Fotografiile lui Iosif Berman expuse la Biblioteca Națională a României

Pina la 31 ianuarie 2014 mai poate fi vizitata expozita de fotografie a lui Iosif Berman, un maestrul fotoreportajului românesc interbelic, aflata la Biblioteca Națională a României (sala Symposium – parter).

fotograful iosif berman
Iosif Berman

Intrarea este libera, dar Biblioteca Națională a României are program doar in timpul saptaminii, in weekend nu se face cultura! In plus, daca nu aveti legitimatie de la ei, trebuie sa predati la intrare un act de identitate.

expozitie foto biblioteca nationala
expozitie foto
fotografii iosif berman
exponate foto

poze biblioteca nationala
poze

Fotograful si fotoreporterul Iosif Berman s-a nascut la 17 ianuarie 1892, la Burdujeni, langa Suceava, intr-o familie de evrei. A invatat sa fotografieze inca de pe vremea cand urma liceul la Suceava, stand pe langa fotografii ambulanti din oras si frecventand atelierele fotografice.
In anul 1912, la varsta de 20 de ani, Iosif Berman a venit la Bucuresti, unde a participat la un concurs de fotografii organizat de Constantin Mille, cel care a plasat ziarul “Adevarul”, in elita presei romane moderne. La acest concurs, tanarul Berman, ca urmare a cunostintelor fotografice dobandite si mai ales datorita chemarii native pe care o avea pentru aceasta meserie, a castigat Premiul I si a fost angajat la publicatiile lui Constantin Mille – “Adevarul” si “Dimineata”. Datorita talentului sau s-a afirmat foarte repede, fotografiile lui fiind usor de recunoscut in presa ilustrata a vremii.

bibliografie iosif berman
explicatii
fotograful iosif berman
iosif berman – fotografiind

Personalitatea lui Iosif Berman este recunoscuta pe plan national si international, pe parcursul anilor interbelici, fotografiile lui aparand in “Adevarul”, “Dimineata”, “Curentul”, “Realitatea Ilustrata”, “Romania Ilustrata”, “Ilustratiunea Romana”, “Cuvantul Liber”, “L’Independance Roumaine”, precum si in “National Geographic” si “The New York Times”. Iosif Berman a fost si fotoreporter corespondent al agentiilor de presa “Associated Press” si “Scandinavian Newspaper Press”. A fost si fotograf al Casei Regale a Romaniei si in acelasi timp a participat si la campaniile monografice organizate de profesorul si sociologul Dimitrie Gusti.

profesorul Dimitrie Gusti
Dimitrie Gusti
informare
explicatie

elefant.ro

caruta cai
mutat
exponate foto
expo

Par cunoscute sloganurile?

protest interbelic
protest

De sezon – prima zapada in Bucurestiul interbelic:

bucuresti interbelic ninsoare
zapada bucuresti
comentarii poze
privitori

Fotografii ambulanti:

fotografi ambulanti
fotografii

Eu m-am bucurat ca am reusit sa ajung la Biblioteca Nationala sa vad fotografiile lui Iosif Berman si chiar va recomand sa o vizitati, nu veti regreta. Alte informatii despre fotoreporterul Iosif Berman pot fi citite in acest articol de la Historia.ro sau acesta de la Fotomagazin.ro.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

3 thoughts on “Fotografiile lui Iosif Berman expuse la Biblioteca Națională a României”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.