Fotografii de la Sky Tower – porti deschise pentru vizitatori

Sky Tower, cea mai înaltă clădire din România (măsurând 137 de metri), işi deschide porţile pentru vizitatori în fiecare zi de vineri, între orele 11.00-18.00, când veţi putea urca la etajul 34 al celei mai înalte clădiri din Bucureşti pentru a vă bucura de peisaj.

open doors sky tower
porti deschise Sky Tower

Special pentru vizitatori, întregul etaj 34 al clădirii a fost pregătit cu zone de relaxare şi jocuri, telescoape pentru observarea principalelor atracţii ale Bucureştiului, dar şi un spaţiu dedicat artei. Ca să ajungeţi acolo veţi folosi un lift, cred eu că este cel mai rapid lift din Bucureşti!

lift sky tower
spre lift
tenis de masa la inaltime
tenis de masa la etajul 34

Dacă doriţi să folosiţi lunetele sau telescoapele puse la dispoziţie de gazde trebuie să le reglaţi. Vă trebuie doar un pic de atenţie şi răbdare pentru această manevră.

luneta sky tower
instructiuni folosire luneta
lunetiste sky tower
tele scop

Spaţiul de la SkyTower Open Doors dedicat artei era ocupat de expoziţia de fotografie “Film vs. Digital” realizată de Cristian Ardeleanu citez “unul dintre fotografii care se incapataneaza sa foloseasca filmul in contextul in care aparatele digitale ating performante din ce in ce mai inalte.” Mă rog treaba lui ce foloseşte pentru realizarea fotografiilor, dar cele expuse acolo mi s-au părut cam banale.

cristian ardeleanu sky tower
expo foto

Sky Tower este amplasat între strada Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca, în apropiere de staţia de metrou Aurel Vlaicu, fiind cea mai înaltă clădire din România, având 37 de etaje. În prim plan este noul mall numit Promenada, care va fi deschis în luna octombrie a.c.

mall promenada
sky tower si promenada

Din câte am aflat clădirea este şi una dintre cele mai sigure în caz de cutremur, fiind proiectată să reziste unui cutremur cu o magnitudine de peste 9 grade.

Citește și: Parcul Sticlariei – sora mica a Deltei Bucurestiului

Aşadar, dacă doriţi să vedeţi Bucureştiul de la 125 m înălţime nu uitaţi să mergeţi la Sky Tower; de la înălţimea respectivă veţi vedea un Bucureşti frumos: fără gropi, fără aglomeraţie, fără mizerie, fără câini fără stăpân, etc !

evomag.ro

Cel mai mult mi-a plăcut cum se vede Muzeul Aviaţiei ! Am fost o singură data la acest muzeu şi chiar şi atunci am fost pentru maşini de epocă. Cu ochii după maşinile de epocă nici nu am văzut că sunt aşa multe avioane expuse!

muzeul aviatiei bucuresti
muzeul aviatiei

Iar dacă doriţi să faceţi fotografii nu strică să aveţi la voi un filtru de polarizare circulară, care vă ajută să mai reduceţi reflexiile din geam. Eu am avut la mine doar aparatul foto compact la care nu pot folosii filtru respectiv, dar dacă voi avea timp poate am să mai merg o data pe acolo “dotat” cu dslr-ul.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

3 thoughts on “Fotografii de la Sky Tower – porti deschise pentru vizitatori”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.