Foto: Zona Magnoliilor din parcul Morarilor – Bucuresti

Magnolia este un gen de plante care aparține familiei Magnoliaceae. Genul Magnolia este originar din Asia, America de Nord și America Centrală și cuprinde circa 77 de specii de arbori sau arbuști. În Bucureşti sunt multe locuri unde pot fi văzute aceste plante, iar parcul Morarilor, din sectorul 2, este unul din acele locuri.

magnolii inflorite bucuresti
Magnolii – parcul Morarilor, Bucuresti

Numele magnoliei, din îndepărtata Asia, descrie perfecţiunea acesteia: orhideea de jad, floarea cu zâmbet secret sau floarea care îi spune bun venit primăverii, sunt doar cateva exemple.

magnolii primavara bucuresti
magnolii – bucuresti

floria.ro

magnolii parcul morarilor sector 2 bucuresti
parcul morarilor

Vezi şi Scurt tur foto prin Parcul Morarilor din sectorul 2 al Capitalei.

magnolii bucuresti
in parc primavara
magnolia
primavara

Magnolia nu doar că are nişte flori foarte frumoase, dar este şi o plantă foarte interesantă. De exemplu, am aflat, că aceasta a apărut înainte ca pe Pământ să existe albine, iar florile ei sunt specializate pentru polenizarea făcută de gândaci!

De asemenea, chiar dacă magnolia se află pe Pământ de 95 de milioane de ani, aceasta a fost descoperită de europeni abia în 1703 şi a fost botezată dupa Pierre Magnol, un botanist francez.

Magnolia cu Mărţişoare:

martisoare magnolia
martisoare

Şi o secvenţă video (atât pozele cât şi clipul video au fost relizate cu mirrorless-ul Olympus OM-D E-M5 Mark II) :

Alt loc unde pot fi văzute multe magnolii, este cartierul Cotroceni. Se spune că cei mai mulţi platani din Bucureşti au fost plantaţi în perioada domnitorului A.I.Cuza, fiind aduşi de către ambasadorii săi. Probabil că şi magnolia a fost adusă tot în acea perioadă.

Alte poze cu magnoliile din parcul Morarilor pot fi văzute la Galeria foto

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

3 thoughts on “Foto: Zona Magnoliilor din parcul Morarilor – Bucuresti”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.