIE SKLODOWSKA CURIE; (7 noiembrie 1867 – 4 iulie 1934) a fost o fiziciană și chimistă de origine poloneză și franțuzoaică naturalizată, care a condus cercetări de pionierat în radioactivitate. A fost prima femeie care a câștigat premiul Nobel, prima persoană și singura femeie care a câștigat de două ori, singura persoană care a câștigat de două ori pentru mai multe științe și a făcut parte din moștenirea familiei Curie de 5 premii Nobel. A fost de asemenea prima femeie care a devenit profesor la Universitatea din Paris, iar în 1995 a devenit prima femeie care a fost înmormântată în Panteon, în Paris.

poza statuie vivanta marie curie herastrau bucuresti
Marie Curie
poza statuie vivanta bucuresti herastrau fast food #fisv2017
McSnack
poza pizza pronto statuie vivanta herastrau bucuresti
pizza Pronto

STEVEN PAUL ‘STEVE’ JOBS; (24 februarie 1955 – 5 octombrie 2011) a fost un antreprenor american și inventator, cunoscut drept cofondator, președinte și CEO al Apple Inc. Prin Apple, a fost recunoscut în toată lumea drept un pionier carismatic al revoluției calculatoarelor personale. Tehnologiile companiei sub conducerea lui Jobs au fost iPhone, iPod și iPad – acestea dictează astăzi evoluția tehnologiei moderne. Steve avea peste 300 de patente de inventator. Jobs și Wozniak au numit compania Apple pentru că erau fani înfocați ai trupei Beatles (Discurile Apple). Nu e de mirare că Apple este acum cea mai valoroasă companie tehnologică din lume. Ca CEO Apple, Steve Jobs câștiga 1$ pe an, însă deținea 5 milioane de acțiuni Apple și 138 milioane de acțiuni Disney.

poza statuie vivanta steve jobs bucuresti #fisv2017
Steve Jobs

NIKOLA TESLA; (10 iulie 1856 – 7 ianuarie 1943) a fost un inventator sârbo-american, inginer electric, inginer mechanic, fizician și futurist, cunoscut în special pentru contribuțiile aduse modelului modern de sistem de alimentare cu energie prin current alternativ (AC).

Născut și crescut în Imperiul Austriac, Tesla a emigrat în Statele Unite în 1884, unde a devenit cetățean naturalizat. Cu ajutorul prietenilor care i-au finanțat și promovat ideile, Tesla a construit laboratoare și companii în New York pentru a dezvolta o serie de aparate electrice și mecanice. Motorul lui de inducție cu curent alternativ și invențiile de curent alternativ polifazic i-au adus o sumă considerabilă de bani. Tesla a condus o serie de experimente cu generatoare/oscilatoare mecanice, tuburi de descărcare electrică și radiografie cu raze X.

A construit și o barcă controlată wireless, prima din cele prezentate vreodată. Tesla a devenit foarte cunoscut ca inventator și ținea demonstrații ale realizărilor lui în laboratorul său pentru celebrități și patroni înstăriți și era apreciat ca bun prezentator ale acestora la conferințe publice.

poza #statuivivante bucuresti tesla herastrau roata mare
Tesla

WALTER ELIAS ‘WALT’ DISNEY; (5 decembrie 1901 – 15 decembrie 1966) a fost o figură centrală în industria filmelor de animație americane și ale lumii întregi. El și echipa lui au creat unele din cele mai emblematice personaje ficționale ca Mickey Mouse, Donald Duck și Goofy. În timpul vieții, a primit 4 Premii de onoare ale Academiei și 22 de Premii ale Academiei dintr-un total de 59 de nominalizări. A fost un mare magnat american, caricaturist, producător de film, filantrop și actor de voce. Este văzut drept o emblemă culturală, cunoscut pentru influența și contribuția lui aduse divertismentului în secolul 20.

poza statuie vivanta walt disney bucuresti herastrau #fisv2017
Walt Disney

Invitații din China – CPAA Theatres of China Arts & Entertainment Group – ”O noapte furtunoasă”:

poze statui vivante chinezi herastrau bucuresti
CPAA Theatres of China Arts & Entertainment Group
fotografii festival statui vivante O noapte furtunoasă bucuresti
O noapte furtunoasă

drmax.ro/

foto statuie vivanta china zita O noapte furtunoasă
Zita
poze #fisv2017 #statuivivante bucuresti herastrau
CPAA Theatres of China Arts & Entertainment Group #fisv2017
poza actor chinez statuie vivanta #fisv2017 bucuresti
Dumitrache

Festivalul Internațional de Statui Vivante 2017 (#fisv2017) a fost una specială. În primul rând prin întindere, căci s-a trecut de la formula de 3 la una de 7 zile și apoi prin format.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Programul festivalul statuilor vivante și-a propus să se adrese unor ținte absolut diferite, de la sofisticatul spectator pe care îl poate oferi cel mai mare parc bucureștean, Herăstrău, la spectatorul cartierelor dormitor ale sectorului VI (Crângași) și desigur la acela al unui cartier care încearcă din răsputeri să-și contrazică o istorie nu tocmai pozitivă, Ferentari, dar unde oamenii, tocmai din această cauză sunt poate mai atenți și mai încântați de ideea teatrlui Masca de a se așeza pentru două zile în parcul Humulești aflat sub geamurile blocurilor lor.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.