Foisor ornitologic, poteca de vizitare si cicloturism in Parcul Natural Vacaresti din Bucuresti – fotografii toamna

Asociația Parcul Natural Văcărești (APNV) a deschis, toamna trecută (2017), prima potecă de vizitare, un traseu pentru bicicliști și un foișor ornitologic în Parcul Natural Văcărești din București. Dacă doriți să vedeți niște fotografii realizate în septembrie-octombrie 2017 în Parcul Natural Văcărești, cunoscut și ca Delta Bucureștiului, vă invit să citiți mai departe.

poze fotografii Parcul Natural Vacaresti Delta Bucurestiului
Parcul Natural Vacaresti – Delta Bucurestiului

Poteca cuprinde zone de informare, spații tematice dedicate speciilor și habitatelor și un pavilion pentru observații ornitologice. Accesul este liber și se poate face atât individual cât și în cadrul grupurilor organizate de membrii asociației.

poza foto poteca Parcul Natural Vacaresti  Delta Bucurestiului
poteca – Parcul Natural Vacaresti

Poteca tematică măsoară aproximativ 2,5 km și străbate principalele zone naturale ale parcului Văcărești: zona de zăvoi, zona de lacuri, zona inundabilă de mlaștină, zone de vegetație scundă de cîmp, zone de tufăriș. Poteca are în componență șapte zone tematice indicate prin panouri de informare: păsări de zăvoi, păsări de apă, viață acvatică, reptile și amfibieni, mamifere, vizuină de vidră și peisaj.

Accesul pe potecă începe din Splaiul Unirii 168, din fața complexului rezidențial Asmita Gardens, aceasta este harta

poze toamna fotografii Parcul Natural Vacaresti  Delta Bucurestiului
toamna in parcul Vacaresti – Delta din Bucuresti
poza semn supraveghere video Parcul Natural Vacaresti  Delta Bucurestiului
amenajari – supraveghere video Parcul Natural Vacaresti

Durata unui tur este de aproximativ 1,30 h. Accesul în parc este liber și se poate realiza atât individual cât și în cadrul grupurilor de vizitare organizate de către ghizii Asociației. Pentru a beneficia de explicațiile ghizilor, recomandăm persoanelor interesate să se înscrie pentru un tur ghidat expediind un e-mail la adresa contact@parcnaturalvacaresti.ro sau urmărind evenimentele planificate pe contul de Facebook al parcului facebook.com/parculnaturalvacaresti/.

Cei care doresc să viziteze parcul sunt rugați să aibă încălțăminte și îmbrăcăminte adecvate și să respecte regulamentul de vizitare al parcului, afișat pe panoul amplasat la intrare. Astfel, vizitatorii sunt rugați să nu abandoneze deșeuri de ambalaje, să nu aprindă nicio sursă de foc, să nu elibereze animale de apartament, să nu rupă sau să distrugă vegetația. De asemenea, pescuitul este interzis.

poza fotografie cosuri termocentrala bucuresti
industrie
poze foto Asmita Gardens parcul vacaresti bucuresti parlament foisor
Parcul Natural Vacaresti – foisor – Parlament – Asmita Gardens

În parc sunt permise activități de vizitare, activități sportive și de recreere (ciclism, alergare), fotografiere, observarea faunei și a peisajului.

poza semn indicator cicloturism Parcul Natural Vacaresti Bucuresti
indicator cicloturism – Parcul Natural Vacaresti

Doritori se pot plimba cu bicicleta prin Parcul Natural Văcăreşti. Traseul de cicloturism şi drumeţie din Parcul Natural Văcăreşti măsoară 8 kilometri lungime şi poate fi parcurs atât de adulţi, cât şi de copii însoţiţi.

poze fotografii biciclisti Parcul Natural Vacaresti Delta din Bucuresti
biciclist

Ruta măsoară 8 km şi este alcătuită din două părţi: poteca „belvedere” şi poteca „printre bălţi”. Aceasta se desfăşoară pe digul care împrejmuieşte parcul, coborând în interior, pe potecile principale. Accesul se poate face pe două intrări: Splaiul Unirii 168 şi rampa de intrare în parc, din direcţia Strada Săvineşti. Traseul se parcurge în aproximativ 60 de minute.

