Foto-video – Luminitele de Craciun 2018 din Bucuresti

Luminiţele de Crăciun din Bucureşti s-au aprins, vineri seară, 30 noiembrie, anul acesta fiind folosite nouă milioane de beculețe. Vă prezint câteva imagini foto-video cu luminițele amplasate în diferite zone ale Capitalei.

poze luminitele de craciun bucuresti 2018 fotografii
luminitele de craciun bucuresti 2018

Iluminatul festiv, care este dedicat Centenarului Marii Uniri, a fost aprins de către doi elevi olimpici (care au câştigat locul 1 la Olimpiada Naţională de Franceză şi locul 1 la Olimpiadă Naţională de Matematică).

fotografii luminitele de craciun bucuresti 2018
luminitele de craciun bucuresti 2018

Primăria Capitalei afirmă că de sărbători vor fi folosite 9 miloane de beculeţe pentru iluminatul festiv al oraşului, cu 6 milioane mai multe decât în anii precedenţi. Luminiţele au costat cel puţin 6 milioane de lei.
Sunt peste 700.000 de şiruri luminoase care, desfăşurate, au o lungime de 845 de kilometri. Traseul iluminatului festiv însumează peste 40 de kilometri de bulevarde şi străzi secundare, cuprinzând 72 de locaţii din Bucureşti.

poze luminitele de craciun bucuresti fotografii centrul istoric
luminitele de craciun bucuresti – centrul istoric

Un videoclip cu luminile de Crăciun din București:

Cele 9 milioane de beculeţe de tip led împodobesc oraşul, o serie de elemente decorative fiind unicat, dedicate Centenarului Marii Uniri. Astfel, au fost concepute şi create elemente ornamentale inspirate din opere de artă ale marilor artişti români. Din totalul de peste 7.000 de elemente decorative, 800 sunt unicat, specifice “Centenarului Marii Uniri”.

Un exemplu este “Coloana Infinitului”, sculptură a lui Constantin Brâncuşi, care măsoară 12 metri înălţime, are o greutate de 110 kilograme şi este montată la kilometrul 0 al Capitalei, în Piaţa Universităţii.

poze coloana infinitului luminitele de craciun bucuresti universitate
coloana infinitului – luminitele de craciun bucuresti 2018 – universitate

Vă recomand să citiți: Acumulatorul extern TP-LINK TL-PB10400 si routerul wireless 3G M5360 gadget-uri de Crăciun

Un alt element tradiţional îl reprezintă femeile cu tulnic (figurine unicat, de 3,5 metri înălţime, pictate manual), figurine de 3 metri reprezentând perechi de dansatori în horă, îmbrăcaţi în straie populare, precum şi elemente care amintesc de Regalitate.

fotografii luminitele de craciun bucuresti piata romana 2018
luminitele de craciun bucuresti 2018 – piata romana

Luminițele de Crăciun din București se aprind în jurul orei 16,30. Din câte se observă, anul acesta designul luminilor de sărbători de iarnă este minimalist, chiar dacă este dedicat Centenarului Marii Uniri. Lumini așa mai simple am văzut la Roma

casa 35000 euro

Mai multe fotografii cu luminițele de Crăciun din București pot fi văzute la Galeria Foto

One thought on “Foto-video – Luminitele de Craciun 2018 din Bucuresti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.