Gradina Zoologica Bucuresti – scurta tura foto in ultima zi de vara

Dacă tot am avut la test teleobiectivul zoom Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS m-am gândit să vizitez din nou Grădina Zoologică din București.

Gradina Zoologica Bucuresti poza leu
Gradina Zoologica Bucuresti – leul

Data trecută când am ajuns la Zoo Băneasa era iarnă. Mare diferență între cele două sezoane și nu mă refer doar la cele evidente, ci și la alte aspecte, ca de exemplu vara, Grădina Zoologică este ”luată cu asalt” încă de dimineață. Era weekend, dar totuși nu mă așteptam la un număr destul de mare de vizitatori încă de pe la ora 10.

poze Gradina Zoologica Bucuresti fotografie tigru afis poster
Anunt avertizare tigru – Gradina Zoologica Bucuresti

Biletul de intare pentru adulți costă 13 lei, iar pentru copii, elevi și stundeți parcă la jumătate. Taxa foto costă tot 13 lei. Eu am plătit-o de fiecare dată și de fiecare dată s-a găsit un nenea paznic de acolo să mă întrebe de ea. Na, așa îmi trebuie, dacă merg să fac poze la animale cu ”bazooka”, ceilați, care făceau poze cu aparate mici sau obiective mici sau chiar cu telefonul, nici măcar o dată nu au fost luați la întrebări de ”vigilenții” oameni de pază.

poza pelicani Gradina Zoologica Bucuresti pareri
pelicani – zoo baneasa

Și măcar de-ar fi condiții mai bune de fotografiat sau mai ales de privit. Unele animale de la Zoo București sunt în cuști care au zăbrele dese, alte animale stau în țarcuri împrejmuite de de garduri de sârmă sau lemn, astfel că abia le poți vedea, iar cele care au geam la cușcă, geamul nu prea este curat.

fotografie gard sarma zoo baneasa bucuresti
custi – Zoo Bucuresti

Sigur este vorba de buget, parcă erau niște știri că se vor investii milioane de euro pentru a transforma Grădina Zoo Băneasa într-un fel de BioPark, dar până în prezent nu pare că s-a făcut ceva.
Păcat, deoarece și animalele ar avea de câștigat. Ca exemlu de amenajare ar fi Grădina Zoologică din Amsterdam și chiar cea din Timișoara mi s-a părut destul de interesantă.

Dintre ”locatarii” Grădinei Zoologice printre preferințe se află păsările de pradă. Dar pe acestea abia am putut să le zăresc, ce să mai zic de fotografiat, deoarece în cuștile lor copacii nu erau deloc toaletați. Cregile foarte dese oferau un ”camuflaj” foarte bun păsărilor de pradă.

cusca pasare prada zoo bucuresti pareri am fost acolo
custi – Zoo Bucuresti

Totuși animalele păreau curate, îngrijite și hrănite bine. Lupii tocmai ce serveau masa.

poza lup siberian Gradina Zoologica Bucuresti am fost acolo
lup – mancare – Zoo Baneasa

Zoo București este un loc interesant de vizitat, în principiu dimineața și seara, în timpul zilei, mai ales în zilele călduroase, majoritatea animalelor se adăpostesc de căldură și nu sunt foarte active. Chiar și tigrii se mai liniștesc .

La reptile și la papagali ceva mai dificl de fotografiat cu obiectivul Sony FE 200-600mm deoarece distanța minimă de focus este de 2,4m, iar spațiile menționate sunt cam mici.

fotografii papagali Gradina Zoologica Bucuresti pareri
la pozat

Sconsul nu era la vedere dar interesant desenul de pe perete:

desen perete scons zoo bucuresti pareri gluma
rufe la uscat

Struții și păsările emu sunt haioase.

strut pasarea emu zoo baneasa bucuresti
iata-ma

Crocodilul este atât de imobil că te întrebi dacă o fi real!

fotografii Gradina Zoologica Bucuresti crocodil poza
nu ma misc

Din păcate poiectul prin care erau transmise imagini live din anumite cuști, Digital Zoo, a fost oprit și nici acele coduri QR nu le-am mai văzut acolo.