poze foto biciclisti Parcul Natural Vacaresti Delta din Bucuresti cicloturism
cicloturism – Parcul Natural Vacaresti – Bucuresti

Traseul se adresează bicicletelor echipate pentru terenuri accidentate şi este permis adulţilor şi copiilor însoţiti de părinţi.

sportmaniac.ro

Foișorul ornitologic amplasat pe malulul celui mai mare lac al parcului Văcărești.

poza fotografie Foisor ornitologic Parcul Natural Vacaresti Delta Bucurestiului
Foisor ornitologic – Parcul Natural Vacaresti

În parcul natural Văcărești pot fi observate (în funcție de anotimp) următoarele specii de păsări: lebădă de vară, rață mare, rață cu cap castaniu, rață roșie, fazan, cormoran mare, cormoran mic, corcodel mare, corcodel mic, uliu păsărar, vînturel roșu, găinușă de baltă, lișiță, pescăruș cu picioare galbene, pescăruș rîzător, porumbel gulerat, guguștiuc, ciocănitoare de grădină, codroș de munte, mierlă, lăcar mic, pitulice fluierătoare, pitulice mică, vrabie de cîmp, graur, pițigoi mare, pițigoi albastru, florinte, coțofană, gaiță.

poza fotografii pasari Parcul Natural Vacaresti  Delta Bucurestiului
pasari – Parcul Natural Vacaresti

photosetup.ro

poze foto pasari salbatice Parcul Natural Vacaresti  Delta Bucurestiului
zbor
fotografie Foisorul ornitologic Delta Bucurestiului parcul Vacaresti
Foisorul ornitologic – Delta Bucurestiului – parcul Vacaresti

În fotografia de mai jos cred că pe fundal se vede și Roata Mare din parcul de distracții Tei-Plumbuita, prezentată în acest post

fotografie Foisor ornitologic Parcul Natural Vacaresti roata mare parcul plumbuita tei
Foisor ornitologic – Parcul Natural Vacaresti – Roata Mare, parcul Tei-Plumbuita

De la preluarea administrației (aprilie, 2017), APNV a demarat mai multe acțiuni menite să asigure protecția și conservarea speciilor și habitatelor precum și operațiuni de vizitare și educație. Astfel, din aprilie 2017, în parc au intrat, în tururi ghidate, aproximativ 2000 de persoane, dintre care peste jumătate elevi, studenți și cadre didactice.

Vă recomand să citiți: Pasarile din Delta Bucurestiului fotografiate cu Nikon 18-300mm

În urma operațiunilor de curățenie efectuate în parc au fost stranse și scoase peste 100 de m3 de deșeuri. Activitățile de vizitare și protecție ale parcului vor continua, scopul asociației este transformarea treptată a zonei într-un spațiu educativ dedicat observării naturii, protecției și conservării spaciilor și habitatelor.

Apus vazut din parcul Văcărești:

poza apus sunset photo Parcul Natural Vacaresti Bucuresti
apus
fotografie apus Parcul Natural Vacaresti Bucuresti
Apus – Parcul Natural Vacaresti – Bucuresti

Pentru mai multe informații contactați despre Parcul Natural Văcărești: Nicoleta Marin, coorodnator de proiecte, 0727748353, e-mail: nicoleta@parcnaturalvacaresti.ro

Imagine panoramică cu parcul Văcărești:

poza panoramica foto panorama Parcul Natural Vacaresti Bucuresti
panorama – Delta Bucurestiului

Acum că sunt atâtea amenajari, parcul Văcărești chiar merită vizitat. Eu am mai fost acolo chiar și într-o zi cețoasă sau iarna, când am realizat câteva fotografii , inclusiv unele panoramice, așadar eu pot spune că este un loc foarte interesant, iar denumirea Delta Bucureștiului este și ea destul de potrivită.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Felicitări celor de la APNV pentru efortul depus și sper că pe viitor se vor face alte lucrări sau acțiuni utile acestui parc sălbatic.
Alte fotografii realizate în Parcul Natural Văcărești pot fi văzute la Galeria Foto

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

2 thoughts on “Foisor ornitologic, poteca de vizitare si cicloturism in Parcul Natural Vacaresti din Bucuresti – fotografii toamna”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.