Fotoplimbare intr-o zi de toamna cu autobuzul turistic Bucharest City Tour

De câţiva ani, din 2011 dacă dorim să fim exacţi, prin Bucureşti circulă pe timp de vară – toamnă şi câteva autobuze supraetajate, care au un traseu turistic, numit Bucharest City Tour. Zilele trecute am mers şi eu într-un nou tur cu aceste autobuze double decker pentru turişti.

autobuz turistic traseu Bucharest City Tour
Bucharest City Tour

Dacă la primul tur în 2012, vremea a fost mai plăcută, fiind o zi însorită, de data aceasta a fost o vreme schimbătoare; din când în când se înnora, dar chiar şi aşa tot am realizat câteva poze, iar dacă doriţi să le vedeţi citiţi mai departe.

În ziua respectivă, în Bucureşti se desfăşura un maraton, aşa că până la ora 16 autobuzul turistic a avut un traseu modificat, mergând doar pe bulevardul Magheru şi întorcând la Universitate. O zi normală pe Magheru:

poye bulevardul magheru Bucharest City Tour
bulevardul Magheru

Sunteţi sfătuiţi ca în timpul deplasării autobuzului să nu vă ridicaţi de pe scaune. Dacă totuşi vă ridicaţi aveţi grija la crencile copacilor şi la cabluri!

autobuz turistic Bucharest City Tour
sfat

Biserica Italiană:

poza biserica italiana magheru bucuresti
Biserica Italiana – bvd. Magheru

Teatrul Naţional – TNB:

poza tnb Bucharest City Tour
TNB

De asemena fiind un autobuz descoperit, din când în când vă veţi întâlnii şi cu “călătorii” gândaci.

gandac autobuz supraetajat Bucharest City Tour
gandacul calator Bucharest City Tour

Ca sugestie de ocupare a unui loc în autobuzul liniei turistice Bucharest City Tour, din punctul meu de vedere, sunt două locuri mai bune de unde puteţi atât privi cât şi fotografia. Primul, la geamul din faţă; acesta vă protejează şi de curent – vânt. Al doilea undeva pe la jumătatea lui, pe partea cu şoferul. Încă o data vă atrag atenţia să fiţi atenţi dacă vă ridicaţi în picioare în timpul mersului autobuzului.

statuia aviatorilor bucuresti Bucharest City Tour
statuia aviatorilor

Linia turistică este deservită (în perioada primavară – toamnă) de patru autobuze speciale, supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri, care circula pe traseul Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şos. Kiseleff şi Piaţa Presei.

poza ateneul roman bucuresti Bucharest City Tour
Atheneul Român

Singurul moment când am văzut autobuzele turistice aglomerate, a fost anul trecut, de 1 Mai, când călătoria a fost gratuită !

Călătoriile cu Bucharest City Tour au aceleaşi tarife, rămase neschimbate de la data inaugurării liniei, 28 iulie 2011, respectiv 25 lei/card, pentru adulţi, şi 10 lei/card, pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani. Copiii cu vârsta de până la 7 ani, însoţiţi de adulţi, beneficiază de transport gratuit. Cardul de călătorie este valabil 24 de ore de la prima validare şi se poate procura din autobuzele turistice.

arcul de triumf bucuresti renovare autobuz turistic
Arcul de Triumf – renovare
casa poporului poza Bucharest City Tour
Palatul Parlamentului – Casa Poporului

Turiştii au la dispoziţie ghiduri audio în limbile română, engleză, franceză şi italiană, hărţi şi pliante cu informaţii despre obiectivele turistice de pe traseu, precum şi sistem internet wireless gratuit.

turisti autobuz Bucharest City Tour poze
turisti

Pozele sunt realizate cu Nikon D5300 (aici este testul meu), care are încorporat GPS, cu ajutorul căruia am testat, din nou, posibilitatea de a realiza geotagging.

Harta de asamblu a traseului parcurs cu autobuzul double-decker, afişată de programul ViewNX 2 pe baza informaţiilor strânse de GPS-ul dslr-ului Nikon D5300.

viewnx 2 nikon d5300 gps map
ViewNX 2 – geotagging

Câteva detalii din harta traseului Bucharest City Tour:

nikon d5300 bucharest gps map
detaliu harta
harta gps nikon d5300
harta
biserica italiana gps bucuresti nikon d5300
biserica italiana – harta cu D5300

Despre geotagging am scris mai pe larg în acest post. Informaţiile oferite de GPS-ul încoporat Nikon-ului D5300 nu sunt întotdeauna 100% exacte, dar totuşi sunt suficient de precise pentru a ne face o idee despre un traseu.

Harta mai exactă a liniei turistice Bucharest City Tour poate fi verificată aici.
Există chiar şi o broşură (un fişier pdf de 111 MB) cu informaţii despre traseu; puteţi să o vedeţi aici
Părerea mea este că merită să călătoriţi măcar o data cu autobuzul turistic, să vedeţi Bucureştiul mai de la înălţime! Alte poze realizate în timpul călătoriei cu autobuzul turistic pe linia Bucharest City Tour pot fi văzute la Galeria Online

One thought on “Fotoplimbare intr-o zi de toamna cu autobuzul turistic Bucharest City Tour”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.