Google prezinta Product Studio un instument care permite utilizatorilor Merchant Center sa creeze imagini folosind AI

Google a lansat instrumentul de fotografie de produs – Product Studio – menit să ajute companiile să-și creeze propriile imagini de înaltă calitate, fără să angajeze un fotograf de produs.

Google Product Studio fotografie de produs generata AI
Google Product Studio – fotografie de produs cu ajutorul AI

Product Studio folosește inteligența artificială (AI) pentru a ajuta comercianții să creeze imagini mai bune ale mărfurilor lor pentru spațiul de comerț electronic Merchant Center.

Google Product Studio – creeaza fotografie de produs folosind AI generativă

Google spune că Product Studio oferă comercianților posibilitatea de a crea imagini gratuit pentru produse și de a obține mai multă valoare din imaginile pe care le au deja. Puteți crea imagini noi fără costul suplimentar al noilor ședințe foto.

Google Product Studio Merchant Centerfotografie produse vandute online
Google Product Studio – Merchant Center

Instrumentul foto AI poate crea „scene de produse personalizate” schimbând fundalul în funcție de nevoile de marketing. De exemplu, o companie de cosmetice ar putea evidenția o versiune sezonieră a unui produs, solicitând o imagine a produsului „înconjurat de piersici, cu plante tropicale în fundal”.

Google Product Studio generare fotografie de produs inteligenta artificiala
Google Product Studio

În schimb, dacă un furnizor a făcut o fotografie cu un fundal dezordonat, atunci acesta va elimina fundalul și va genera în schimb unul alb simplu.

Instrumentul Google Product Studio poate fi folosit și pentru a îmbunătăți calitatea imaginilor mici sau cu rezoluție scăzută, fără a fi nevoie să re-fotografiați produsul.

De asemenea, compania a anunțat că facilitează listarea produselor pe Google Merchant Center Next. Gigantul tehnologic simplifică modul de configurare a unui feed de produse.

activitati-cadou.ro

În trecut, comercianții care se inregistrau pe Merchant Center pentru prima dată trebuiau să-și adauge manual produsele, prețurile, imaginile, descrierile și alte detalii. În Merchant Center Next, Google va completa automat fluxul de produse al unui comerciant cu informațiile pe care le poate detecta de pe site-ul său. Comercianții au opțiunea de a edita ceea ce este introdus sau de a dezactiva complet această funcție.

Fotografia de produs încotro?

Se pare că Product Studio se adresează vânzătorilor en-detail, independenți, care, după toate probabilitățile, vor încerca în mare parte să facă singuri fotografiile, de vreme ce mulți furnizori pur și simplu nu au un buget pentru o ședință foto.

Google încearcă să-i ajute pe aceștia și este foarte greu de evaluat cât de mult impact au instrumentele AI asupra mijloacelor de trai ale fotografilor profesioniști, dar devine greu de crezut că există mulți profesioniști care își duc existența din comisioanele micilor comercianți.

Se pare că fotografii care fac fotografii „generale”, cum ar fi imaginile de stoc, produse și stil de viață, ar putea fi cei mai expuși riscului din cauza noii tehnologii AI generative.

Citește și: Sugestii pentru fotografia de studio acasa la tine

Aceste funcții vor fi disponibile și pentru comercianții care folosesc aplicația Google Merchant Center și YouTube pe Shopify.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

2 thoughts on “Google prezinta Product Studio un instument care permite utilizatorilor Merchant Center sa creeze imagini folosind AI”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.