La Grădina Zoologică București puteți petrece 1-2 ore plăcute, mai ales dacă respectați următoarele reguli:

– Nu încercați să atrageți atenția animalelor prin stigate, urlete, ciocăniri în pereții de sticlă etc. Radioul și dispozitivele similare trebuie oprite; muzica și zgomotele puternice nu sunt permise.
– Nu aruncati cu pietre/obiecte dure sau contondente înspre padocuri / animale pentru a le face să apară în cadrul de vizitare.
– Nu aduceți animalele de companie în grădina zoologică! Luați în considerare această regulă și nu vă aduceți animalele de companie pentru a nu fi obligați să le lăsați în mașină pe parcursul vizitei Dumnevaoastră!
– Fumatul este interzis în Zoo!
– Utilizați aleile desemnate și marcajele pentru a nu deteriora parcul și proprietatea grădinii zoologice, precum și proprietatea altor vizitatori!
– Trecerea barierelor sau intrarea în incinte / vecinatatea imediată a incintelor reprezintă o amenințare atât pentru animale, cât și pentru vizitatori și, prin urmare, este strict interzisă.
– Copiii cu vârsta sub 14 ani trebuie să fie însoțiți de un adult. Adulții sunt responsabili pentru copiii lor.
– Vă rugăm să supravegheați permanent copii!

Citește și: Promotii de toamna la aparate foto, obiective si accesorii

– Nu hrăniți animalele!
– Păstrați grădina zoologică curată, aruncați deșeurile doar în zonele special marcate și respectați regulile de igienă.
– Utilizarea cărucioarelor se face numai de către copiii sub vârsta de 5 ani și sub supravegherea unui adult.
– Nu aduceți / utilizați în interiorul Zoo biciclete, triciclete, role, drone , mingi, freesbee, etc.
– Nu aduceți în interiorul Zoo arme, substanțe explozive, combustibili, pirotehnice, substanțe psihotrope sau toxice sau alte obiecte periculoase care v-ar putea afecta sănătatea sau ar putea afecta proprietatea zoo și / sau alte persoane. (nu aduceți în zona animalelor baloane sau alte obiecte gonflabile)
– Fotografiatul cu bliț nu este permis

Amplasată la 10km de Capitală, în pădurea Băneasa, cu o suprafață de 5,85ha, Grădina Zoologică București a fost deschisă în anul 1955, adunând animalele din parcurile Cișmigiu, Herăstrău, Carol I și Pădurea Băneasa.

evomag.ro

Dar la Zoo o să vedeți și cai, oi, capre și găini sau cum explica o mămică ficei ”măreața găină”. O fi fost de la Punguța cu doi bani ?

Citește și: Sfaturi si ponturi cum sa gasesti o toaleta publica cand calatoresti

Adresa Gradina Zoologica Bucuresti
Aleea Vadul Moldovei, nr. 4, sector 1, Bucuresti, Romania (harta)

Mijloace de transport în comun – Gradina Zoologica Bucuresti
RATB: 301 și 148

Program de vizitare Gradina Zoologica Bucuresti
– iulie-august între orele 9.00-21.00 (casa de bilete se închide la ora 19.00)
– septembrie-octombrie între orele 9.00-19.00 (casa de bilete se închide la ora 18.00)
– noiembrie-aprilie între orele 9.00-18.00 (casa de bilete se închide 17.00);
– mai-iunie între orele 9.00-19.00 (casa de bilete se închide la ora 18.00)

Pentru informații actualizate verificați site-ul Grădinei Zoologice

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

În calitate de turist sau locuitor al Bucureștiului, merită să vizitați Grădina Zoologică din Băneasa, ce vă poate oferi o plimbare plăcută mai departe de agitația orașului și veți putea admira o mulțime de animale, reptile și păsări pe care în mod normal le vedeți la televizor. Pe aleile Grădinei Zoologice sunt bănci, astfel puteți să vă relaxați o clipă, iar pentru copii sunt disponibile niște cărucioare. Au instalat mai multe țâșnitori de apă, care vara sunt foarte utile. Sunt și niște automate de unde puteți cumpăra apă plată sau minerala, sucuri și dulciuri.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alte poze realizate cu Sony FE 200-600mm G OSS la Gradina Zoologica Bucuresti pot fi văzute la Galeria Foto.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.