Geanta foto Sony LCS-SC8 – scurt review

Am primit geanta foto Sony LCS-SC8 cu ocazia testarii mirrorless-ului full-frame Sony A7S si obiectivele suplimentare si m-am gindit ca poate sunt persoane interesate de aceasta geanta si ca merita un scurt review.

geanta foto Sony LCS-SC8
Sony LCS-SC8

Asadar daca doriti sa aflati citeva pareri despre geanta Sony LCS-SC8, va invit sa cititi mai departe.

Geanta foto produsa de Sony are un design simplu si functional, iar pentru confectionarea ei s-au folosit materiale de calitate: poliester, iar cataramele si fermoarele sunt destul de solide. Cureau de umar, ajustabila si usor de indepartat datorita cataramelor cu deschidere rapida, are o suprafata pentru o mai buna aderenta cind este transportata pe umar.

curea geanta foto Sony LCS-SC8
curea

In plus, pentru trasport, poate fi folosit si manerul, prins de capacul superior.
Capacul din partea superioara, cel care acopera partea interioara a gentii, este destul de mare, se inchide atit cu fermoar cit si cu doua catarame.
In partea din fata are un buzunar suficient de mare pentru carduri de memorie, acumulatori un portofel, un carnetel si pix, carti de vizita.

buzunar geanta Sony LCS-SC8
buzunar

Acest buzunar are fermoar si este acoperit partial de capacul superior.
Pe partile laterale sunt alte doua buzunare, care se inchid cu fermoare si care pot fi folosite pentru alte mici accesorii, ca de exemplu acumulatori, produse pentru curatat echipamentul foto.

buzunare Sony LCS-SC8
buzunare

Unul din buzunarele laterale are si o plasa, unde poate fi introdusa o sticla/doza de aluminiu de apa/suc de 0.5L sau alte obiecte.

geanta apa plata
apa plata

In partea din spate se afla inca un buzunar, de data aceasta fara fermoar, dar acesta este suficient de mare pentru o tableta de 7 – 8 inch sau alte obiecte (un caiet dictando, o harta, un smartphone, etc).

buzunar tableta geanta foto
buzunar spate

Interiorul gentii LCS-SC8 vine impreuna cu 2 separatoare detasabile pentru organizare in functie de necesitatea fiecaruia de zi cu zi. In plus, interiorul are acesta culoare, pentru a distinge mai usor echipamentul transportat chiar si atunci cind lumina ambientala este scazuta.

interior geanta Sony LCS-SC8
interior geanta Sony LCS-SC8

Cum spuneam eu am primit aceasta geanta cind am testat mirrorless-ul Sony A7S (respectivul test poate fi citit in acest post) cu obiectivele Sony SEL 28-70mm f/3.5-5.6 OSS, Sony Sonnar T* FE 35mm F2.8 ZA (testul meu) si Sony Sonnar T* FE SEL 55mm F1.8 ZA (testul meu) si am observat ca geanta este prea mare pentru produsele tocmai enumerate.

Geanta Sony LCS-SC8 este mult mai potrivita pentru dslr-uri cu un obiectiv atasat (de exemplu Sony Alpha A7 II) cu accesoriile lor (1~2 obiective suplimentare, sau 1 obiectiv si un blitz, plus accesorii precum acumulatori, filtre) sau, pentru ca spatiul interior este modular, acele despartitoare au velcro si pot fi scoase de tot, cred ca are loc si o camera video mai mica.

Geanta Sony LCS-SC8, datorita spatiului interior generos, dotat cu despartitoare detasabile, este potrivita pentru transportul unui dslr/camera video si citeva accesorii. Mie mi s-a parut cam mare, voluminoasa, iar accesul rapid la echipamentul din compartimentul principal nu este punctul ei forte, pe de alta parte este bine ca respectivul echipament este bine protejat impotriva socurilor (nu foarte puternice, ca de exemplu o cadere de la etajul 1 🙂 ). Alt minus este lipsa unei huse de ploaie, avind in vedere ca nici materialul folosit nu este impermeabil.

Geanta, goala, este relativ usoara, cintarind in jur de 500g, iar ca dimensiuni externe(LxIxA) avem 270 x 240 x 200 mm.
La data publicarii acestui review geanta foto Sony LCS-SC8 avea un pret de 258 lei. Pentru pret actualizat si promotii puteti verifica aici

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.