Fotografa Andrea Grützner castiga premiul ING Unseen Talent Award

Fotografia germană Andrea Grützner a câștigat premiul ING Unseen Talent cu seria ei de fotografii ”Hive”.

poza premiata ING Unseen Talen Award
© Andrea Grützner “Hive” – ING Unseen Talen Award

Andrea Grützner, care s-a născut în 1984, a câștigat 10.000 de euro pentru a dezvolta un nou proiect foto și, alături de ceilalți fotografi selectați, șansa de a-și dezvolta activitatea sub îndrumarea lui Nadav Kander, fotograful britanic, cunoscut pentru comanda ”Obama’s People” venită din partea publicației The New York Times Magazine.

fotografa germana Andrea Grützner castiga ING Unseen Talent Award
© Andrea Grützner “Hive” ING Unseen Talent Award

Premiul publicului, care constă într-o comandă pentru o nouă lucrare pentru colecția ING, a revenit fotografului francez Robin Lopvet, născut în 1990. Ceilalți fotografi selectați au fost: Tom Callemin (1991, Belgia); Alexandra Lethbridge (1987, Regatul Unit); și Stefanie Moshammer (1988, Austria). Fiecare dintre finaliști a creat o lucrare de artă pentru colecția ING cu tema din acest an: Common Ground, iar munca lor a fost expusă la festivalul de fotografie Unseen Amsterdam.

Vă recomand să citiți: Amsterdamul vazut din cladirea turn A’Dam

Fotografiile celorlați finaliști pot fi văzute aici

Premiul ING Unseen Talent a fost înființat de ING și Unseen în 2013 și vizează selectarea talentelor internaționale emergente. Printre câștigătorii anteriori se numără Thomas Albdorf și Miren Pastor (2016), Sophie Jung și Lara Gasparotto (2015), Anne Geene și Maurice van Es (2014) și Ola Lanko (2013).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.