Fotografii gratuite pentru blogul tau

Daca aveti un blog, sau daca intentionati sa va ocupati de unul, o “problema” ce trebuie sa o rezolvati este cea legata de fotografii. Cum spuneam intr-un alt articol o fotografie poate valora 1.000.000 de cuvinte sau chiar mai mult , asadar, daca nu aveti o arhiva proprie de fotografii, de unde puteti procura fotografii gratuite?

free images
gratuit

Eu va sugerez citeva surse, iar daca voi mai stiti si altele puteti sa le mentionati folosindu-va de rubrica Comentarii.

Avem o data Wikimedia Commons. Aici puteti gasi fotografii acoperind diferite subiecte. Va trebuie o fotografie a unui tablou celebru? Sau a unei actrite din Star Trek? Sau a unui monument? Apropo va aduceti aminte de Wiki loves monuments? Ei acum este momentul sa puneti in valoare munca celor care au participat la respectivul concurs!

A doua sursa de fotografii gratuite pentru blogul tau este Flickr’s The Commons. Aici puteti gasi fotografii din viata reala, ca sa zic asa.

O a treia sursa pentru imagini (nu doar fotografii, dar si desene, icon-uri, etc) ar fi Open Clip Art Library.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Dupa cum observati sursele mentionate au ceva in comun si anume licenta Creative Commons, sau prescurtat CC. Prin aceasta licenta CC posesorul drepturilor de autor ofera parte din drepturile pe care le are pentru multiplicarea operei acestuia de catre public.
Chiar si la Google Images se poate seta optiunea CC; ea fiind tradusa in romana ca “eticheta cu permisiunea de reutilizare comerciala cu modificari”.

licenta Creative Commons
Google Images

Sunt mai multe tiputi de licente CC despre care puteti citi pe Fotodex, sau daca vreti sa stiti si mai multe amanunte vizitati site-ul oficial Creative Commons.

Daca veti folosi imagini din sursele indicate nu uitati sa indicati sursa si autorul imaginii folosite.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

One thought on “Fotografii gratuite pentru blogul tau”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.