Festivalul luminii Spotlight 2017 – Bucuresti foto-video

Festivalul Internaţional al Luminii – Spotlight 2017 a debutat, joi seară pe ploaie și frig, în Piaţa ”George Enescu” din Bucureşti, cu un show susţinut de echipa austriacă Phoenix Fire Dancers, în prezenţa câtorva sute de persoane. Duminică, 23 aprilie, este ultima zi de Spotlight 2017.

poze spectacol spotlight festivalul luminii
Phoenix Fire Dancers

Cu o întârziere de zece minute, producţia austriecilor a debutat pe ritm de tobe, iar persoanele adunate în faţa Atheneului Român au urmărit timp de jumătate de oră show-ul compus din momente de dans, jonglerii şi acrobaţii.

poze festivalul luminii spotlight bucuresti 2017
Spotlight 2017 – Phoenix Fire Dancers

Compania Phoenix are 20 de ani de experienţă, iar echipa este formată din artişti din Austria, Germania, Bulgaria, Letonia, Marea Britanie şi Finlanda.
Spectacolul, însoţit de ploaie, care după o oră a devenit lapoviță, a cuprins jocuri de lumini, acrobaţii, jonglerii şi dans.

poze spectacol lumini Illuminaire bucuresti 2017
Illuminaire – Festivalul Luminii Bucuresti 2017
fotografii Illuminaire spectacol lumini spotlight
Illuminaire – spectacolul luminii Bucuresti

Spectacolul Illuminaire al companiei austriece Phoenix Fire Dancers la Festivalul Internaţional al Luminii – Spotlight 2017, București:

Odată cu încheierea spectacolului “Illuminaire” din Piaţa “George Enescu”, oamenii au pornit pe Calea Victoriei, pentru a urmări traseul festivalului Spotlight. Din păcate această ediție Spotlight nu a avut parte de vreme favorabilă, nu doar că a plouat, dar au fost temperaturi scăzute.

poze festivalul luminii Spotlight Bucuresti 2017
Spotlight 2017 Bucuresti

Vă recomand să citiți și: Spotlight: Festivalul Luminii 2016 in Bucuresti (foto,video)

fotografii Spotlight festivalul luminii Bucuresti aprilie 2017
Spotlight 2017 – Calea Victorie
poza festivalul luminii spotlight cladirea Loteriei Nationale
Silhouettes Party – Les Ateliers Nomad, cladirea Loteriei Nationale

Spaţiul expoziţional utilizat pentru Spotlight, 7.000 de metri pătraţi, după cum au declarat organizatorii, a fost împărţit între parcul Kreţulescu, Piaţa Revoluţiei, piaţeta din faţa Teatrului Odeon, Palatul CEC şi râul Dâmboviţa.

poza festivalul luminii spotlight bucuresti
guardians of time – Muzeul National de Istorie a Romaniei, Calea Victoriei
poze festivalul luminii calea victoriei bucuresti guardians of time
Festivalul International al Luminii DIN BERLIN prezinta guardians of time (GE)

Blocul Rosenthal, clădirea monument istoric de la numărul 22, recent vopsită cu var, găzduieşte “Horizontal interference”, proiect al unei echipe poloneze.

fotografii spotlight Calea Victoriei 22 Blocul Rosenthal Bucuresti
horizontal interference – Spotlight Calea Victoriei 22, Blocul Rosenthal

Realizată de artiştii polonezi Katarzyna Malejka şi Joachim Slugocki, instalaţia modulară horizontal interference este o structura luminoasă ce modelează spaţiile publice prin culoare. Liniile orizontale de lumina multicoloră conectează trunchiurile copacilor şi creează noi peisaje în mediul urban, prin infuzia de simplitate şi rigoare.

Literele volumetrice cu mesajul IUBESC au fost amplasate pe Calea Victoriei, lângă Magazinul Victoria și în fața sediului Poliției Capitalei. Fațada clădirii folosită de Poliția Română este în renovare de ceva timp.

poza litere volumetrice spotlight iubesc bucuresti
iubesc bucureSti – Spotlight 2017
poza litere volumetrice spotlight sediul politiei capitalei
iubesc bucureSti – sediul Politiei Capitalei

Majoritatea instalaţiilor montate pe traseul festivalului bucureştean s-au încadrat în categoria video mapping – de la imagini apocaliptice la jocuri, de la începuturile erei computerelor şi până la proiecţii laser.

f64.ro

O reinterpretare a clasicului joc Pacman care a fascinat milioane de oameni de-a lungul ultimelor 2 decenii. Faţada faimosului Palat al Telefoanelor va deveni astfel o suprafaţă de joc uriaşă, reconstruind întocmai dinamismul bine-cunoscut de arcade în care Pac Man aleargă fără oprire într-un labirint cu scopul de a mânca diferite forme colorate, încercând în acelaşi timp să nu fie prins de fantome/monştri.
laser pacman (RO) – Tom Brandus / SylenzMedia, Palatul Telefoanelor, Calea Victoriei:

Una dintre atracţiile primei ediţii Spotlight https://www.fotostefan.ro/cum-a-fost-la-festivalul-luminii-spotlight-desfasurat-in-bucuresti/, Discoballs, revine în 2017 pentru a transforma Calea Victoriei în decor de petrecere. Spoturile luminoase proiectate pe clădirile din zona merg cel mai bine cu muzica mixată live de un DJ şi flashmob-uri organizate de dansatori profesionişti şi animate de trecătorii care vor să li se alăture.

poza spotlight discoballs jeep camuflaj calea victoriei
Discoballs – Jeep camuflaj – Spotlight 2017

Discoballs – 360 Revolution, Calea Victoriei, vizavi de Magazinul Muzica:

