Gradina Japoneza din Gradina Botanica Galati – oaza de liniste si frumusete

În inima Galațiului, Grădina Botanică ascunde un colț de paradis: Grădina Japoneză. Aceasta nu este doar un loc de relaxare, ci și un simbol al armoniei și frumuseții naturale. Fie că ești pasionat de fotografie, iubitor de natură sau doar cauți un loc unde să te deconectezi de agitația urbană, Grădina Japoneză din Grădina Botanică Galați te așteaptă să-i descoperi farmecul.

poze Gradina Japoneza  Gradina Botanica Galati
Gradina Japoneza din Gradina Botanica Galati

Dacă ești pasionat de natură și călătorii, nu poți să ratezi Grădina Japoneză din Grădina Botanică Galați. Această grădină te va purta într-o lume de liniște și armonie.

O călătorie în lumea Zen: Grădina Japoneză din Galați

foto gradina japoneza galati loc de vizitat
Gradina Japoneza Galati

Grădina Japoneză din Grădina Botanică Galați este o destinație pentru cei care apreciază estetica orientală. Acest colț, inaugurant în 1999, te transpune instantaneu într-o atmosferă de liniște și contemplare, specifică culturii japoneze. Fiecare element al grădinii este atent plasat pentru a crea un peisaj echilibrat și armonios.

Pentru a lua forma actuală, Grădina Japoneză din Galați a avut nevoie de peste două decenii de îngrijire atentă atât în ceea ce privește amenajările peisagistice, cât și în ceea ce privește îmbogățirea patrimoniului biologic.

Menită să recreeze atmosfera Extremului Orient, Grădina Japoneză, amenajată într-o microdepresiune naturală a Grădinii Botanice din Galați, reunește multe dintre elementele ambientale nipone, inclusiv un lac cu o suprafață de 610 mp şi cascadă.

Piatra folosită la acestă grădină japoneză a fost adusă din Munţii Măcin şi selectată pentru locuri odihnă, podeţ, amenajarea cascadei, a insulei şi a paşilor de pisică. Fundul lacului a fost placat cu piatră de râu, adusă din Vrancea.

perfect-tour.ro

Primăvara în Grădina Japoneză pot fi admirați în toată splendoare lor în jur de 15 cireși japonezi, dar și alte specii din Asia – precum salcâmul japonez, arțarul de foc și pinul negru, dar și arbuști delicați precum gutuiul japonez, ”floarea de aur” (Forsythia) sau hibiscus.

Elemente Distinctive ale Grădinii Japoneze din Galți

Poduri și căi de piatră

Unul dintre aspectele cele mai remarcabile ale grădinii sunt podurile arcuite și căile de piatră, care te invită să explorezi fiecare colț ascuns. Aceste elemente nu sunt doar decorative, ci și simbolice, reprezentând călătoria vieții și trecerea prin diverse etape și experiențe.

Lacul cu pești Koi

poza broaste testoase pesti lac gradina japoneza galati obiectiv turistic
broaste testoase – pesti – lac Gradina Japoneza Galati

Lacul din Grădina Japoneză este populat cu pești Koi, care adaugă un plus de vitalitate și culoare peisajului. Acești pești sunt simboluri ale perseverenței și norocului în cultura japoneză. Privitul peștilor Koi (crapii ornamentali) înotând grațios este o experiență relaxantă, care te ajută să te conectezi cu natura.

Lacul japonez din cadrul Grădinii Botanice a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi este populat cu zeci de exemplare de crap japonez, cu greutatea între 0,5 – 2 kg.

Lanternele de Piatră

Lanternele de piatră sunt amplasate strategic pentru a ilumina subtil grădina și pentru a adăuga un aer mistic. Acestea sunt adesea asociate cu templele și grădinile sacre din Japonia, și aduc un sentiment de sacralitate și pace.

poza lac gradina japoneza gradina botanica galati
Gradina Japoneza – Gradina Botanica Galati

Lampionul de piatră din mijlocul lacului întregește peisajul. Nu lipsesc nici broaștele țestoase.

afis informare diferete broasca testoasa de apa si de uscat
diferente broaste testoase

Video plimbare prin Gradină Japoneză din Grădina Botanică Galați:

Cum să ajungi la Grădina Japoneză din Galați

Grădina Botanică Galați este situată în apropierea centrului orașului, fiind ușor accesibilă atât cu mașina, cât și cu transportul public (Harta).

poza hrat gradina botanica galati atractie turistica
harta Gradina Botanica Galati – sursa COMPLEXUL MUZEAL DE ŞTIINŢELE NATURII
“RĂSVAN ANGHELUŢĂ” GALAŢI

Intrarea în Grădina Japoneză este inclusă în biletul de acces la Grădina Botanică:
➤Tarif Adulți : 7 Ron
➤Tarif Copii, Studenți, Pensionari: 2 Ron
➤Copii sub 5 ani : GRATUIT

Ore de Vizitare Grădina Botanică Galați

Luni-Marți: ÎNCHIS
Miercuri/Joi/Vineri: 10:00 – 18:00
Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 20:00

Bine de știut: Din august 2023, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi a intrat într-un proces de reabilitare energetică, în cadrul proiectului de renovare a instituției – Corp 1. Astfel, clădirea Muzeului (cu expozițiile temporare), alături de Acvariu și Observator Astronomic (inclusiv Planetariu), vor fi închise temporar pentru vizitare, până la finalul proiectului.

Pentru informații de ultimă oră vizitați site-ul oficial https://cmsngl.ro

Video Gradina Botanica Galati:

Grădina Japoneză din Grădina Botanică Galați este mai mult decât un loc de vizitat; este o experiență de neuitat. Un refugiu de pace și frumusețe, perfect pentru relaxare, educație și creație. Planifică-ți vizita și descoperă magia acestui colț de Japonia în inima Galațiului.

Citeste si: Parcul Rozelor din Timisoara – imagini foto-video

Nu rata ocazia de a vizita Grădina Japoneză din Galați. Fie că ești localnic sau turist, acest loc te va cuceri cu farmecul său unic. Vizitează Grădina Botanică Galați și lasă-te purtat de armonia și liniștea Grădinii Japoneze.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.