Google Maps va prelua functii din Translate, devenind si mai util in calatorii

Google Maps va putea în curând să pronunţe nu doar numele localităţilor vizitate în ţări străine, ci şi să intermedieze scurte conversaţii cu localnicii de pe traseu, preluând rolul unui translator universal cu ajutorul funcțiilor luate din Google Translate.

fotografii calatorie smartphone aripa avion cer nori google maps
fotografii calatorie smartphone

La fel cum româna este complicată pentru cei care nu o vorbesc, așa și pentru români există o serie de limbi pe care le descifrează cu greu atunci când ajung în alte țări. De multe ori, asta ne dă bătăi de cap și atunci când încercăm să ne orientăm în țara respectivă, pentru că numele de străzi, localități sau obiective turistice sunt scrise, uneori, cu niște caractere atât de ciudate încât nu poți înțelege nimic.

Citește și: Google Maps offline atunci cand nu ai net

În acest sens, Google a introdus în Maps o funcționalitate de traducere preluată din Translate, care pronunță numele locurilor și adreselor în limba locală.

Cum te va ajuta Google Maps în călătoriile din străinătate

După introducerea funcționalității în Maps, lângă nume și adrese va părea un buton „speaker” (difuzor). La apăsarea acestuia, Maps va rosti pronunțarea corectă.

Tehnologia „text-to-speech” detectează automat limba în care este setat telefonul, pentru a determina ce denumiri să traducă automat. De exemplu, dacă telefonul este setat în engleză sau română și cauți un loc specific din Tokyo, atunci noul buton va apărea lângă adresă sau numele locului, pentru a putea obține traducerea lui în timp real.

google maps google translate calatorii
Maps & Translate

Această noua funcție va fi utilă și când vrei să indici unui șofer de taxi, care nu cunoaște o limbă de circulație internațională, locul unde vrei să ajungi. Vei putea arăta cu degetul pe harta Google Maps locaţia unde vrei să ajungi, aplicaţia rostind numele străzii şi chiar indicaţii de orientare pentru persoana cu care încerci să comunici.

Dacă dorești să continui conversația în acea limbă, Google Maps îți face legătura imediat cu Google Translate. Funcționalitatea de pronunțare a numelor și locurilor este disponibilă pentru 50 de limbi, de la albaneză și croată la cantoneză, rusă, coreană sau japoneză, urmând ca numărul acestora să crească.

cel.ro

În pachet este inclusă și limba română, ceea ce va face mai ușor pentru străini să învețe să pronunțe denumirile străzilor sau localităților românești.

Funcția va fi disponibilă pe Google Maps pe la finalul lunii noiembrie 2019, pe Android și iOS, fiind bună o completare la aplicația Instant Camera Translation

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.