Fotografii: luminile de sarbatori din Bucuresti

Miercuri seara, 5 decembrie 2012, luminile de sarbatori din Bucuresti au fost aprinse din Piata Universitatii, de catre un elev olimpic la matematica, Cosmin Stefan.

luminile de sarbatoare
Lumini

Primarul Sorin Oprescu i-a incredintat in acest an aprinderea luminilor de sarbatori unui elev olimpic la matematica, Cosmin Stefan Gramatovici, in varsta de 16 ani.
Eu am reusit sa vad o parte din luminile de Craciun abia sambata seara, cand , din pacate a batut vantul si a miscat instalatiile de iluminat, asa ca degeaba am avut eu la mine trepiedul, ca o parte din fotografii sunt cam neclare.

Mie mi-au placut luminile de Craciun montate intre Piata Romana si Piata Universitatii:

lumini de craciun bucuresti 2012
Luminile

Voua ce instalatii de lumini v-au placut?

Dar am inteles ca cele 2,6 milioane de beculete au fost aprinse pe urmatoarele artere: bd. Magheru, bd. Nicolae Balcescu, bd. I. C. Bratianu, bd. Unirii, bd. Lascar Catargiu, bd. Regina Elisabeta, bd.Carol, bd. Tineretului, bd. Ferdinand, Calea Dorobanti, bd. Aviatorilor, Soseaua Bucuresti-Ploiesti, Soseaua Kiseleff, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Centrul Istoric, Piata Constitutiei, Piata Regelui, Piata George Enescu, Piata Universitatii, Piata Charles de Gaulle, Piata Rosetti, Piata Presei Libere, Piata Operei, intrarea în Bucuresti de pe DN1, A2 si A1 si la intrarea in Bucuresti dinspre Giurgiu.

ishoot.ro

O data cu aprinderea luminilor de sarbatoare s-a deschis si Targul de Craciun “Bucharest Christmas Market” din Piata Universitatii.

Targul de Craciun "Bucharest Christmas Market"
Bucharest Christmas Market

In mijlocul piatetei este asezat un brad de 17 metri, impodobit cu 2.500 de becuri galbene si 600 de lucrari de arta ce formeaza un puzzle. In varful bradului, doi ingeri vestesc nasterea lui Iisus.

brad inpodobit
Bradul Bucharest Christmas Market

In acel targ sunt 65 de casute decorate de sarbatoare, deunde puteti cumpara: obiecte traditionale, ceramica pictata, lemn cioplit, icoane si panzeturi brodate, costume si masti traditionale, jucarii din lemn, instrumente muzicale, podoabe specifice Craciunului, produse gastronomice traditionale, turta dulce, cozonaci, prajituri, magiun, miere si produse apicole, carnati, toba si pastrama si vin fiert. Am auzit ca vinul va fi servit in cani speciale, pe care vizitatorii le pot lua acasa drept suvenir, dar nu am verificat acest lucru pentru ca era foarte aglomerat si nu am intrat in targ.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alte fotografii cu luminile de sarbatori din Bucuresti pot fi vazute la Galeria foto.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.