Festivalul Internaţional al Luminii DIN BERLIN prezintă sitting guardians of time (AT) Autor: Manfred Kielnhofer

poza sitting guardians of time bucuresti teatrul odeon
sitting guardians of time – ziua
poza sitting guardians of time bucuresti spotlight
sitting guardians of time

O altă versiune a Gardienilor timpului – lucrarea cea mai importantă a sculptorului austriac Manfred Kielnhofer – Sitting Guardians of Time a fost concepută că o instalaţie de artă publică cu siluete de dimensiuni impresionante. Odată cu lăsarea nopţii, aceştia captează vizualurile multicolore ale instalaţiilor de lumina proiectate pe suprafaţă lor.
Locaţie: Piaţeta din faţă Teatrului Odeon

poze spectacol festival lumini bucuresti teatrul odeon
festivalul luminii – teatrul Odeon Bucuresti
poza selfie spotlight bucuresti
selfie
fotografii festivalul luminii bucuresti calea victoriei
festivalul luminii 2017
poze fotografii spotlight 2017 bucuresti
Spotlight 2017 Bucuresti

Premiat la festivalurile Golden Drum şi Eurobest, studioul specializat în video mapping, animaţie 2D şi 3D, MotionLab vine la Spotlight cu cel mai nou proiect al său. După ce, în 2016, MotionLab a fost prima echipa din România nominalizată în competiţia celui mai mare festival al luminii din lume – Circle of Light din Moscova, anul acesta studioul din Bucureşti reinventează trecutul şi aduce publicului Spotlight elemente din cultură românească cu proiectul Bucharest Calling.

poza Bucharest Calling spotlight 2017
Bucharest Calling – Spotlight 2017

ishoot.ro

poze foto Bucharest Calling MotionLab spotlight bucuresti 2017
Bucharest Calling MotionLab

Bucharest Calling – MotionLab, Calea Victoriei colț cu Strada Franceza:

De la artere principale, la faţade de clădiri şi spaţii verzi, Spotlight îşi extinde aria de desfăşurare în 2017 cu o nouă locaţie – răul Dâmboviţa este acaparat de invazia multimedia a Festivalului Internaţional al Luminii cu o instalaţie pe apă de peste 15 metri lungime şi 10 metri lăţime. Compusă din 500 de elemente iluminate, instalaţia multicoloră Raţe pe apă îşi schimbă intermitent nuanţele cromatice în funcţie de fundalul muzical al proiectului.

poze festivalul luminii raul dambovita bucuresti
rațe pe apă – Dâmbovița, București
fotografii 360 Revolution festivalul luminii spotlight dambovita bucuresti aprilie 2017
rațe pe apă – 360 Revolution – spotlight 2017
poze rate plastic rau dambovita spotlight 2017
rațele de plastic – Dâmbovița

Rațe pe Apă – 360 Revolution, Dâmbovița:

După Rainbow Street, curcubeul imens care a iluminat în primele două ediţii arhitectură emblematică a Palatului CEC, Spotlight aduce în 2017 un omagiu acestui monument istoric al Bucureştiului printr-o instalaţie multimedia arhitecturală gândită de muzicianul şi artistul vizual Tom Brânduş. Simbol arhitectural al Capitalei, Palatul CEC este pus în altă lumina de cele şapte proiectoare laser ce creează efecte de raze tridimensionale, iar luminile inteligente sunt adaptate particularităţilor clădirii, în concordanţă cu secvenţă de lasere şi cu evenimentele ritmice şi melodice ale mixajului muzical.

poze spectacol proiectie laser Palatul CEC Calea Victoriei
proiectie laser – Palatul CEC, Calea Victoriei
poze foto festivalul luminii spotlight bucuresti
proiectie laser – spotlight
fotografii festivalul luminii spectacol lasr spotlight Palatul CEC Calea Victoriei
festivalul luminii – Palatul CEC – Calea Victoriei, Bucuresti

proiecTie laser – Tom Brandus / SylenzMedia, Palatul CEC, Calea Victoriei:

Creaţia sosită din Cehia şi realizată de echipa Hyperbynary reprezintă un omagiu adus atmosferei urbane nocturne. Obiectul principal al instalaţiei absoarbe lumina înconjurătoare şi o transformă într-un show digital captivant. Compus din peste 3.300 de LED-uri, ansamblul afişează întregul spectru de culoare şi foloseşte una dintre cele mai noi tehnologii în domeniu.

poze monolith spotlight bucuresti 2017
Monolith – Spotlight 2017
poze instalatie lumini Hyperbinary spotlight
monolith – Hyperbinary (Cehia)

Alergătorii luminoşi aduşi din Slovacia şi creaţi de Robert Farkas simulează mişcarea că formă de manifest. Figurinele sunt un demers pentru pace, libertate şi artă şi sunt rezultatul celor mai noi studii ale lui Farkas cu privire la sursele neconvenţionale de lumină.

poze spotlight parcul Kretulescu
alergatorii For Peace – ziua Parcul Kretulescu

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

poze alergatori luminosi slovacia bucuresti spotlight
Parcul Kretulescu – Alergatorii luminosi adusi din Slovacia

Monolith – autor Hyperbinary (CZ), Strada Lipscani 19, vizavi de Magazinul Victoria și Signal Festival din Praga prezinta FOR PEACE (SK) autor sedem minut, Parcul Kretulescu.

La ediţia 2017 a Spotlight au participat companii din 8 ţări (Germania, Ungaria, Slovacia, Finlanda, Cehia, Polonia, Finlanda şi România), cu 21 de instalaţii de artă digitală şi multimedia, amplasate pe 7.000 de metri pătraţi de spaţiu expoziţional.

#spotlight2017 #internationalfestivaloflights #bucharest #lightshow #urbanart #lasers #projections

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.