Fotografiile premiate la Environmental Photographer of the Year 2018

Fotograful iranian Saeed Mohammadzadeh a fost desemnat Environmental Photographer of the Year 2018 în cadrul concrusului organizat de The Chartered Institution of Water and Environmental Management (CIWEM). Saeed Mohammadzadeh a primit titlul de Fotograf de mediu al Anului și 2.000 lire sterline (£) cash pentru imaginea sa, o navă abandonată în sarea lacului Urmia care se evaporă.

Environmental Photographer of the Year 2018 boat salt dry
© Saeed Mohammadzadeh – Environmental Photographer of the Year 2018

Imaginea frumoasă, dar înspăimântătoare, demonstrează combinația mortală a schimbărilor climatice și a distrugerii naturii de către om. Sarea extremă nu numai că distruge habitatele, ci îi dăunează pe locuitorii din zonă, pe măsură ce furtunile de praf o împrăștie.

Concursul Environmental Photographer of the Year (Fotograful de mediu al anului) îi premiază pe cei care își folosesc sursele creative pentru a documenta starea planetei.

Concursul din 2018 a înregistrat fotografii din 89 de țări. În cele din urmă, cinci fotografi au fost premiați pentru abilitățile de redare a situației și tehnica foto de înaltă calitate.

casa 35000 euro

Categoria Changing Climates 2018 a revenit fotografului indian Chinmoy Biswas pentru fotografia ”Dryness”. Un copil se află așezat pe uscat, unde terenul este crăpat din cauza lipsei de apă.

Chinmoy Biswas fotografie baia india seceta
© Chinmoy Biswas – Changing Climates 2018

Premiul Built Environment a revenit fotografului iranian Younes Khani Someeh Soflaei pentru imaginea ”And Life Rises”. O femeie și fiica ei se află lângă bunurile lor deteriorate, recuperate din molozul casei lor din Sarpol-e Zahab, după cutremurul devastator care a lovit regiunea în 2017 și a ucis peste 600 de oameni. Un complex rezidențial distrus poate fi văzut în fundal.

Younes Khani Someeh Soflaei Environmental Photographer Built Environment
© Younes Khani Someeh Soflaei – Built Environment

La categoria Sustainability in Practice Prize a fost premiată fotografia ”Bulrush”, realizată de Ümmü Kandilcioğlu din Turcia. Fotografia ne arată un muncitor care taie paie pentru ași asigura traiul.

Ümmü Kandilcioğlu fotograf turc muncitor paie
© Ümmü Kandilcioğlu – Sustainability in Practice Prize

Young Environmental Photographer of the Year 2018 a fost acordat lui Fardin Oyan (Bangladesh) pentru fotografia ”Happiness on a Rainy Day”.

Fardin Oyan fotografie cpii ploaie joaca
© Fardin Oyan – Young Environmental Photographer of the Year 2018

Vă recomand să citiți: Foisor ornitologic, poteca de vizitare si cicloturism in Parcul Natural Vacaresti din Bucuresti – fotografii toamna

Environmental Photography of the Year (EPOTY) 2018 a fost sponsorizat de Olympus UK. Alte fotografii pot fi văzute pe site CIWEM

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.