Fujifilm X-S20 – noua camera de vlogging cu video 6K

Fujifilm a anunțat noua camera mirrorless Fujifilm X-S20. Oferă o formă compactă, ușoară, similară cu cea a predecesorului său, Fujifilm X-S10, anunțat în 2020, dar vine cu câteva funcții noi. Filmează videoclipuri de 6,2K 30p, transmite în flux 4K 60p nativ prin USB și vine cu un sistem de focalizare automată bazat pe AI pentru detectarea subiectului.

Fujifilm X-S20 camera vlogging vlog video foto
Fujifilm X-S20 – mirrorless vlogging

Se pare că zona camerelor cu funcții pentru vlogging pare să fie cea care crește cel mai mult în ultimii ani, cel puțin din punct de vedere al numărului de produse de acest gen lansate pe piață.
Nu avem date, momentan, dacă aceste modele au și succes în vânzări, însă câteva brand-uri sunt deja prezente în această zonă, iar odată cu lansarea modelului X-S20, și Fujifilm intră în această „cursă”.

Fujifilm X-S20 – camera de vlogging cu video 6K si sistem AF bazat pe AI

poza aparat foto mirrorless vlogging vlog video 6k
Fujifilm X-S20 mirrorless vlogging video 6K

Deși nu este o cameră 100% nouă, folosind corpul și senzorul de 26 megapixeli ai modelului anterior X-S10, totuși X-S20 beneficiază de îmbunătățiri la capitolul captură, pe baza tehnologiilor de pe modelele superioare X-H2 și X-T5.

Dispune de un senzor X-Trans CMOS 4 de 26,1 megapixeli, cu un motor de procesare a imaginilor X-Processor 5 de mare viteză. Fujifilm spune că acest lucru vă permite să creați imagini de înaltă calitate cu un consum mai mic de energie decât X-S10. Deci, cel puțin în teorie, bateriile ar trebui să țină mai mult.
Include 19 moduri diferite de simulare a filmului, inclusiv „Nostalgic Neg”, cu saturație ridicată și tonuri moi.

Senzorul este stabilizat intern pe 5 axe cu 6-7 opriri de stabilizare cu obiectivele compatibile. Ecranul camerei poate fi rabatat pe laterală spre utilizator. Acesta are 3” în diagonală și are o rezoluție de 1,84 milioane de puncte. Viewfinder-ul OLED, are la rândul său 2,36 milioane de puncte și refresh rate de 100 Hz.

ishoot.ro

Fujifilm a pus o opțiune Vlog direct pe rotița de moduri. Aceasta oferă captură rapidă și integrează funcții precum focalizarea prioritară pe un produs, adăugarea de bokeh în spatele subiectului sau funcții de slow motion, într-o interfață mai rapidă.

aparat foto mirrorless buton vlog Fujifilm X-S20
buton vlog

Pentru cei care vor să folosească camera și pe post de webcam pentru streaming, aceasta poate fi conectată la PC prin USB-C și apare ca o cameră UVC/UAC cu rezoluție de până la 4K la 60 cadre pe secundă.

Noua cameră mirrorles X-S20 filmează video de 6,2K în 10 biți 4:2:2 intern, cu 1080p de mare viteză la până la 240 de cadre pe secundă. De asemenea, obțineți F-Log2 cu peste 13 trepte de gamă dinamică și suport RAW prin HDMI pentru înregistrarea Apple ProRes RAW pe dispozitive precum Atomos Ninja V+ sau Blackmagic RAW pe Video Assist 12G .

Poți apoi să decupezi materialul vertical sau orizontal în software de editare, după cum ai nevoie. Există și captură 4K la 60 de cadre pe secundă, și Full HD până la 240 cadre pe secundă.

Implicit, camera poate filma în 6.2K pentru doar 40 de minute înainte să atingă limitele termice și să oprească filmarea. Compania vinde însă și un accesoriu cu ventilator extern, care urcă capabilitățile camerei la 80 minute de filmare.

sistem racire camera  aparat foto mirrorless
Sistem racire Fujifilm X-S20

Fujifilm X-S20 – Sistem de focalizare automată bazat pe inteligență artificială (AI)

Fujifilm X-S20 dispune de o focalizare automată de detectare a subiectului despre care Fujifilm spune că a fost dezvoltată cu tehnologia AI (inteligență artificială). Sistemul AI detectează animale, păsări, mașini, motociclete, biciclete, avioane, trenuri, insecte și chiar drone.
Folosește ceea ce Fuji numește un „algoritm de predicție AF evoluat”, permițând focalizarea stabilă a subiecților în mișcare chiar și în modul de focalizare automată continuă (AF-C).

Citește și: Simulator pentru obiectivele Fujifilm montura X

Modul automat, care funcționează în combinație cu modul Detectare automată a subiectului, selectează automat setările optime în funcție de scena către care este îndreptată camera dvs. pentru a ajuta la detectarea și urmărirea subiectului, menținându-l în același timp focalizat. Și, pe lângă faptul că este clar, vă menține, de asemenea, fotografiile și filmările video stabile, cu un sistem de stabilizare a imaginii în interiorul corpului (IBIS) cu cinci axe, cu o putere de stabilizare de până la 7 trepte.

La capitolul fotografie, Fujifilm X-S20 oferă fotografie în rafală la 8 cadre pe secundă în cu modul de obturator mecanic și 20 în mod electronic. Bufferul poate ține 1.000 de cadre în format JPEG sau RAW compresat în mod mecanic și doar 35 în mod RAW standard. În modul electronic avem 79 RAW compresate și 28 RAW-uri necompresate.

Preț Fujifilm X-S20

Varianta body are un preț de 1.300 Euro, iar varianta kit cu obiectivul XC15-45mm f/3.5-5.6 are un preț de 1.400 Euro, iar cu XF18-55/f.2.8-4 costă 1.700 Euro. Lansarea are loc la sfârșitul lunii iunie.
La 491 grame, Fujifilm X-S20 pare să fie un mirrorless de dimensiuni medii pentru creatori de conținut, nici prea mare, nici prea mic.

Echipamentele Fujifilm sunt disponibile la magazinele F64 sau la eMag sau la Photosetup

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.